lente

Het lijkt wel voorjaar zoveel bloemen staan er op het moment overal. We waren weer richting San Jose, het was warm en zonnig maar de wind was wat fris.

We kwamen aan in truitjes maar langzaam kon toch alles uit. Heb ik zondag de voorkant verbrand, vandaag de achterkant...Fran bouwt een hok voor de torretjes. Ook veel hagedissen gezien vandaag. Ze kwamen heel dichtbij en zelfs onder onze kleren zitten.

Dia de Andalucia, mogen ze vaker doen zo'n dagje vrij tussendoor!

Krijt

Lichtvoetig als een kamerolifantje spring ik weer van mijn heftruckje. Het krijtmeisje heeft vanochtend 23.000 kilo krijt de loods in gereden en ook iets meer dan 28.000 kilo weer naar buiten.

Ze is er redelijk schoon bij gebleven deze keer, maar soms ziet zij eruit als de verschrikkelijke sneeuwman (of -vrouw), dat is als er veel kapotte zakken op de pallets zitten die vervangen moeten worden. Vandaag geluk, geen kapotte zakken. Alleen het heftruckje regent oliespettertjes over je heen als je met je vrachtje naar voren rijdt. Dat proberen we dus te voorkomen maar kan niet altijd. Lekker voor je kleren.

En dan het haar, dat zit weer stormvast voor een week, want krijt stoft, en er zit lijm doorheen. Dus na een paar keer heen en weer in de loods met t truckie heeft zij geen lak meer nodig..

Het krijtmeisje, in blote armen shirtje, gaat twee keer het hele industrieterrein over op het heftruckje met een pallet krijt. Even ergens aan de andere kant afleveren. Blauw ge-overall-de mannen kijken op en lachen haar toe. Het lijkt wel lente, de zon schijnt, het leven is mooi.

Het loopt storm vandaag want morgen hebben we een feestdag en ik denk dat alle tuinders op hun vrije dag lekker willen krijten. Zij liever dan ik. Als het mooi weer wordt, wat ze wel beloofd hebben, gaan we op relax, ergens, met de billen in het warme zand.

sardina

Als slotfeest van de carnaval verbrandt men hier een sardien. Vraag me niet naar het verhaal erachter, het is iets met een sardien die na de carnaval dood is en dan dus begraven moet, ofwel verbrandt. Ofwel men heeft na de carnaval nog weer een mooie reden gevonden om feest te vieren?!

Wij stonden er bij en keken er naar. Adrian was in slaap gevallen in zijn wagen. Fran vond het erg zielig voor de sardien vooral ook door de heel zielige muziek die ze er bij speelden.

En voor ons was het weer een mooie reden om daarna eens lekker tapas te gaan eten met z'n allen. De kinderen konden lekker spelen en rennen daar in het restaurant van de haven van Almeria. Er liep vanalles, Fran de cowboy is een indiaantje achterna gerend, of eigenlijk andersom. En de meiden van Manuel hebben omstebeurt de hoed en het pistool van Fran gekregen om ook even cowboy te zijn en de anderen achterna te zitten, ze hadden het dik naar de zin. Net als wij trouwens.  

Ana en Fede gaan na zoveel jaar hun boterbriefje halen in besloten kring, naar het stadhuis, alleen met de ouders en de broers en zussen erbij. Ana heeft gevraagd of ik het op de plaat wil komen vastleggen. Of course, leuk!!

SJose

Fran en ik, allebei nog wat verkouden, toch richting San Jose gereden vanmorgen. Blikjes vis mee voor tussen de middag, een kameel, een tijger, twee koeien en een varken voor Fran om mee te spelen. Emmer vergeten, shit, waar doen we dan de beestjes in die we vinden? Gelukkig... een klein bakje in de auto.

In Pozo de los Frailes even naar de winkel een vers stokbroodje halen voor tussen de middag. En wat aardbeiensnoepjes voor Fran. Vervolgens drukt hij zijn gezicht op borsthoogte tegen me aan waarna er een fel rood rondje op mijn witte t shirtje staat die de juiste plaats van de rechter tepel aan geeft. Nieuw t shirtje gekocht in San Jose....

Onderweg naar de Barronal een tor (beetje eng) en een rood wantsje gevangen. In het bakje mee naar het strand. Want beestjes die bewegen zijn veel leuker dan koeien, tijgers en kamelen van plastik. Er werd een huis gebouwd van stenen in het zand voor de tor en de wants. Die kropen daarin rond terwijl wij een beetje rondliepen, steeds meer uittrokken, foto's maakten, in het water gingen tot aan de knieen(want koud en kwalletjes), superman en spiderman speelden, een boekje lazen en ons broodje vis opaten (en de rest van het vreetwerk maar daar zal ik u niet mee vermoeien..).

