Halloween

Na een weer zeer bewogen dag; feest van Halloween!

bang

Wat ben ik ook een sukkeltrut. Had net Bbc aan de telefoon.

Het leek gisteren zo goed te gaan.

Maar het is nog helemaal niet goed. Hij heeft me weer bang gemaakt.

Dus dat herhalen we maar niet meer.

beslissing

Vanmiddag had ik een vergadering op school. En Fran zou even mee.

Kwamen we daar vlak bij de school Babacar tegen. Fran zei:'Daar gaat Babacar' (niet papa) en ik zei 'ga hem maar gauw een kus geven want hij heeft je al zo lang niet gezien'

En dat geschiedde. En Fran was blij zijn papa te zien. En Babacar leek bedroefd, hij had Fran vast gemist. Hij zei niet veel. (Hij heeft nog een straatverbod dus eigenlijk mag hij mij ook niet aanspreken...) Maar jeetje. En de bezoekregeling is nog niet op gang, vanwege datzelfde straatverbod moet dat via een ontmoetingscentrum... en fin..Hij leek droevig (en niet agressief) en hij sprak geen rare dingen tegen Fran, en Fran was heel blij om zijn vader te zien.

Dus ik nam een hals over kop besluit en zei: 'Waarom gaan jullie niet even samen naar de speeltuin terwijl ik even naar de vergadering ga op school?' En ik zei nog 'je verdwijnt toch niet he'...

'Vertrouw je me niet' zei hij toen. En ik zei van wel, (dacht er vervolgens het mijne van) maar dat ik geen zin had om hen te moeten gaan lopen zoeken...

Ik heb niet veel van de vergadering doorgekregen. Maar toen ik klaar was zaten ze op een muurtje bij de speeltuin. Met lollies. En Fran zei dat hij Papa's huis wilde zien. En dat hij ook best wel wilde slapen bij Papa.

Ik legde Babacar uit dat Fran steeds geroepen had dat hij Papa wilde zien maar dat hij daar niet wou slapen. Dat het misschien beter was om hem beetje bij beetje te laten wennen. Dat als hij hem nu even zijn huis wilde laten zien dat hij dat dan maar gewoon moest doen en dat ik hem dan straks weer op zou komen halen. En dat hij dan de volgende keer wat langer blijft. Dat het het beste voor allemaal is als het voor Fran leuk is en geen 'moeten'.

Dus....ik hoop van harte Fran straks om acht uur voor de deur van Babacar zijn nieuwe appartement weer vrolijk en heelhuids terug te zien...

Heb nog niet gegeten, maar krijg nu ook even geen hap door de keel. Straks maar, als hij terug is..

UPDATE; ALLES GOED!

Rio

Krijg net een telefoontje uit Rio, Rio de Janeiro. Daar hebben ze mijn collega naar toe afgevoerd om afscheid van het vrijgezellen leven te nemen...

hij heeft veel haast om terug te komen...

anders komt het er vast niet meer van volgende week...aldus een hese/sexy klinkende collega

o ooooo

weekend

Rustig aan gedaan dit weekend.

Geslapen, op de bank gelegen, computerspelletjes gedaan (Fran), (er wordt niet meer gelogd want de computer is steeds bezet.....), een crêche bekeken waar Fran heen kan als hij vrij is en ik niet.

Met Miek langs het strand gelopen.

Met Ana en Adrian naar de speeltuin en samen gegeten. Zij waren ook saampjes omdat papa Fede naar Barcelona was voor een voetbalwedstrijd.

'Freddy Fish' (pjoeterspelletje) helemaal uitgespeeld. Kreeg een dikke omhelsing van Fran toen we het laatste atribuut om de spokenval te maken hadden bemachtigd...

En vanavond weer vroeg naar bed!

Kerst

Het dorp waar ik werk, Vicar, is er helemaal klaar voor.

Alle kerstverlichting hangt al in de straten!

Vrolijk

Ik ben vandaag zo vrolijk, zo vrolijk, zo vrolijk

Ik ben geweldig vrolijk, zo vrolijk was ik nooit

Mijn fototoestel is kapot. Het regent (tot zondag, zeggen ze).

En ik werd vandaag aangegeven omdat ik me niet aan het bezoekrecht gehouden zou hebben. Maar dat is nog niet begonnen daar dat via een ontmoetingspunt gaat zijn en daarvandaan moeten ze ons eerst benaderen voor de tijd en de dag en om te komen praten hoe dat allemaal precies gaat.

Ik begrijp dat hij niet kan wachten. En dat hij niemand meer heeft die hem de dingen uitlegt. Ik had hem nog via via laten weten dat ik Fran wel op een middag bij (zijn) vrienden kon laten en dat hij hem daar dan kon gaan zien (vanwege het straatverbod moet het even zo ingewikkeld), maar hij heeft ook ruziegemaakt met de via via en verder niets laten weten.

Dus.

