vroeg

Toen ik vanmorgen natuurlijk toch gewoon om 7 uur wakker werd, ondanks dat Fran bij Opa en Oma was, dacht ik, 'kom, ik ga even lekker langs het strand lopen'. Lekker, fris, voetjes in het water, lekker doorlopen, opkomend zonnetje..helemaal goed.

En ik liep daar niet alleen. Deze dametjes zeiden in koor; 'Heerlijk he' toen ik hen passeerde. En zo is dat!

wachten

Oma (93) ligt nog steeds met een gebroken been in het ziekenhuis te wachten tot ze geopereerd wordt. Vanmorgen was het bijna zover toen bleek dat haar bloedwaardes niet goed waren en dat haar hart van slag was. Durfden ze het niet aan. Morgen in de herkansing..

Het is wel erg spannend als je zover weg zit en je kunt niet even gaan kijken hoe het gaat. Ma heeft wel met haar gesproken over de telefoon en mijn zus en tante zijn veel bij Oma en houden ons op de hoogte. Mijn ouders twijfelen over wel of niet terug naar Nederland maar het thuisfront zegt dat ze niet terug moeten komen. Het kan fout gaan of het kan goed gaan maar ze kunnen toch niets doen.

Fran slaapt vannacht voor het eerst bij opa en Oma in huis. Hij heeft nog nooit ergens gelogeerd waar ik niet mee was. Het voelt een beetje raar dat lege bed..

BRRRRR

Sommige Hollandse mannen (let wel; niet allemaal, gelukkig niet allemaal!) zijn erg bijzonder.

Bijzonder eigenwijze verwaande botte boeren. Ze denken dat ze alles weten en dat ze zomaar minachtend over alles en iedereen kunnen praten, want Holland is het best, of in ieder geval zij zelf, hun methodes zijn geweldig en verder is iedereen dom.

Als je dan zo'n bijzonder exemplaar hebt die hier al een hele tijd is, dan trekt dat een klein beetje bij.

Maar zet je dan zo'n verse Hollandse man erbij, dan versterken zij elkaar in alle negatieve factoren.

Dat wil ik niet aanhoren, echt niet...radio iets harder...

vakantie

Vanmorgen een slot-bijeenkomst gehad op school. Het schooljaar is weer voorbij, we kregen een CD met foto's mee, de rapporten hadden we al. 

Ik hoorde van een van de moeders dat er vlak bij ons een school is waar zomerschool gegeven wordt en waar waarschijnlijk nog wel plaats is voor Fran. Bovendien gaat zijn grote vriendin Lorena daar ook heen.. 

Dus vanmiddag na het werk meteen even langs, kijken of we Fran daarheen kunnen brengen de laatste helft van juli en de eerste helft van september..dan kan ik wat achterelkaar-vakantie nemen in Augustus, en dan loopt Fran geen 3 mnd thuis. Zou wel fijn zijn!

Update 1;    Yés, we hebben een plek op de zomerschool op de andere school bemachtigd! We willen hem de laatste twee weken van juli en de eerste twee weken van september daar brengen. Helemaal goed!

Update 2; Vanmiddag toen wij hoorden dat we toch een plekje op een zomerschool hebben is Oma Henny (van 93 in Nederland) gevallen en heeft haar bovenbeen gebroken. Morgen wordt ze geopereerd. Op het moment kunnen Opa en Oma (die hier op vakantie en op Fran aan het passen zijn) niets doen, maar als de boel zich compliceert gaan ze eerder terug naar Nederland. Dat is weer zo'n 'niet toevallige samenkomst van berichten' denk ik dan. Oma heeft een enorme hekel aan ziekenhuizen. Ze wilde het liefst gewoon in haar eigen huisje waar ze nog steeds woonde doodgaan. Maar ik denk dat ze niet meer thuis komt. 93 operatie, revalideren, dat kon wel eens heel lang gaan duren..of juist niet

Ik had haar maandag aan de telefoon, ze was een beetje slecht geweest. Om de paar uur was er iemand bij haar om haar naar de wc te helpen en te helpen met het eten ed. 'Het gaat weer steeds een beetje beter' zei ze. Ze kon weer zelf naar de wc lopen....

niet dus..

oppassen

Gisteren wezen werken en Fran bleef bij Opa en Oma. Hij wou al meteen toen hij wakker werd op een holletje naar Opa en Oma, maar ja, die sliepen toen nog..

