rapport

Het jochie was vandaag met school naar de film, hij kreeg zijn rapport én nu heeft hij een week paasvakantie. Het rapport was prachtig. Er staat op dat hij alles wat ze behandeld hebben onder de knie heeft en dat hij zich heel netjes gedraagt, heel ijverig werkt en goed omgaat met zijn compi's. We moesten maar heel erg trots op hem zijn stond eronder, en dat zijn we ook, uiteraard!!

Verder hebben ze regen beloofd dit weekend dus daar ben ik niet zo blij mee. Dat hoort door de weeks 's nachts te vallen, toch? Maar we hebben het wel nodig, het is kurkiedroog, en al was het maar omdat het krijt van de kassen moet spoelen zodat we weer wat verkopen haha.

Heb me vandaag een breuk gesleept aan boodschappen zodat ik niet meer naar de winkel hoef voordat we naar het huisje gaan as donderdag. Dacht ik....sh....caviavoer vergeten...en ik verzin vast nog wel meer dingen...maar goed, het meeste is binnen tot na de pasen. En een hoop lekkere dingen om mee te nemen. Heb ook een héle grote berg opvouw/strijkwerk liggen en het huis mag ook wel weer eens een sopje. Misschien is het toch maar beter als het regent, een dag, dit weekend. Anders weet ik het wel, dan zit ik met de billen in het zand!

Feest!

                                       Cadeautjes                                                                   en taart 

                                                                  feest in de ballenbak

                                                                                     dipje

                                                                         samen lekker eten

Yes!!!

Change of plans;

Belde me net Lola van Casa Aloe Vera met een aanbod: Zij had nog een zes persoons huis vrij voor de pasen, dat zei ze van de week al, maar dat vond ik te duur voor ons drieen. Gezien de datum waarop we al gekomen zijn, denkt ze, dat ze daar niet meer vanaf komt dus nu heeft ze ons twee slaapkamers in dat huis aangeboden voor de helft vd prijs! Dusssss het weekend van mijn verjaardag gecanceled en nu gaan we van witte donderdag tot paaszondag naar Casa Abuelo!!! YESS!

Fran was helemaal opgewonden vanmorgen, hij straalde toen hij de slingers, de ballonnen en de cadeautjes zag. Hij ging niet eens direct op de cadeautjes af, maar eerst even aan de vlaggetjes en de slingers voelen haha. Vanmorgen in pyama al wat cadeautjes uitgepakt, en vanmiddag uit school krijgt hij nog wat pakjes.

feest

Zo, de slingers hangen en de ballonnen ook. Fran wordt morgen vier jaar. Hij is al een maand in spanning, vanmiddag de taart gehaald en morgen is het eindelijk zover. Het kostte hem even om in slaap te komen vanavond, want MORGEN is hij dan echt jarig. Nog één nachtje slapen.

Maandag kregen we een vrachtwagen met krijt binnen op het werk met twee dozen met spulletjes van het thuisfront, leuk leuk leuk. De spulletjes voor Fran hebben we nog weggstopt, dat krijgt hij morgen. Was trouwens een klus om die wagen te lossen, hij had ergens heel hard geremd en het krijt was naar voren geschoven gedeeltelijk vd pallets af.

Verder hebben we geen huisje voor de pasen kunnen vinden dus nu heb ik maar een gewoon weekend een huisje op http://www.casaruralaloevera.com/ geboekt. Tenminste, gewoon, in het weekend van mijn verjaardag! We gaan naar Almajalejo, Casa Isabel, vlakbij Huercal Overa, niet zo gek ver hier vandaan. Het ziet er leuk uit. Het is een cortijo, een boerenhuis verbouwd tot meerdere huisjes die je kunt huren en de eigenaresse woont er ook. Je kunt er meehelpen kaas maken, en brood bakken, de dieren voeren. En gewoon lekker naar de Sierra de Maria of in de tuin zitten. Er is een speeltuintje voor de kinderen en er wordt een boerenontbijt geserveerd in de eetzaal, dat zit bij de prijs in. Ben benieuwd, lijkt me leuk.

Nu nog even wat cadeautjes op tafel leggen voor morgenochtend voor Fran en dan vroeg naar bed!

filmpje

Ja, we waren daar weer, en we maakten een klein filmpje!

zaterdag

Vanmorgen een stuk door de bergen gereden. Al vroeg, want Fran had me het bed uit gehaald en ik dacht misschien zien we ergens wat wild of zo. De score; een dood wild zwijn middenop de weg, was aangereden. O ja, en een hoop rode patrijzen, een ekster en drie keer een hop. Ben niet gestopt om de zwijnebiefstukjes in te laden, maar een ander na mij wel want op de terugweg lag er alleen nog een plasje bloed. Fran was toch wel moe na het vroege opstaan en viel in slaap in de auto. Thuis op de bank gekieperd en daar heeft hij nog een hele tijd liggen slapen.

