Op

De dag begon zo mooi vandaag.....

en nu plenst het van de lucht. Straks een uurtje eerder naar huis van het werk, uit eten met Pa en Ma want zij gaan al weer richting Nederland morgenochtend heel vroeg. We zouden ook nog even naar Espejo de Mar, de berg op, maar het zal wel voor de open haard zitten worden..tenzij straks om een uur of vier de zon weer schijnt. Ik vrees van niet.

We zullen jullie missen!

Pups

Gatverdegatverdegatver wat heb ik een hekel aan mezelf. Er waren 6 puppies op de weg vanmorgen, op een drukke doorgaande vierbaansweg. Zes bolletjes wol. Ze renden voor hun leven. En niemand stopte. Ik ook niet. Ik had ze voor de wielen, toeterde zodat ze hopelijk aan de kant zouden gaan en ook de bestuurders op de andere baan attent werden op het voortrennende groepje klein leven.

Eerst renden ze alleen maar heel hard naar voren maar even later toch opzij langs de kant van de weg, waar ze achter mij weer de weg op schoten. Niemand stopte om ze te helpen, iedereen reed door, zo'n beetje eromheen, allemaal huphuphup snelsnelsnel naar het werk, lekker belangrijk. GATVERDAMME ik heb definitely ruzie met mezelf!

prut

Ook even klagen hoor. Het was de hele zondag petweer. Regen, heel harde wind, koud, geen bal aan. We reden even met de auto een stukje omhoog, zochten hout en denneappels voor de open haard (alles nat), dronken een drankje met een tapa in Enix en gingen weer naar huis.

Daar maakten we de open haard aan. Dat kostte nog wel wat moeite met nat hout, veel rook naar binnen maar uiteindelijk een goed vuur. We gingen eend halen bij de chinees wat we voor de openhaard op hebben gegeten en later ook wijntjes, chipsen en guacamole en nootjes en.. en.. veel te veel gekaand.

Fran ging vroeg naar bed, Opa en Oma gingen ook vroeg naar hun huisje, ik ging nog even bij Fran liggen want die lag te jammeren..en viel als een blok in slaap. Toen ik wakker werd was het licht uitgevallen, (natuurlijk! als het hier noodweer is valt het licht uit) dus toen ben ik maar meteen van Fran z'n bed naar m'n eigen bed overgestoken.

Vandaag moet er weer gewerkt worden, de wind, regen en kou zijn gebleven, maar als ik werk doet me dat niet zo veel. Fran weer naar school.  Opa gaat een computertafel maken bij Babacar in het locutorio vandaag en Oma wordt afgezet in het winkelcentrum om te shoppen. Allemaal onder de pannen dus...

uit

De afgelopen week kocht ik een boek van de 82 jarige meneer Antonio Cañas Rodriguez. Het was een boek met routes, foto's en tips van hier in de buurt. Hij had het zelf geschreven, de routes uitgetekend en de foto's gemaakt. Daar in dat boek zag ik een foto van Padules die maakte dat ik dacht; 'Daar moeten we nog eens naar toe'.

Dus vandaag togen we, bepakt en bezakt met dikke jassen, mutsen en wanten richting Padules, want met zoveel sneeuw zou het best koud zijn. Sneeuwkoud was het wel, maar een lekker zonnetje scheen en er was daar geen vlokje sneeuw te bekennen. We gingen naar even voorbij het dorp, naar Los Canales. Een rivier die door een grote kloof stroomt. Prachtig. We moeten er zeker in de zomer nog eens terug want als je door de rivier kunt waden kun je veel verder wandelen.

Toen we hongerig waren gingen we richtig Ohanes, naar de sneeuw want we hadden Fran sneeuw beloofd. In Ohanes hebben we een restaurant opgezocht. Pa en ma waren daar al eerder geweest op een van hun dagelijkse tochten. We warmden op naast een houtkachel en aten er oa kikkererwtensoep. Toen we weer warm waren en de buiken rond hadden togen we nog wat verder omhoog. Richting Abla.

 

We kwamen in het winterwonderland. De wegen goed begaanbaar, verder alles wit. We kwamen in een heel mooi natuurpark, daar was de weg iets minder, de blubber en sneeuw maakte het wat glibberig maar zeker de moeite waard, een prachtig park.