Was het daar toch hartstikke lekker warm op het strand, en werd het een echte -met de blote billen in het warme zand-dag en waren de appeltjes rood gekleurd toen we halverwege de middag ons boeltje weer bij elkaar zochten!!!

(Overigens al die zon is niet bevorderlijk voor bonzende holtes in een verkouden hoofd dus gaan we vanavond vroeg naar bed ter compensatie, en wel NU! Truste!)

Blij

De zon schijnt, ik ben blij!

En het lijkt ook bijna niet meer of mijn hele hoofdinhoud bonzend naar voren komt vallen als ik buk of te snel beweeg. Nog maar een beetje, en heb ook pas één closetrol volgesnoten vandaag. Het gaat de goede kant op!

Straks eerst nog maar even een middagdutje..

nix!

Er is geen leuk nieuws te melden van het Spaanse front. Het is prutweer en we zijn verkouden. Het is ongezellig stil. Ik voel wel wat voor een winterslaap!

Carnaval

..............................CLOWN!

Aguas

Geluk hadden we gisteren. Stralend weer was het! Om twaalf uur was ik klaar met werken, dat is een mooie tijd, een erg mooie tijd als je nog iets leuks wilt gaan doen. M. opgehaald en richting Sorbas, Los Molinos del Rio de Aguas. Een beetje ver, maar een heel mooi plekje!

Eerst naar Sorbas alwaar we een hapje gegeten hebben. Leuk dorpje, hoog op de rotsen. Lekker gegeten.

Daarna naar Los Molinos del Rio de Aguas, daar is het erg mooi en het zonnetje was heerlijk, het leek wel zomer! De route was niet overal even makkelijk, we hebben erg stoere dingen gedaan hahaha met blubber tussen de tenen en zo..

En we zagen een schildpad, maar dat wisten we thuis pas zeker, toen we de ingezoomde foto bekeken.

Orchideetjes langs het pad, en mooi uitzicht over de vallei van de Rio de Aguas.

Een heerlijk dagje!

Vanmorgen hebben we M. weer naar het vliegtuig gebracht, de wind stak op, het werd fris, dus de carnavalsoptocht heb ik stiekem gelaten voor wat ie was, er is er morgen weer een. Daar gaan we dan maar naar toe met Fran. Hopelijk is het dan lekkerder weer.

b-tje beter

We hebben met z'n allen een paar dagen ge-ziekt-, maar zo kan ie wel weer! We hebben vanmiddag heerlijk in het zonnetje gezeten op een terrasje bij de haven, aan de strandkant. Fran was aan het spelen met nog wat tweetalige Hollands/Spaanse kindertjes op het strand, en wij dronken wat op t terras. Zwaar leven.

Morgen gaat Fran weer naar school, ik ga eerst tot 12 uur werken en daarna gaan M en ik op sjouw (en papa Babacar haalt Fran uit school 's middags). Dat is alweer haar laatste dagje hier want zaterdagochtend zetten we haar weer op het vliegtuig. Veel te snel!!

Verder kreeg ik nog leuke waardering op het werk. We hadden een groot project het afgelopen jaar en het chefke is tevreden met wat ik daar allemaal voor geregeld heb, ik krijg een bonus. Leuk om te horen en leuk om te krijgen!

griep

Zondag waren we in Nijar, daar liepen we een stukje van de GR140. Mooi daar! Fran was een beetje ziekjes, en ik had zelf ook liggen zweten en rillen 's nachts maar zo lekker in het zonnetje, op zo'n mooi plekje, daar kun je toch alleen maar beter van worden?

Niet dus. We waren allebei beroerd de volgende dag. Fran is al weer aan de antibiotica en ik aan de zakjes pharmagrip. M. voelt 'm ook al aankomen..Babacar heeft nog nergens last van..

Vandaag maar een dagje thuis blijven en uitzieken.

bezoek!

(18.45 uur) Ben aan het koken, gevulde paprika's. Daar kan ik best even bij internetten. M. zit in het laatste avondzonnetje met een boek op het balkon.

Gisteren heb ik haar van het vliegveld gehaald, leuk leuk leuk! Ik had een half dagje vrij genomen. Dus konden we 's middags al een stukje langs het strand lopen en nadat we Fran opgehaald hadden, ook nog even naar boven naar Espejo de mar. Het was stralend weer.