Des middags nog naar het strand, tot de zon onderging. En we speelden roodkapje. Fran was de wolf en ik roodkapje, en grootmoeder. De slotscene speelde Fran nog graag houthakker die de wolf op zijn falie gaf. Dus had ik de twijfelachtige eer ook nog even wolf te zijn.

En thuis allebei gelijk met de kippen op stok.

lui

Al drie maanden heb ik geen paardgereden. Heb het gevoel dat ik het druk heb (maar dat is eigenlijk niet zo), en we hebben natuurlijk een dikke mnd visite gehad, en daarna waren we ook nog ziek en zwak en misselijk. En toen waaide het heel hard en toen had ik geen zin....smoesjes.

Het is zo'n 'verplichting' een vaste middag in de week, en dan moet ik of Fran meenemen maar hij is nog te klein om daar alleen tussen de grote paarden te spelen want hij ziet het gevaar niet. Of ik moet Bbc vragen bij hem te zijn en hem daar twintigduizend keer aan herinneren ook al is het iedere week dezelfde dag. En er is niet meer echt een paard daar dt ik zeg:'JA dat is het'. En ik leer ook niets bij. De fut is een beetje weg.

Maar het kriebelt wel, vooral als ik paarden zie, lekker buiten, langs het strand of in het bos. Misschien moet ik eerst maar eens een buitenrit regelen. Want als ik niets doe groei ik dicht!!

Vol

Was ik toch op zoek naar een plekje om te slapen voor ons drieën tijdens de paasweek in de Sierra de Cazorla, is alles maar dan ook alles vol. Andere bestemmingen met bos en bergen, ook alles vol.

Het zal een ander lang weekend moeten worden, en dan laaaaang van te voren gaan zoeken!! Nu al bijvoorbeeld. Heb wel erg leuke dingen gezien. (Grotwoningen, boomhutten...)

Maar ik wilde eigenlijk gewoon in de paasweek nu nog een klein huisje midden in het bos boeken, met een bed (of drie) en een keukentje, een ezel een paar paarden, een paar schaapjes, een koe, een kat met jonge katjes en een hond, is dat nou zo veel gevraagd? :-)

Coma

Papáááááá papááááá wakker worden we gaan naar het strand. 'Andere keer Fran, ik ga niet mee'. Fran werd boos; 'En bel me niet meer he, als we op het strand zijn, dat je ook mee had gewild naar het strand. Want dat is niet waar!!!' Toma, die zat!

En dat deed zeer. Dus pa klom zijn bed uit en ging mee richting San Jose. En terwijl wij de bloemetjes en de bijtjes bewonderden, de sprinkhaan vd middelandse zee, de krabbetjes en waterslakken, lag vader te snurken in de zon.

We zijn zelfs he-le-maal de zee in geweest! Pas toen we een vuurtje gestookt hadden en de rook/geur van geroosterde kippetjes zijn neus binnen kringelde kwam vaders uit coma.

We lieten het ons goed smaken. Toen we voldaan waren, Fran moe en ik rood zijn we weer richting Aguadulce gegaan. Ijsje gehaald op de terugweg en zo was het weer een heerlijk dagje!

appels

Fran is nogal van de cowboys en de bandieten sinds we in Mini Hollywood waren. Dus op het strand zoekt hij wat stokken en dat zijn de pistolen en dan moet er cowboytje gespeeld worden. Zo ook met Marcel gisteren.

Marcel is pas twee en een half maar toen Fran hem een stok in de hand gaf en 'piew piew piew' ging roepen kon hij dat al snel meedoen. Toen ze warm gespeeld waren gaf ik ze allebei een pakje appelsap en de moeder van Marcel kwam met wat chips voor hen beide.

Fran had net een broodje tonijn achter de kiezen en had geen zin. De moeder van  Marcel probeerde zin te maken:'Cowboys eten altijd heel veel chipsen'

Maar moeders gebruiken allemaal dezelfde list dus Fran zei heel beslist: 'Nee hoor, cowboys eten altijd heel veel APPELS!!!'

Strand

                                                  De nieuwe pitas gaan weer in bloei.

                                                Fran speelde met Marcel op het strand.

                                         Een lieveheersbeestje legde eieren op de krokodil van Fran.

                                                                   En we zagen wilde irissen.

