rook

Het was weer paradijselijk vandaag. Eerst waren we in de Barronal, Miek, Fran en ik. Maar we hadden de barbeknoei mee en het waaide nogal. Dus ik zocht een beter plekje, waar het zand niet zo erg opwoei of waaide. In deze baai was bijna al het zand nattig en dus minder zand in de lucht. Al knarstte de salade later toch wel behoorlijk. Maar goed het was lekker verder.

Bovendien waren we bijna de enige in de hele baai. En het was een graad of 25, de zee nog lekker om in te zwemmen. Ik kreeg een compliment, een schoongemaakte net gevangen vis en een goeie beurt aangeboden. Het compliment heb ik gehouden de rest niet.

We maakten een vuur voor Fran om in te porren toen het barbeknoeien uit en op was. Er kwam een meneer. Hij droeg niets behalve oordopjes en een mp3 speler. Hij kwam ons vertellen dat we geen vuur mochten maken. 'Niet om nix, maar de Guardia Civil zou op de rook af kunnen komen'. HAHAHAHAHA dacht ik bij mezelf, HIER in the middle of nowhere, waar ze natte voeten voor moeten halen om er te komen HAHAHAHAHA. Maar toen hebben we het toch maar een beetje uit elkaar gepord en uit laten branden. Voor je het weet krijg je een lading water over je heen van een blus-helicopter, zou toch kunnen..

O ja, en toen bleef ook m'n kleine teentje nog achter een rotsblok staan terwijl ik verder liep. Dat was, nee IS, best pijnlijk. Hij beweegt wel dus hij is nog niet echt dood. Maar ik loop er best een beetje mank van. En als je zielig bent mag je best een sundae-ijsje, met caramel erop ook al ben je aan het lijnen..

krats

Het is of ik met de kat gevochten heb. Maar die geeft mij kopjes en dan geef ik hem wat eten. Hij krijgt een klap als hij op de schone kleren op de strijkplank gaat liggen maar dat weet ie dus dan is ie meestal weg voordat ik in de buurt ben. We vechten dus eigenlijk nooit.

Nee, ik heb gestreden met de bouganville. Ik met het snoeischaartje, zij met haar doorns. Zij is geknipt en ik bekrast. En verregend zijn we beide.

Maar dat vonden we wel lekker.

Veertje

Ben al in geen 5 jaar meer zó licht geweest!

Dus heb ik mezelf een nieuwe lange broek cadeau gedaan en twee truien. Voor als het weer eens koud wordt. Ergens eind oktober.

Hoop dat ik er dan ook nog in pas...want ik heb het bovendien gevierd met een broodje shoarma...

Oma jarig

happy birthday to you, happy birthday to you

happy birthday dear OMA, happy birthday to you

Zon

Naar de Barronal in San Jose. Laag water. We liepen een heel eind de rotskust langs, verder dan ooit. Heel mooie verlaten strandjes langs waar je alleen kunt komen via de rotsen met laag water, óf per boot.

Ik stond in het blauwe water onder de blauwe hemel te denken dat het toch wel heel mooi is hier. Een heleboel vissen ook vandaag. Het water was heel kalm en de vissen kwamen echt om je heen zwemmen als je stil bleef staan. Grappig is dat. Volgens mij kijken wij niet alleen vissen, maar kijken vissen ook mensen. Hele scholen om je benen, en als je dan een paar passen vooruit doet dan zwemmen ze mee. En als je dan snel wat verder loopt naar een plekje waar echt geen visje is op dat moment dan zijn ze er na drie tellen weer, hebben ze je ingehaald.

Waar we de handdoek hadden liggen, en bij het wandelen naar het strand toe, stikte het van de sprinkhanen. Veel meer als van de zomer. Het zal nu de tijd wel zijn.

Verder sta ik nu af en toe ook op de foto want Fran leert fotograferen! 'Bij die mooie bloemen mama' 'Neehee niet zo, je moet laag gaan zitten' Nou? Helemaal niet slecht he!

Op de terugweg naar huis kwamen we door een dorpje en daar stonden de plassen water op straat, had het gehoosd. Niets van gemerkt, op het strand was het prachtig weer!!! Even later kregen wij op de snelweg ook een plensbui op ons dak.