                                                                     Opa met muts van Fran

We genoten er van de witte wereld, een heel dik pak sneeuw lag er, ijspegels aan het dak van de overkapping van de parkeerplaatsen. We gleden op een plastic zak de heuvels af, we gooiden sneeuwballen, rollebolden door de sneeuw. Fran kon er niet genoeg van krijgen.

's Avonds toen ik hem in bed stopte vroeg ik wat voor leuks we morgen weer zouden gaan doen. Hij zei; 'Naar de sneeuw, mama, ik wil íedere dag naar de sneeuw!'

sneeuw

Vanmiddag uit school/uit 't werk, Opa en Oma opgehaald en de bergen in gegaan naar de sneeuw. Op zo'n twintig kilometer van hier zaten we in een dik pak sneeuw. We hebben elkaar met sneeuwballen bekogeld en een sneeuwpop gemaakt. Bijna heel Aguadulce liep trouwens daar boven in de sneeuw. Kinderen en grote mensen, allemaal uitgelaten als kleine kinderen.

Alles mooi wit. De amandelbloesem in de witte watten. Lekker zo even een frisse neus halen in de sneeuw.

koud

Het regent dat het giet. En het is koud. We hebben gisteren zowaar de openhaard gebrand.

Het was maar 3 graden vannacht. Normaal wordt het niet minder dan een graad of 7.

Misschien kunnen we morgen op een berg wel ergens zoiets gaan maken...

kast 3

De kast was gisteren af en wordt hier op de foto volgeladen. Mooi geworden en veel ruimte. 

                                                                                          BLIJ MEE!!!

kies

Een paar weken geleden brak de helft van mijn kies af en gisteren lag ik een vol uur in de tandartsstoel met mijn mond open. Eerst maakte zij (de tandarts) een foto en die kon ik bekijken op een scherm. Niet zo mooi, die grote zwarte vulling moest er in ieder geval af. Er werd geklopt en geblazen, gespoeld en geduwd. 'Nergens last van?' 'Nee hoor, geen centje pijn'.

'Dan heb je een keuze, óf we maken er een kroon op, op ik probeer met een heel grote vulling de kies te reconstrueren'.. 'O, en zo'n grote vulling, is dat dan wel stevig, ben ik dan over een paar maanden niet weer net zo ver van huis?' Nee hoor, het is niet zo stevig als een kroon maar kan járen mee normaal gesproken'. En wat is het verschil in prijs?

Ik koos voor de reconstructie dmw een grote vulling en toen kreeg ik de klemmen in de mond, de wattenstaafjes, de prik, en nog een...Er werd geboord en geduwd, gevijld en gezogen. Kramp in de mond van het opensperren maar na een uur had ik een prachtige gereconstrueerde kies. Mooi wit, voelt beter (dan de afgelopen 13 jaar met een vulling waar druk op stond) en ik kan er appels mee eten. Ik heb ook twee kronen maar ik moet zeggen dat ik deze kies mooier vind dan die kronen. Ben er helemaal blij mee! Ze maakte weer een foto en liet me die zien op het scherm. 'Zo is t ie nu'; en ik zei 'een kunstwerkje!'

'Er zit nog wel een klein gaatje in de zijkant van de kies ernaast heb ik ontdekt, daar moet je dan nog even voor terugkomen'; o, dat was dan weer iets minder...

Kast 2

Vrijdagavond kochten pa en ik bij de Leroy Merlin ál het hout voor de nieuwe kast in. We hadden het busje van mijn werk meegekregen en daar pastte het nét in. Het was een hele vracht.

In het weekend maakten wij de oude kast leeg en gooiden we een hoop weg. Hij werd gesloopt en vandaag is pa aan de nieuwe kast begonnen...

Het was echt kastenbouw weer, het waaide heel hard en 's middags ging het zelfs regenen. Ik denk een staartje van jullie europese storm? Ik vind het al erg mooi worden. Morgen maakt hij hem af. Ik ben benieuwd!

P. Bajo

Naar Cabo de Gata gingen we vandaag.