                                                                         top, helemaal top

Clown

In het kader van de clowntjes nóg een sprookje !

Lente

'Wat zie je er goed uit vandaag. En nog nieuwe oorbellen ook! Wat is er gebeurd? Is het de liefde? O, maar natuurlijk, het is bijna lente!!!!!'

...aldus collega Jacinto vanmorgen om 8 uur bij binnenkomst. 'Morgen ben ik er niet, ik ga naar het register onze bruiloft regelen' *glimglim* 'ze wil me niet laten ontsnappen!'. Mooi zoals een nieuwe liefde je zelfvertrouwen kan opvijzelen nadat je een tijdje ervoor door iemand anders gedumpt en nagetrapt bent.

monoloog

'O wat is hij guapo','Wat een mooie grote ogen'. Fran liep door de wachtkamer te springen met zijn net-van-de-dierenartsassistente- gekregen pluche hondje en ik zat op een stoel, naast een mevrouw die een kleinzoon heeft met net zulke mooie grote ogen. En die kleinzoon vond haar de knapste oma van allemaal. 'Want ik ben nog zo jong weet je, veel jonger dan andere oma's'. 'Ja, want mijn dochter was pas achttien toen ze haar eerste kind kreeg, het is net haar jonge broertje' bla bla bla

(zijn we al aan de beurt...)

'o wat ben jij guapo, wat zit er in de mand, een hondje?' zegt de praatgrage jonge oma. 'Kijk dit is Gabriel mijn kleinzoon, met net zulke mooie ogen als jij, iiiiiiiiii wat ben jij guapo' "knijp knijp" in de wang van Fran die zich met een vies gezicht van haar wegdraait. bla bla bla

(zijn we nou nog niet aan de beurt) 

'Heb je een poes en een hond?' vraagt de knijpgrage vrouw zonder op het antwoord te wachten. 'Ja, ik ben pas 52 en ik heb al een kleindochter van 6 en een kleinzoon van 4. Daarom zegt mijn kleinzoon dat hij de knapste oma van allemaal heeft, omdat ik nog zo jong ben he' bla bla bla

(nu moeten we toch wel bijna aan de beurt zijn)

'Zit hij hierboven op school op het Fco Saiz Sanz?' Ik knik. 'O, ken je mijn Laura, Laura zit ook op die school, maar die al zes'. Niño guapísimo, ken je Laura ook?' Fran knikt dat hij wel een Laura kent. 'Oooooo, hoor nou hij kent mijn Laura' 'Ja natuurlijk, mijn Laurita zit ook op die school he, ja hij kent mijn Laura' 'Maar mijn kleinzoon zit op het Trinidad dus die ken je niet, Gabriel ken je niet he?' bla...

Komt de dierenarts zijn behandelkamer uit; 'Jullie komen voor een inenting?' 'Ja, Manu is weer aan de beurt' 'OK, loop maar even mee'

(aan de beurt!!!! tuut tuut tuut)

vogels

Er vloog een torenvalk langs de snelweg, ik weet niet hoe die in het Spaans heet, dus ik vroeg: 'Hoe heet die vogel?'

"Nou, dat is een Mochuelo (steenuil), un tipo Buho (een type uil). En die eten muizen en ratten en zo, wist je dat?

Oja?

hihi

Barronal

Het was druk in El Barronal, een paar strandliggers, een grote groep wandelaars, een heleboel geiten met de hond en de herder en zelfs ook een groepje paarden. Gaaf! Ik zei tegen Fran:" Gaan we ook doen he, als jij goed kan paardrijden" "Jááá" zei hij enthousiast.

Vaders was ook mee, die zette ons op de plaat terwijl wij in het warme zand lagen.

King klong kling gingen de bellen van de geiten. "Holaaa pastóóhóór" riep Fran omhoog naar de herder op de heuvel terwijl hij in z'n blote kadetten over het strand rende. "Hola hijo" riep de herder terug terwijl hij zijn hand op stak..

Circus

Babacar is met Fran naar het circus. Ik heb een rustdag vandaag! Ik ga lekker in bad sudderen.

Roodkapje

Van de alarmcentrale van het locutorio die belt om vier uur 's nachts om te zeggen dat de stroom is uitgevallen in het lokaal maar dat dat niet geeft omdat het alarm ook batterijen heeft &%$)/%/$% 

Van zomaar gouden oorbellen, en dichtgegroeide gaatjes.

Van luizen op school, beestjesshampoo en een (bijna) kaal Frannehoofd (niets gesignaleerd).

Van boodschappen, heel veel boodschappen en twee draaien met de wasmachine.

Van heeel veel wind en niesbuien als gevolg.