Alcala

Ja. Vanmorgen was alles fris geregend en scheen de zon weer. We gingen naar het bos, naar Alcala, da's ergens tussen Celin en Laujar, voor de degene die weten waar ik het over heb. Vroeg en in de bergen, dus het was nog wat fris. Eerst liepen we een bergpaadje omhoog. 'Ik ga niet zachtjes doen' zei Fran, 'want als er een zwijn komt die bijt..' Hij was een beetje bang. Geen zwijn gezien dussss.

Het werd al gauw warmer en de truien konden weer uit. Fran was met emmertjes en miertjes en slakken in de weer toen hij over een hoogje struikelde en ik was zo gemeen daar een foto van te maken voordat ik hem ging troosten..

Het viel reuze mee, was meer de schrik. Aan de bosrand lag het dorpje Alcala waar we ook doorheen gelopen zijn want we hoorden een enorm kabaal van schreeuwende biggetjes maar we konden er niet bij komen om te kijken. Even verderop was het een gekakel van kippen, die konden we wel zien. Grote loodsen vol met kippen. Witte kippen. Scharrelkippen want ze liepen los door de loods maar veel plaats om te scharrelen hadden ze niet want het zat mudje vol.

Het dorp bestaat uit 1 straat. We hadden bekijks want alle honden uit de buurt sloegen aan toen wij langs gelopen kwamen dus alle oude mannetjes en vrouwtjes kwamen even kijken wie hun dorp zo op stelten zette. We praatten met een meneer die daar een huis verzorgde van een familie die bij ons uit de buurt kwam. We kregen een emmertje vol vijgen en amandelen. Dus Fran pakte een grote steen en ging de amandelen vakkundig te lijf. We aten ze lekker op. De vijgen ook, Fran vond ze lekker. Hij heeft er wel drie vier helemaal opgegeten.

Daarna weer het bos door, en plots zagen we een eekhoorntje. Dat was voor Fran de eerste. Even later zagen we er nog twee die achter alkaar aan zaten. 'Tjoek tjoek tjoek' zeggen ze. Prachtig om te zien. Er zitten er daar heel veel! We hadden gewoon niet genoeg omhoog gekeken en geluisterd. Want waar je ze het eerst door ontdekt is het knaaggeluidje wat ze maken bij het kluiven van denneappels. Als je dat hoort en je zoekt tussen de naalden dan zie je ze wel!!

Daarna even uitrusten en een ijsje voor Fran en een mosto met een tapa voor mij in het barretje in het bos. Daar zat een meneertje uit het dorp. 'Zo, jullie zijn de hele morgen al aan de wandel' zei hij.'Ja zei Fran, 'we hebben eekhoorntjes gezien, hier, heb je een kauwgompje', waarbij hij de meneer een stukje kauwgom in de hand duwde. De meneer begon te vertellen over de eekhoorntjes en na een tijdje zei Fran 'Heb je je kauwgom wel opgegeten?' 'Nee', zei de meneer, 'dat heb ik hier op een papiertje gelegd voor straks want het past niet zo goed bij mijn wijntje'. 'O' 'ok, vale' zei Fran. Ook kleine mannetjes van vier moeten alles al goed in de gaten houden!

drup

'Drup' ging het vanmorgen op de auto toen ik naar het werk reed, 'drup'. 'O shit' dacht ik, gisteren de auto gewassen, valt er vandaag bagger uit de lucht. Drie druppels water die alle stof van de zomer uit de lucht mee naar beneden nemen en alles onder de drek achterlaten.

Ik zette de auto binnen, in de loods.

Toen ging het van 'drup' 'drup', en weer 'drup drup' op het dak. PLots was alles licht en ging het nog meer van drupdrupdrupdrup. Het begon te rommelen in de verte en van druppelen ging het over in gieten. Na vijf minuten spoot het water uit de regenpijpen van de loods de straat op.

'Kom' zei mijn collega, 'we gaan naar buiten!'

En daar stonden we dan te lachen en te springen in de stromende regen 'het regent het regent'

Het bleef de hele dag donker, en af er toe viel er een bui. Nu rommelt het weer en regent het ook. De lampen gaan aan en uit, want met een beetje regen hebben we hier altijd storing met vanalles.