Zaten we vanmorgen in de dikke mist in Aguadulce, en was alles nat van de dauw, hoe meer we in de buurt kwamen hoe mooier weer het werd. We keken vanuit een uitkijkpost naar de flamingo's (die wel een beetje ver weg zaten), we dronken koffie met cake in een restaurant. We reden aan de vuurtoren voorbij omhoog en we kwamen uit op een heel mooi strandje.

We zaten en we liepen in de zon. We zochten zeeslakken die zolang bij Fran in het emmertje mochten kruipen. We zagen dode krabbetjes en anemonen en al dat soort moois.

Er liepen geiten over de rotswanden en Fran haalde een natte broek en schoenen omdat hij naar Opa toe wou die op een grote steen stond, een stukje in zee. Voor Opa met zijn lange benen een grote stap, maar voor Fran twee stappen door het water...

We aten een broodje aan het strand, we liepen een stukje langs de rotsige kust en hadden prachtig uitzicht. We overwonnen een heuvel en hadden een heel mooie dag!

Celin

Zaten we weer aan de barbeknoei, dit keer in Celin. We hebben eerst een stuk gelopen, het lijkt wel zomer, zo warm. Nu ligt de hele fam. te slapen, behalve Fran. En ik dus, ik zou wel willen, maar ik zit op wacht, bij het jochie..

Kast 1

Mijn pa gaat een grote kledingkast voor ons maken, bijna de hele wand van de slaapkamer gaat dat beslaan. Vanmiddag nemen we het bussie van het werk mee en halen we de schuifdeuren en het andere benodigde hout. En volgende week gaat hij daar een kast van bouwen.

Dus nu eerst aan ons om de oude kast uit te mesten en alle oude overbodig bewaarde spullen weg te gooien/geven. Misschien moet ik dat toch maar eens rigoreus aanpakken. (Dan hebben we misschien helemaal geen nieuwe kast meer nodig.. )

Zon

Van Saskia Noort 'de eetclub' (was leuk) nu naar Connie Palmen, 'de vriendschap', nooit van gehoord. 's Morgens ben ik namelijk werken, en dan zijn Opa en Oma op sjouw. Vandaag waren ze naar Felix, bergdorpje om hun waterflessen te vullen met lekker bronwater. En als we dan allmaal thuiskomen, Fran ook uit school, dan stoppen we Fran in bed en gaan wij even met een boek in de zon op het terras.

Vandaag sliep Fran trouwens niet tussen de middag, hij had een vriendje te spelen en ze waren wel zoet. Oma had ergens lego opgeduikeld.

We hebben ook een huis bekeken wat hier in de straat te koop staat. Beetje veel Euris. Als ik dat geld had of kon krijgen van de bank zou ik mijn huis wel ergens anders zoeken, en dan de verdeling huis/grond even iets anders. Doe mij maar een klein huisje met een stukje grond ipv een groot huis. Dat moet je allemaal maar schoonhouden en zo. 

En in Holland stormt het echt, hoor ik. Dakpannen van het dak van mijn zuster, de goot van het huis van Omaatje gewaaid, een paar doden door omgevallen bomen. Toch maar beter binnenblijven dan..

rond

'De Mammoetjagers' uitgelezen, mooi mooi mooi, nu op zoek naar deel 4! Maar nu eerst een Saskia Noort boek; 'De eetclub'. Da's ook leuk, dat de familie een nieuwe lading Nld-se boeken meeneemt!!

In het Spaans lezen vind ik niet fijn, die maken in schrijftaal zulke ongelukkige lange zinnen. In het Duits ook niet, maar Engels lees ik net zo gemakkelijk weg als het Nederlands. Ik ga nog wel eens in de hotels boeken halen of ruilen, die zijn blijven liggen, daar is veel engelstalig bij.

Vanmiddag naast ma op het strand gelopen terwijl ze met haar nordick-walk stokken liep, het was wel bij te houden hoor. Opa was bij Fran thuis gebleven. Lekker om weer eens dóór te kunnen lopen; met Fran gaat het altijd in de halve versnelling.

En ik groei dicht als ik niet wat meer ga bewegen want de hele week zit ik eerst zeven uur achter mijn bureau en daarna haal ik Fran uit school en die gaat dan even slapen, 'dus' dan ga ik ook op relax, en tegen de tijd dat hij wakker wordt gaan we al weer bijna eten en daarna gaat hij naar bed en ga ik dus ook niet meer even lekker naar buiten iets doen. Daar moet ik nog iets op verzinnen.