En van Fran die een verhaal voorleest...

jarig

Op cadeautjesjacht geweest vandaag,, voor Fran want die wordt eind van deze maand al weer VIER jaar. Daar hebben we trouwens al een klein drama over gehad. De 28ste februari was een vrije dag maar de dag ervoor had juf Catiana in de klas gezegd dat Fran jarig zou worden. Fran hevig verontwaardigd huilen toen ik hem uit school haalde, "ik was zijn verjaardag vergeten!"

Nou, overtuig je kind maar eens dat de juf ongelijk heeft, de juf heeft immers altijd gelijk! Ik dacht dat ze misschien de kinderen genoemd had die in de nieuwe maand allemaal jarig zouden worden of zo, dus zo legde ik het Fran uit. Verder niet meer aan gedacht. Komt hij maandag weer huilend uit school, juf Catiana had gezegd dat Fran zijn verjaardag ook alweer geweest was. Hij zal wel gedacht hebben "snotverdorie, al gewéést, en al mijn cadeautjes dan, en de taart en de slingers...." Groot verdriet!

Dus toen dacht ik "Ooo, ze heeft zich een maand vergist en dacht dat ie de 28ste febr jarig was. Fran uitgelegd dat de juf zich echt vergist had. "Maar jij weet het niet!" was het droevige antwoord. Uiteindelijk heb ik papa de volgende ochtend de boodschap meegegeven om met de juf te praten als hij Fran naar school bracht. En Fran op zijn hart gedrukt dat zijn verjaardag écht nog moet komen en dat hij echt een boel cadeautjes krijgt en een taart en slingers.

Dus Fran vandaag naar school samen met papa die het probleem aan de juf uitgelegd heeft en inderdaad, stond fout op de kalender! Erg knullig. Maar goed, hij heeft het feest nog tegoed. Als troost zijn we vandaag bij Indiana Bill geweest waar we zijn verjaardag gaan vieren de 28ste MAART. Dan mag hij wat vriendjes en vriendinnetjes uitnodigen en kunnen ze spelen in de ballenbak en op springkussens en krijgen ze te eten en een verjaardagstaart als toetje. Hij kreeg er weer zin in.

En ik ben op cadeautjesjacht geweest; Lego (met spiderman en met piraten), playmobil (met cowboys en indianen), een kleurboek met stickers en twee kinder-dvd's die in de aanbieding waren. Dus, laat zijn verjaardag nu maar komen..

Idem +

Deze roodstaarthagedisjes graven holletjes in het zand. Daar verdwijnen ze dan helemaal in en even later komen ze er weer uit om ergens anders een holletje te graven.

Als je er een probeert uit te graven dan is hij plots spoorloos verdwenen in het zand. Of ze nou zo snel kunnen graven, of dat er een heel gangenstelsel in het zand is???

Dat moesten we een keer geprobeerd hebben, een experiment zeg maar. We zullen het niet meer doen :-)

rood

Des morgens vlogen er wolken over de Barronal, en was alles nevelig. Anders dan anders, maar ook heel erg mooi!

Het duurde echter niet lang of we moesten de zonnebrillen weer op..

We kleurden een beetje bij (lees; ik ben net een uil; wit rondom de ogen vd zonnebril en knalrode wangen).

En we genoten van de omgeving, de beestjes, de bloemetjes en elkaar.

Limpiar

Zou lente dan toch echt samenhangen met grote schoonmaak??

Heb gisterenmiddag de grote trapkast bij Fran op de kamer uitgemest. Zó veel weggegooid dat ik drie keer volgeladen naar de vuilcontainer moest lopen. Wij hebben hier geen kliko's of eigen vuilcontainers, nope, wij hebben hier op straat om de zoveel meter een vuilnisbak/container staan die iedere nacht geleegd wordt. De dingen waar iemand nog iets aan zou kunnen hebben zet je er naast en de rest gooi je erin.

Fran was mijn grote hulp en deed niet anders dan in de weg lopen en 'leuke dingen' ontdekken tussen de troep. Ik zei dat hij lief moest gaan spelen. En toen vond ik hem even later voor de spiegel in de badkamer terwijl hij aan het uitproberen was hoe hij het zieligst kon huilen omdat hij niet mocht helpen. Dus ik zei; "Ben je aan het oefenen hoe je héél zielig moet huilen" Schatert hij het uit, trekt zijn gezicht weer in de plooi en zegt; "ja, want ik mag jou niet helpen". (snif)

Even later was het dan toch weer goed. Zegt ie; "Mama, niet met iemand gaan trouwen hoor, want ik ga met jou trouwen"

OK!