We gaan zo met de laarzen aan en de kikkerplu op, naar slakken zoeken, feest!

update; zeiknat door een langsscheurende auto, geen slak gezien, die zaten vast allemaal in hun huis de regen af te wachten, de tv is inmiddels ook uitgevallen, het hoost van de lucht, het bliksemt en het dondert aan een stuk door. Manu de kat zit voor het raam te wachten tot de bui afgelopen is want hij moet zo nodig plassen maar gaat nu toch Écht niet naar buiten..

Gelukt

Om half 6 kwam ik in het stekedonker bij het zwembad aan vanmorgen, daar stonden al vijf vaders en een moeder te wachten..Een half uur later stonden er al zeker 45 man. Per persoon mochten er 4 kinderen opgegeven worden..

Ik had twee kindjes in te schrijven, Fran en het zoontje van de baas. Leuk is dat met mensen die je nog nooit ontmoet hebt en waar je dan 'gedwongen' twee en een half uur mee in de rij staat, wat je daar allemaal mee te bepraten hebt....Het was gewoon gezellig.

Om acht uur ging het zwembad open en kregen we allemaal een nummertje en een aantal formulieren die ingevuld moesten worden. Ik was twintig minuten te laat op het werk én ik mag een uur eerder weg, omdat ik voor 'de baas' ook in de rij gestaan heb... :-)

vrij

Zeven rode patrijzen rond zien scharrelen, een steenuiltje op een verkeersbord, en slang die door de bush gleed, grijs dun en wel bijna een meter, denk ik.  We vingen een roodstaarthagedisje en lieten die honderd meter verder weer vrij (als ie nu de weg maar terug weet...). En Fran ving wel dertig torren in een potje, stopte daar wat konijnekeutels bij, want die vinden ze lekker, en ook die werden een paar honderd meter verdop weer teruggezet.

Vanmorgen van hot naar her gerend, eerst om half 9 afspraak bij de dokter voor een medische verklaring dat Fran gezond genoeg is om op zwemles te kunnen, toen stond er een vrachtwagen te wachten om gelost te worden. We hadden een vrije dag vandaag (want Vicar had een plaatselijke vrije dag) maar de vracht ging door dus ik met Fran even daarheen om te lossen. Samen op het heftruckie, vond ie mooi.

Toen als een haas naar school voor een vergadering. De school is nog niet klaar, de vloeren moeten nog gelegd, het zal wel volg. week maandag worden... We kregen de lijsten mee met materialen die ingeslagen moeten worden en voor er eetzaal is kan wel 1 okt worden, we wachten het maar weer af..

Fran thuis gelaten bij zijn vader, want die was het zat inmiddels en toen op zoek naar alle schoolmaterialen gegaan. Vingerverf, lijm, potloden, vetkrijtjes, gekleurd karton etcetc . Alles compleet nu.

Gegeten en toen op relax nog even naar San Jose. Het was lekker. Tot acht uur op het strand gezeten, langzaam terug gelopen terwijl de zon achter de bergen ging, en het was erg aangenaam. Héérlijk dat je je niet meer een ongeluk loopt te zweten. Een graad of 25 is het nu 's middags. Zo mag het van mij altijd zijn!

water

We waren naar het zwembad vanmiddag. Er was niet veel volk, we waren op het eind zelfs de enigen. Fran kan al behoorlijk zwemmen. Op zijn rug zwemt hij op z'n gemak het hele zwembad over in de lengte en terug. Op zijn buik kost het wat meer moeite, maar een halve baan doet ie ook wel zonder zich gauw om te draaien. Op zijn buik wordt hij moe en op zijn rug niet...

Donderdag ga ik in de rij staan voor de inschrijving vd zwemles, ze staan er vanaf een uur of zes, zei de badmeester. Slik, vroeg opstaan dus.

Hij duikt zo van de startblokken af, geen spoortje angst. Of hij springt recht naar beneden, daar waar het 2.40 m. diep is en dan komt ie helemaal op de grond. Dat kleine lijfje zo diep onder water en dat komt dan zo langzaam weer ophoog. Ik vind het een beetje eng maar hij vindt het prachtig.