Toen ik thuis kwam uit t werk kreeg ik een cadeautje, een plantje in een potje beplakt met plaatjes en bloemetjes. Leuk! Het drietal zag er wat afgemat uit...ze hadden lopend bij de bakker een broodje gekocht, ze hadden geknutseld en getekend, gepuzzeld en in de zee gezwommen.

Fran mee naar huis genomen zodat Opa even kon tukken, Oma even kon lezen (of stiekem ook tukken?) en Fran thuis even in zijn zwembad kon poedelen (en ik ook)..

Daarna kwamen wij weer samen en Babacar maakte ons een pittig rijstgerecht.

Celin

Vandaag waren we in Celin. Riviertje, bomen, eenden, picknicktafels, mensen met heel heel veel eten, dikke mensen, héle dikke mensen, enorme orleanders die heel mooi in de bloei staan. We liepen wat, we zaten wat, we knoeiden wat in het water. Er kwamen wat paarden langs en we aten koeken van de Aldi en siroop-limonade die je moet verdunnen. We bliezen bellen en nog meer bellen.

Daarna gingen we het bar-restaurant gebeuren in dat bij het recreatiegebied hoort en daar aten we onze buiken rond. We begonnen best gezond. Salade vooraf en toen brood met olie knoflook tomaat en jamon serrano. En varkensfilet in olijfolie. Daarna kregen we gebakken konijn al ajillo (in de knoflook-olie gebakken) met frieten. En toen we dat niet op konden kregen we ook nog toet. Ik had een koffie-flan met slagoom, samen met Fran, en Opa en Oma hadden verse ananas...

De rest vd dag uitgebuikt...

En ik wil even namens ons allen hele dikke zoenen naar de familie in Nld sturen en extra hele dikke zoenen naar Oma Henny. Oma Henny heeft geen computer maar ze komen toch wel aan zo. Toch?

Blow

We zouden niet zo ver vandaag want de kilometers zaten nog in de benen van Opa en Oma. Roquetas beach. Het waaide erg hard en er waren veel kwalletjes. Dus we gingen een stukje verder, richting urbanisatie v Roquetas, koffie gedronken en een plekje verderop om de bocht gezocht, kijken of de kwalletjes daar ook huishielden. Helaas wel. Maar we zaten en aten toch even lekker op het strand.

's avonds was het feest van San Juan. We zaten in het licht en de warmte van de vuren en we zagen heeeeel veel mensen heeeeeel veel eten en drinken...de wind was niet gaan liggen dat was jammer. Maar daardoor is het nu, de ochtend er na niet zo mistig als normaal, na de nacht van San Juan. Vandaag weer gewoon zon.

stroopwafels

Gisteren kwamen Opa en Oma aan, precies toen wij uit school/uit t werk kwamen. Da's timing. Het is goed om ze weer hier te hebben. Maar ik wou dus nog minstens 8 kilo afvallen en dat zit er dus echt niet in he. Drie bananen-dozen hadden ze vooruit gestuurd met de vrachtwagen. Drie dozen vol speelgoed voor Fran en vol met vreetwerk; alles wat ik zo lekker vind en waar je zooo dik van wordt. Die kan ik nu dus wel op mijn buik schrijven die 8 kilo. Letterlijk.

Fran had zijn laatste schooldag vandaag. Hij kreeg dikke zoenen en alle kindertjes kregen een cadeautje mee, erg leuk. Zijn rapport was heel mooi alleen heeft hij zich de laatste maand niet goed gedragen. Overal door afgeleid en altijd maar praten in de klas, en niet zo lief voor zijn compi's. Dus we zullen hem in de vakantie eigenlijk een beetje moeten temmen.