Fran keek even de kat uit de boom maar was ook al gauw vertrouwd. En zij slaapt bij hem op de kamer dus dat is ook spannend. Vannacht om een uur of vier moest het licht aan, om te kijken of ze er wel echt lag..

Hij werd een paar keer wakker en had wat verhoging. Vandaag ging het goed maar tussen de middag wilde hij niet slapen dus hebben we hem om zes uur in bed gekieperd want hij zag wel een beetje scheel..

We waren naar San Jose vandaag, mooi, alleen het waaide nogal, dat was jammer want we hadden de bbq mee maar dat konden we echt wel vergeten. Mooi was het wel, en uiteindelijk aten we in een restaurantje in het dorp, ook lekker.

vorm

Goh, ik kreeg opeens de geest vanmorgen. Zit ik normaal 7 uur op mijn derriere achter mijn bureau, nam ik vanochtend een break van 12 minuten (toen er even helemaal niemand was en meekeek) om te joggen, op de plaats, een soort Coopertest zonder die twee kilometers ook daadwerkelijk af te leggen. Het was maar goed dat er geen klanten kwamen toen ik daar in het zweet gewerkt, met rode blossen liep te hijgen..

Nu kan ik niet meer lopen, dus..

En dat is pas vandaag, hoe moet dat nu morgen?

En hoe zit het met jullie? Ingesneeuwd vandaag? (Hier storm, wind en regen...duim voor mooi weer morgen en het weekend...)

Piet

Er heeft al een wolf door het huis geslopen, een koning door de kamer geschreden, een cowboy zocht dekking achter de tafel terwijl hij zijn pistool op mij richtte.

Een enorme lieveheersbeest kroop over de bank en een clowntje danste door het huis, van 3 tot 25 februari is het hier carnaval...Fran is het er nog niet helemaal mee eens, Fran wil als zwarte Piet!

update 9.26 uur; Ik zit hier op kantoor met de deur open in het zonnetje, de zon staat zo laag dat ie precies door de deur naar binnen schijnt. Zie geen fluit op het beeldscherm, maar 'who cares' als je lekker in het zonnetje kan zitten!!!

Hopelijk blijft het zo want ZIJ komt vrijdag voor een week, LEUK LEUK LEUK! De voorspellingen zijn niet echt goed maar ook niet echt slecht, we hopen er maar het beste van.

Adrián

Het gaat veel beter met Fran. Geen koorts meer en niet meer zo'n pijn in z'n oor. Maar wel even rustig aan doen en in ieder geval zijn antibiotica kuur afmaken zodat het goed over gaat.

We gingen bij Ana langs zaterdagmiddag. Adrian is nu wat groter en reageert al veel meer op Fran, ze hadden dikke schik. Was erg gezellig.

Vandaag Hollands weer, het miezert. Fran slaapt nog. Kán ik een keer uitslapen wordt ik gewoon zelf op de normale tijd wakker..

ziek

De zon ging toch nog schijnen op woensdagmiddag. Maar het afscheid was wel een beetje droevig. De volgende dag om héél vroeg togen Opa en Oma naar het vliegveld in Alicante en rond het middaguur waren ze weer thuis.

Tegen datzelfde uur werd ik gebeld door de juf van Fran dat hij al een uur zat te huilen en zei dat hij pijn in zijn hoofd had dus toen ben ik hem op gaan halen. Het was een 'hoopje zielig', dikke tranen, en ik zette hem in de auto om naar huis te rijden en nog voor we thuis waren (twee minuten) sliep hij. Na een paar uur werd hij wakker en zei hij dat hij last van zijn oor had dus zijn we even langs urgencias gegaan alwaar hij weer op schoot in slaap viel. De dokter constateerde een middenoorontsteking. Toen we thuis kwamen sliep hij al weer en pas rond een uur of acht werd hij wakker.

Goed gegeten en om half tien lag hij weer in bed. Om vier uur vannacht had hij het wel bekeken met al dat slapen. 'MAMA iK ben klaar met slapen' riep hij. Tijdje bij hem gelegen, een tijdje bij ons gelegd, het viel niet mee, maar tegen de ochtend viel hij toch weer in slaap. (ik niet, ik moest eruit om te werken))

Vandaag had hij nog wat koorts, lang geslapen vanmiddag, hij lijkt een stuk beter en loopt nu te rennen; hij is cowboy (en ik mama van de cowboy heb het wel gehad voor vandaag). GAAAAAAP

O, VOOR IK HET VERGEET TE MELDEN: Een heuse mijlpaal; hij schreef net zo uit zijn hoofd, zonder voorbeeld, zijn eigen naam op!!