En Fran z'n zwemlessen (en mijn uurtje vrijzwemmen) schieten er helemaal bij in, geen tijd, we gaan van hot naar her, het wordt tijd voor wat rust in de tent.

tranen

Fran was bij de zieleknijper en zij zei dat hij goed weet te zeggen wat er gebeurd is. Hij begrijpt het goed, voor zijn leeftijd dan he, en hij accepteert het ook wel (dat we nu apart wonen en dat het niet meer terug te draaien is). Nu afwachten of hij nog zo rustig is als hij een weekend naar zijn vader geweest is.

Hij wil niet bij hem blijven slapen herhaalde hij gisteren nog eens bij de psych. Bovendien heeft zijn vader hem ooit eens even alleen gelaten bij allemaal mensen die hij niet kende, in het locutorio waar de grote donkere mannen altijd luidruchtig staan te telefoneren (Mali is ver, dan moet je schreeuwen!) en toen was hij erg bang geworden.

Dus nu gaan we proberen zijn vader te overtuigen dat het misschien beter is als hij de eerste keer alleen een dag komt en niet blijft slapen, en dan langzaam opbouwen tot een weekend..en dat hij hem niet alleen zou moeten laten met mensen die hij (nog) niet kent...Dat zal een opgaaf worden.

Verder zijn Opa en Oma vanmorgen heel vroeg weer richting Nld vertrokken. Fran sliep nog, maar hij wist wel dat ze weg zouden gaan. Vanmorgen toen ik hem naar school bracht was hij erg verdrietig. Hij huilt nooit als ik hem naar school breng maar vanmorgen wel. Hij wou niet, hij wou de hele dag in bed blijven, zei hij. Als een babietje klampte hij zich aan me vast. Juf Fernanda gaf hem een kleurplaat van Peter Pan en nieuwe stiften om te kleuren en toen brak de zon weer een beetje door..

Ik ben ook nog niet zo stabiel dus ik heb daarna in de auto naar het werk ook een traantje om hem gelaten.

moe

's Nachts als ik eigenlijk zou moeten slapen, komen de afgelopen weken, jaren, als stukjes speelfilm at random door mijn hoofd. En er zit geen uit-knop op.

Dan is er nog het 'had ik maar...- beestje' en het 'stel je voor dat..- happertje'....

Ik word er erg moe van,

en slank, dat ook.

Toga's

Met de advocaat afgesproken anderhalf uur voordat we naar de rechtzaal moesten. Nog een laatste keer doorgesproken dat ik gewoon hetzelfde moest herhalen wat ik eerder gezegd had. De vragen die ik kon verwachten en dat ik daar gewoon eerlijk op moest antwoorden en wat ik eventueel kon benadrukken.

Daarna snel een koffie in de bar voor het rechtsgebouw samen met de advocaat. En daar zat Babacar in zijn uppie. Wat een klote situatie dit alles. Ik vond het zo shit om hem daar alleen te zien zitten, ik wens hem helemaal niets slechts ondanks al dit. En ik hield het dus niet droog.

Daarna het rechtsgebouw in, vandaag werd alleen de strafkant voor hem gedaan en ik moet nu een aanvraag doen voor alle andere zaken in verband met Fran. Het gaat nog een hele tijd duren voordat er iets geregeld is.

In het rechtsgebouw werden de advocaten (de zijne was al binnen) in een zwarte toga gehezen en zij moesten eerst naar binnen naar de rechter en nog een boel mannen in zwarte togas. Daarna werd Bbc geroepen om zijn verklaring te doen.

Naast mij zat een meisje te wachten, ze vertelde hoe ze in elkaar gebeukt was door haar vriendje.

Toen werd ik opgeroepen en eerst stelde de fiscal (weet niet hoe ze die meneer in het Nlds zouden noemen) mij een heleboel vragen, daarna de advocaat van Bbc.

Na alles beantwoord te hebben werd ik weer weggebonjourd en moest Bbc weer naar voren geloof ik. De advocaat zei na afloop dat ik het goed gedaan had en dat de fiscal Bbc ook schuldig bevonden had. Maar de uitspraak van de rechter is pas over een week bekend.

De advocaat zei ook dat hij geen enkele intentie ziet van Bbc om in goed overleg tot een overeenkomst te komen inzake Fran.  

Nu voel ik me alsof ik door de mangel gehaald ben en moeten we door naar de volgende en belangrijkste ronde.

Oma

Oma is ook goed gearriveerd in het Spaanse land.

We bespraken met Fran wie waar ging slapen... Oma mag in Fran zijn bed. Opa slaapt al bijna twee weken ook op Fran z'n kamer op een ander bed.

En wie slaapt er dan in het grote bed?

Fran boog zich over naar Oma's oor en vertelde zijn verhaal over wat er gebeurd was. Dat mama toen erg geschrokken was. En hij zelf niet hoor. Dat **** nu niet meer hier woont en dat hij bij mama in het grote bed mag slapen zolang Opa en Oma hier zijn...