Vanmiddag nog rustig aan gedaan, Opa en Oma moesten nog even bijkomen van de lange reis. Morgen ben ik vrij dus dan gaan we met z'n allen wat leuks doen. Naar het strand ergens en 's avonds is het feest van San Juan, dan zijn er overal vuren op het strand en barbeknoei, drank en muziek..Is leuk, een aparte sfeer en het is nooit zó druk op het strand als in de nacht van San Juan..

bezoek

Nog een nachtje slapen en dan zijn Opa en Oma hier. De reis gaat voorspoedig. Eergisteren waren ze Toledo, gisteren in Valdepeñas met zon en veel ooievaars zo kreeg ik binnen via sms.

Fran maakt tekeningen voor Opa en Oma en ik moet aan de schoonmaak vanmiddag...

ijsjes

Vandaag een extra vrije dag. Een lokale vrije dag van het dorp waar ik werk. En ik heb hem goed besteed. Vanmorgen Fran naar school gebracht. Dat doet anders zijn vader altijd maar die hebben we vanmorgen laten slapen.

Daarna door naar het gemeentehuis, in de rij voor een uittreksel uit t register.

Daarna naar het ziekenhuis in El Ejido (30 min met de auto) om een papier dat een arts mij een jaar geleden zou hebben gegeven en wat ik nodig had om een nieuwe afspraak te maken voor Fran voor steunzooltjes in zijn schoenen. Volgens receptie was er nooit zo'n papier gemaakt. Zij heeft me persoonlijk iets geschreven zodat ik naar de rij van het consult van traumatologia kon om een nieuwe afspraak te maken. Dat is gelukt.

Toen naar Almeria (weer 40 min met de auto de andere kant op) om mijn verlopen residencia (verblijfsvergunning) te vernieuwen. (Pas drie jaar verlopen...). Maar goed dat ik zo lang gewacht heb. Het gaat nu veel makkelijker. Er stond maar een kleine rij, je hoeft niets meer te betalen, geen pasfoto's meer in te leveren en andere papieren, je krijgt nl geen residencia meer maar een soort certifikaat. En het duurt geen 9 maanden meer maar ongeveer een maand (dat moeten we nog zien...), je krijgt netjes bericht thuis als het klaar is. Toen weer een kwartier in de auto terug naar Aguadulce.

En mijn raam is stuk van de auto. Kan niet meer omhoog of omlaag, morgen dus even naar de garage. En gezien ik geen airco in de auto heb heb ik dus echt peentjes gezweten vandaag in de auto....

Tot slot (toen was het inmiddels half twee) nog even naar de kapper. Naar huis voor een pizzaatje en toen naar de supermarkt voor inkopen. Drie uur was het toen ik klaar was. Precies tijd om Fran weer uit school te halen.

Werken is minder vermoeiend. Echt wel!

Dus zijn Fran en ik thuis het zwembadje in 'gedoken' en daarna hebben we ijsjes gegeten!

Laujar

We gingen een weekendje naar Laujar dit weekend, met de tent. Wat sleept een mens een zooi mee om een nachtje weg te blijven zeg!!!

Babacar was aangesteld als chef barbeknoei, Fran als chef kippepoot-opeter.

Na het eten kwam de boswachter ons vertellen dat er niet meer gebarbeknoeid mag worden, zelfs niet op de speciale daartoe aangewezen barbeknoei-plaatsen. Dit in verband met bosbrand. Dat is jammer, maar wel begrijpelijk. Al zijn wij altijd heel voorzichtig, we doen het vlak naast de rivier en met een emmertje water er naast opgesteld. We halen de begroeiiiing een beetje erom weg en het overgebleven vuur gaat in de rivier als we klaar zijn. Maar niet iedereen is zo voorzichtig natuurlijk.

We zochten een plekje onder de bomen voor de tent (de enige plaats waar de haringen de grond in te krijgen waren). We waren de enigen. Tot een uur of acht toen kwam er een jong stel met een iglotentje. Mooi stil, natuur, kans om wat herten of wilde zwijnen te zien best groot.