Niet veel bijzonders gedaan verder deze week. Fran was weer naar de zomerschool en 's middags best moe. Rustig aan gedaan een beetje dus maar. Beetje voor de tv, boekjes voorlezen, naar de winkel voor een boodschap, dat soort dingen. Het was ook een beetje raar weer. Bewolkt, af en toe spetters, maar wel warm nog. Dit weekend zou het zonniger worden.

Ik heb veel gelezen ook. De Aardkinderen heb ik uit, de Paardenfluisteraar ook en nu ben ik in Fantastica bezig van Merelroze. Net begonnen, leuk geschreven, erg herkenbare stukjes ..

zwemmen

Twee pyamaatjes voor 3 euro gscoord voor Fran vanmiddag. En de film van Lassie op dvd. Een nieuwe waslijn die ik daarna ook meteen even over de patio gespannen heb want de oude viel uit elkaar.

De boeken voor Fran voor het aankomend jaar gekocht. Voor ieder trimester een map met teken- en schrijf- en lees-boekjes  a 24 Euro. En tot slot eten bij Mc Donalds. Ik zou afvallen. Oja. Maar je kan daar ook salade eten. Jaaaaa maar als je daar dan toch zit dan neem je een big mac menu natuurlijk. Fout fout fout!! 

Verder ben ik de paardenfluisteraar nogmaals aan het lezen. Mooi!

En heb even geinformeerd bij het zwembad in El Parador want daar schijnen ze erg leuk zwemles te geven. De zomer is om te spelen in het zwembad, en in oktober beginnen de lessen weer. Er is altijd enorm grote toeloop en wachtlijsten maar nu is de stand voor iedereen gelijk. Vanaf 19 september kan er pas opgegeven worden voor de zwemlessen van het aankomende seizoen. En om acht uur 's morgens gaat het zwembad open. Er zal wel een rij staan, zei de meneer van het zwembad. Dus ik ga in de rij liggen volgende week woensdagochtend vroeg, of het om een popconcert gaat...

next x better

Zaterdag- San Jose- El Barronal- mooie dag. Je kunt beter vissen en krabbetjes vangen met een transparente emmer, daar zwemmen ze zo in!

Zondag- bewolkt- thuis gepoetst-even met zijn drieeen naar strand Aguadulce duik nemen- Fran kwam nieuw klasgenootje Doy tegen.

Maandag-dooie muis naast het buro..'s middags San Jose-Los Genoveses- Tarzan en Jane waren er ook. Fran de hele middag niet gezien.

Dinsdag-regen-bagger uit de lucht gevallen. Auto gewassen. Nieuwe school van Fran bekeken. Nog niet af. Dus de kinderen krijgen een week langer zomervakantie; drie maand en een week! Nu beginnen ze 24 september misschien/waarschijnlijk.

twee dan toch

De bruid met zoon en Fran

Adrian

Boda

250 Foto's maakte ik gisteren voor Ana en Fede die gingen trouwen. We verzamelden om 12 uur, thuis bij het bruidspaar, waar ik wat foto's maakte van het aankleden en bepoederen.

Daarna lopend naar het gemeentehuis. Het was erg warm en de bruid had heel mooie goudkleurige schoenen aan met heel hoge hakken. Mooi maar wel ongelukkig om zo'n eind mee te wandelen.

In het gemeentehuis stonden ook de rest van de gasten al te wachten. Ik klikte wat af.

Daarna mochten we het trouwzaaltje in en een twee drie werd er getrouwd en voor we het wisten stonden we weer buiten. Ik geloof dat het in een kwartiertje gepiept was. Klik kilik klik ringen kus tekenen. Niet eens tijd om een traantje weg te plingen, zo snel ging het.

Ik mocht van de ambtenaar schuin achter de tafel staan waarvoor het echtpaar en de getuigen stonden, een beetje schuin achter een plant/pilaar zodat het niet te veel opviel en kon daar vandaan wel heel mooie foto's schieten.

Daarna weer een wandeling door de stad naar een hotel alwaar wij van een heel heel heel uitgebreidde lunch genoten van wel zeven gangen. Ik heb van alles wel bijna de helft laten staan om overal wat van te kunnen proeven. En van klik klik klik ging de camera. Proosten met champagne, de taart. De kinderen aan de patatten, een oom met een servet om zijn hoofd geknoopt, de bruidegom met zijn zoontje op de arm, de bruid en gom die zoenen, alle glazen op tafel, de tante met een bloem in het haar van het bloemstuk dat op tafel stond....