Zo zit dat dussss!

Fietsen

FILMPJE

Bij het naar bed gaan:

'Mama, ik wil dat **** hier weer komt slapen' 'Ik wil met **** praten' (geen goed idee, de vorige keer was hij helemaal overstuur van de (krengerige) dingen die zijn **** hem gezegd had (over mij)). 'Dat kan nu niet Fran, **** is aan het werk''Maar je mag binnenkort wel een keer bij **** gaan spelen in zijn nieuwe huis, goed, en dan mag je ook bij **** blijven slapen'(1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10....) 'Léuk he' (...)

'En jij? Ga jij dan ook mee?'

'Nee dan ga ik niet mee, ik blijf hier, en dan haal ik je later weer op'

'Ik wil nóóit bij **** slapen'

Dat kan nog wat worden...

zaterdag

De struisvogel, het paard, de varkentjes en de pauw wezen kijken bij stichting Betel hier in de bergen. Onderweg berggeitjes gezien. Naderhand afgedaald naar zee en daar ook nog een tijd gezeten en gezwommen. Wachtend op een telefoontje voor meer advies. Maandag afgesproken.

Gisteren kreeg ik een fietsje voor Fran, nog zo goed als nieuw ziet ie eruit. Vanmorgen zijwieltjes gehaald bij de fietsenzaak, nog even naar de bel kijken want die is stuk, dan een groot inpakpapier eromheen en per verrassing neerzetten voor Fran. Ik denk maandag als hij uit school komt want ik moet maandag veel doen, dan kan hij leuk met Opa gaan oefenen langs het strand...

Er zijn zoveel lieve mensen die meedenken en meevoelen, dat doet heel erg goed. Ja, jullie ook, dikke kus voor allemaal!

Vanavond hadden we ook (weer) een vriend en landgenoot van Fran z'n vader op bezoek. Veel gepraat, uitgelegd en dat blijft dan toch draaien door mijn hoofd, vandaar dat ik hier weer achter de pc zit, op dit uur.... Zij komen met de intentie ons weer bij elkaar te brengen, (terwijl hij zelf heeeel iets anders aangeeft) maar hij is echt tien dorpen te ver gegaan....

Ze gaan weg met meer inzicht in de situatie en de boodschap van mij aan hem, of we alsjeblieft normaal met elkaar om kunnen gaan; voor Fran. Met de vraag of ze een beetje willen opletten als Fran bij hem is, dat ik me heel veel zorgen maak. Tot nu toe positieve gesprekken. Hopelijk hebben zij ook een positief effect op Bbc uiteindelijk.

Ik hoop zelf nog steeds dat we voor de eerste maanden kunnen regelen dat hij Fran onder begeleiding ziet en dan kijken hoe dat gaat maar ik vrees dat dat het niet gaat worden.

gelukt

Naar beneden naar een baai waar we nog nooit geweest zijn.

Erg mooi

ikkes

Cowboy op zoek naar zijn mobiele telefoon...

Dit ga ik ook nog eens doen, zo lekker door de natuur van San Jose te paard.

Volgens 'het systeem' zou ik binnenkort om de week het weekend zonder Fran zijn.

In dat geval:

Beter leuke dingen doen dan thuis te gaan zitten kniezen...

wakker

Afgelopen vrijdag was er een kort geding en aankomende donderdag moeten we weer naar het gerecht. Daarna nog een keer voor de uiteindelijke regelingen inzake Fran.

In een keer zitten we in de mallemolen van het systeem, van advocaten, maatschappelijk werksters, psychologen. Geen contrôle meer over de situatie. Fran is bij mij, maar 'het systeem' wil dat zijn vader hem zonder enige begeleiding/contrôle een weekend per twee weken bij zich heeft. Ondanks de bedreigingen die hij ge-uit heeft.

Daar kan ik niet van slapen. Maar ik ga het toch maar weer even proberen.

We hebben een lang weekend, morgen/vrijdag is een feestdag. Niet van hot naar her om vanalles te regelen. We gaan er van proberen te genieten.

Bang

Bang

dat zijn vader hem meeneemt naar zijn land

Bang

dat Fran veel te veel in zijn hoofd in de war raakt van alle gal die zijn vader hem influistert

Bang

dat het systeem er niets aan kan doen om het te voorkomen

Bang

om noodsprongen te maken als dat nodig mocht zijn

HELP

kus

De wereld staat hier op zijn kop, en we wanen ons even he-le-maal niet in het paradijs.

U hoort van ons. Maar nu nog even niet.

Kus, Carola en Fran

Blokken

Vanmorgen op het werk heb ik zelf mijn bureau maar op blokken gezet.

Mán wat zit ik er nu 'arbo-proof' bij.

Alleen heb ik me een breuk getild aan dat loodzware bureau,

dat was dan weer wat minder verantwoord....