Toen het ging schemeren, kwam ineens de hele jeugd van Laujar naar boven de berg op om te schreeuwen en te feesten leek het wel. Die gingen in de kleine uurtjes (denk ik, had geen klok) weer weg.

Fran en Babacar sliepen toen al in de tent maar ik vond het veel te benauwd en ging buiten liggen. Had geen zin om in de dennenaalden te gaan liggen of door een wild zwijn aangegeten te worden dus ben óp de picknicktafel gaan slapen. Niet veel sterren gezien het trok wat dicht met wolken. Je hoorde wel een uil geregeld roepen en nog een vogel maar weet niet wat voor een. Die tafel waar ik op ging liggen was van steen (dom dom dom er waren ook houten tafels) en ik had het matje in de tent gelaten. Erg hard..en de kou trok op. Tot overmaat van ongemak begon het ook nog wat te regenen...

Geen wild dier gezien trouwens, ik de tent weer in voor de laatste uurtjes. 's Morgens was het stralend weer.

We ontbeten, wandelden een eind, zagen mooie bloemen (oa orchideetjes). We hielden een water gooi feest en waren allemaal helemaal nat.

Na het eten kwam de boswachter wederom langs. 'Je mag hier niet kamperen en jullie hebben toch geen vuur gemaakt he?'' Nee hoor, geen vuur gemaakt, en ik heb een paar weken geleden bij het bezoekerscentrum van Laujar toch echt een foldertje gekregen waarin staat dat dit een van de drie vrije kampeerplaatsen is van Almeria' 'O, maar dat is niet meer, ook in verband met bosbrand.' 'O, ok, wat jammer!'

Eind van deze week komt ook de familie weer hier. We wilden met hen ook een nachtje vrij kamperen..zal dus een van de andere plaatsen moeten zijn. Opa en Oma zijn inmiddels in Salamanca en hebben zon en wind. De reis gaat voorspoedig, morgen trekken ze weer een stukje verder.

waterfeest

In de rij om ballonnetjes te vullen met water.....en dan gooien natuurlijk!

Happy music

'Ik zie een ster, al staat ie ver...

maar strakjes komt hij dichterbij...

ik zie een lach, een lieve lach, die is alleen bestemd voor mij...' (Mouth en MacNeal)


 

Una paloma blanca....

I'm just a bird in the sky...    (George Baker selection)


 In de C-klasse, mag je dan klaverjassen

 je eigen piepers jassen...(Vader Abraham)


Doen deze liedjes u ergens aan denken?

Soms hoor je een liedje, en dan komen er gelijk nog drie liedjes in je op. Ik was vier, ik zal het nooit vergeten; Ik zat met mijn vader in de auto op weg naar zwemles. Ik had les in de zwemboot in Uithoorn. Dit speelde op de radio in de auto...en al zou het nu mijn muziekkeuze niet zijn, als ik het hoor zing ik uit volle borst mee. 'Happy music' voor mij! 

Nu ben ik veertig. En Fran is vier. Zal voortaan een beetje op mijn muziekkeuze letten in de auto...:-)

relax

Het is warm, we waren op het strand vanmiddag. En gistermiddag ook. We hebben heel hard naar de boot van Miek gezwaaid, weet niet of ze ons gezien heeft..

Op het werk is weinig te doen.

Fran gaat goed, vrijdag hebben ze waterballonnen-bommetjes-feest op school...nog een dikke week, dan hebben ze zomervakantie...

Verder gaan we dit weekend kamperen op Monterrey....

Soraya

Piraat Fran schaakte een mooi meisje op het strand van San José. Zij was vol bewondering voor de knappe piraat.

De jonkvrouwe's schaterlach die iedere minuut weerklonk, palmde stoere piraat Fran compleet in en ze speelden nog lang en gelukkig.

Filmpje

Van kwart voor vier tot half negen Titanic gekeken, er zit wat reclame tussen hier...

Over

Vrijdagmiddag/avond 19 uur, druk druk druk op de carretera, de grote doorgaande weg die door Aguadulce gaat. Om de honderd meter een zebrapad, 'op eigen risico'... Fran en ik gaan met het blauwe polootje, achter auto's, voor auto's, naast auto's.