Toen aan de borrel in een andere zaal van het hotel. Klik klik klik de ogen en de neuzen steeds roder, sommigen die het hoofd lieten hangen in hun gemakkelijke stoel en bomen om begonnen te zagen. Een gedicht dat werd voorgedragen. De sterke verhalen die over tafel vlogen. Sigaren.

Om acht uur begonnen we aan de terugwandeling door de rambla. Ik liet het kaartje uit de camera bij het bruidspaar. Zij maken een kopie voor mij op CD, maar zodoende heb ik nu dus helemaal NIETS om van al dat geklik te laten zien, dat voelt wel een beetje kaal..

Vandaar maar even de enige foto die ik na het uitwisselen van de kaartjes maakte op de terug weg. De broer van de bruid Manuel, met zijn dochters Teresa en Paula, een nichtje Maria en Fran bij het beeld van John Lennon in de rambla..

Tarzan

Uit school/werk naar Los Genoveses. Heerlijk weer, mooie ondergaande zon. De stranden van San Jose zijn een beetje 'van de hippies'. In de zomer veel te veel toeristen die de sfeer een beetje wegnemen maar nu is het weer helemaal top. Het strand 'is weer van ons' zogezegd.

Ik had deel 4 van de serie van de aardkinderen mee; 'het dal der belofte'. Een hele dikke pil maar heel mooi en de moeite waard om mee te slepen. Ik dacht laatst van niet en toen kocht ik een fluttijdschrift waar ik echt geen bal aan vond, bleek. Dan maar een beetje een zware tas, veel beter..

Wij zitten graag met de blote billen in het zand. En nu de meeste toeristen weg zijn, is ook de moron de los Genoveses weer naturisten strand. Er was een hippie-stel. Beetje pluizige haren, slank, de jongen met lange haren op een lage staart. Fran maakte vrienden. En ik kon fijn lezen.

En lachen.

Het meisje tilde Fran in een boom. Er staan daar veel eucalyptusbomen (kun je mooi de hangmat tussen hangen) en sommige zijn erg uitnodigend om in te klimmen. Fran zat op een dwarse tak en at chips wat hij van het meisje aangereikt kreeg. De jongen van een jaar of 27 a 30 kon het NIET aanzien. Een jongetje in een boom. Hij MOEST ook in de boom. Hij klom erin. Fran ging ook nog een beetje hoger. Stonden ze daar allebei in de blote derriere bovenin de boom Tarzan geluiden te maken.

En de jongen kreeg het lumineuze idee, hij zou naar een volgende boom slingeren. Het meisje bezorgd eronder heen en weer aan het lopen. Fran zei;'ik wil ook ik wil ook' en de jongen zette zijn ene been tegen een tak van een andere boom aan, zakte daardoor bijna in spagaat(!), pakte met een hand een te slappe tak van de volgende boom en slingerde...

tegen de boomstam van de tweede boom aan, daar de tak half afbrak. Hij slaakte nog een Tarzan-kreet en zakte toen op zijn handdoek. Het meisje tilde Fran weer uit de boom. Tijd voor een lauw biertje en een fanta.

nazomer

Vandaag was Fran weer voor het eerst naar (zomer)school. Hij had er he-le-maal geen zin in. Maar achteraf viel het toch wel mee en had hij lief en leuk gespeeld met de amiguitos vandaag. We kregen een leuke dvd met foto's van de zomerschool van juli. Erg leuk gedaan, met tekst erdoorheen en muziek erbij.

Gisteren waren we met ons tweetjes naar San Jose. Het was heerlijk weer. Niet zo idioot heet meer. Het water nog heerlijk en het was gezellig saampjes. Zaterdag waren we naar Cabo de Gata geweest, toen was Bbc ook mee maar toen waaide het erg en was het wat bewolkt. De zee was erg ruw. We waren in een heel kleine baai waar we wel in gezwommen hebben maar niet daarbuiten. Véél vissen gezien, die zochten blijkbaar ook beschutting in de baai.