Er staat een meisje van een jaar of tien bij een zebrapad. Dikke billen, grote bos met krullen. Ze kijkt een beetje berustend "dit zou wel eens heel heel lang kunnen gaan duren"...  

De stroom auto's voor mij rijdt door. Ik verminder vaart, ze kijkt me aan, een grote verlegen lach verschijnt op haar gezicht, ze slaat snel haar hand voor haar mond. Ik stop. Met haar hand, die haar grote glimlach niet kan verbergen, nog steeds voor de mond doet ze twee passen de straat op en kijkt, hoofd naar voren, billen een beetje naar achteren, naar de linkerbaan, de eerste auto rijdt door, de tweede remt af en stopt.

Met drie sprongen is ze over.

Yés

Yés, we hebben het huis in Cazorla (nou ja, een gedeelte van-), met 8000m2 terrein, boven in het dorp. Vier dagen voor 165 Euro aan de rand van het natuurpark Sierra de Cazorla.

Vacaciones

 

Ben een beetje vakantie aan het boeken/plannen. Net het huis voor mijn ouders gereserveerd. Zij komen hier van 23 juni tot 21 juli. We willen een paar nachtjes kamperen, nachtje Laujar, nachtje San Jose..met z'n allen. Zus en man komen ook een week in die tijd. Leuk leuk leuk! Alleen moet ik dan wel gewoon werken tot half drie..

Vanaf 23 juli heb ik iedere maandag en vrijdag vrij gedurende 8 weken. Lekkere lange weekenden, en dussss voor het laatste weekend van juli heb ik vier daagjes een huis in de bergen van Cazorla geboekt, tenminste, ik wacht nog op antwoord of het nog vrij is..krijg over een half uur een telefoontje..

Zielig

Oogdruppeltjes gekregen voor Fran. Hij heeft te veel in zijn ogen gewreven toen hij dermatitis had/bultjes vd warmte en daar zijn zijn ogen van gaan ontsteken. Het zwembad helpt daar dan een handje aan mee om te verergeren maar is niet de oorzaak.

Weten we dan ook weer. We kunnen dus straks als het over is gewoon weer naar zwemles..en geen allergie/hooikoorts gelukkig ook..

Gisteren sloeg er een kindje een deur dicht op school met Fran ertussen, nu heeft hij ook nog een wondje onder zijn oog, een blauw oog en een bult achterop zijn hoofd. Hij ziet er steeds fraaier uit. Vanmiddag eens kijken of hij zo nog wel op de foto wil...

Monterrey

Ze waren nog geen half uur weg of ik bedacht me dat ze geen pen/papier bij zich hadden. En geen camara om foto's te maken met de beroemde voetballers, dus ik een knappe jurk aangeschoten en op weg naar school.

Kwam ik ze onderweg tegen Fran en Babacar, al op de terugweg. Fran met een hand op zijn knie en een andere hand zielig in de lucht. Vegen en sporen van tranen over zijn wangen. Hij was gevallen en wou écht naar huis! Nog niet één handtekening gescoord...

'Mama ga jij me verzorgen?' hahaha, ja tuurlijk lieverd. Beetje schoongemaakt met betadine en toen een rode pleister op de hand en een gele pleister op de knie. Mooi Fran? Ja, het is al bijna over.

Vandaag naar Laujar geweest, naar de bergen, barbeknoei mee. Lekker!! Er kwam een hele kudde geiten langs geklingeld en de moderne pastor ging op de brommer!!

Bovendien hebben we een mooie plek gezien waar je vrij mag kamperen; en dát gaan we zeker doen!

Voetbal

De mannen zijn even naar school want daar komt een flamencoband spelen vanavond, maar het belangrijkste is wel dat er een aantal voetbal spelers van Almeria komen om handtekeningen uit te delen!!! En Almeria is net eerste of eredivisie geworden of zo. Heel heel belangrijk!

En ik zit lekker met mijn neus in 'het bloedend hart' van Marilyn French!