Eerst sliep hij op de crêche en als ik hem dan ophaalde konden we lekker buiten lopen, of iets doen, maar nu zit ik de hele middag op mijn kont. Ik kom nu wel weer aan lezen toe, maar ja, ik wil niet tonnetje rond worden dus ik moet thuis maar een beetje aan het bewegen..fanatiek dweilen en soppen bijvoorbeeld... oef..

Nijar

Naar de bergen van Nijar geweest vandaag. Een eind gelopen over een heel mooie route.

Mannenproject; Fran met de schedel van een vos. Opa en Fran hebben die grote tand eruit gewurmd om mee naar huis te nemen. Want een vossentand is stoer...

                                                                Fran stippelt de route uit

                                                        Een heel bijzonder bidsprinkhaantje.

                    En toen we helemaal moe waren hebben we op een veldje gebarbeknoeid.

San Jose

We gingen op stap vandaag, naar San Jose. Het was heerlijk weer, we hebben lekker gewandeld, op het strand gezeten en gegeten.

's Avonds grote gevulde gepofte aardappels gehaald en gegeten. Lekker dagje.

moe

Beetje veel van het goede voor Fran; Eerst naar school, dan bij Opa en Oma spelen en zonder middagdutje daarna nog naar een verjaarsfeestje in de ballenbak. Hij was helemaal óp..Gauw nog even gegeten, in bad en toen gelijk naar bed.

Wij hebben bij de Mexicaan gegeten toen hij op verjaardag was, lekkerrr!

hier

Opa en Oma zijn goed aangekomen. En ze hebben (en wij dus ook) mooi weer. Als wij hard (nou ja) aan het werk zijn en Fran op school zit, lopen zij over het strand met de nordick walk stokken.

Fran is helemaal overactief en opgewonden omdat ze er zijn. Hij heeft al een groot kasteel gebouwd met Oma en muziek gemaakt met Opa. En dikke tranen als hij naar bed moet, maar als ie er eenmaal in ligt is ie ook meteen helemaal afgemat in slaap. 

Morgen heeft hij een verjaardagsfeestje van een vriendje van school, 'in een ballenbak toestand'. Zegt ie met een trillend lipje; 'Hebben we voor Manuel wel een cadeautje gekocht en voor Fran niet?' 'Ja, maar als Fran jarig is gaan we voor Fran ook cadeautjes kopen' 'Ja' (niet echt overtuigd)

krak

Snoep verstandig, eet een appel

ja ja

Halve kies afgebroken, kenonne!

leuk

Opa en Oma zitten in het vliegtuig, hier heen. Dus de afgelopen dagen hebben we hun huisje een beetje schoongemaakt, bloemetjes neergezet, ons huisje wat schoner gemaakt en lekkere dingetjes in hun huisje neergelegd. Fran heeft tekeningen gemaakt en die hebben we daar opgehangen.We zijn er helemaal klaar voor nu.

Nog even werken, en Fran nog even naar school, en als we dan thuiskomen, dan zijn ze er, als alles goed gaat! Wij hebben er zin in.

Barronal

Naar het strand vandaag, 20 graden, zonnetje, Babacar ook mee, en Miek, Fran en ik. El Barronal. Mooi, lekker, volgende week weer!?

magisch

8000 kilo snoepjes zijn er door de stad gestrooid! 8000 kilo!!! De intocht van de drie koningen was prachtig!

Er waren vuurspuwers en olifanten, kamelen en narren die muziek maakten. Er waren gigantische insekten die door de stad liepen. Iedere koning had zijn eigen koets, ze strooiden allemaal snoepjes.

Er liepen herders met schapen. Ponies en ezels volgepakt met cadeautjes voor de kinderen..en op het eind de wagen met hete kolen, dat is voor de kinderen die stout geweest zijn, die krijgen houtskool!

Fran kroop af en toe helemaal weg zo eng vond hij het. Maar hij porde ook een meneer in zijn billen omdat hij voor hem ging staan 'Hé zo zie ik niets' riep hij; en dat is niet eng hahaha.

Het was mooi, het was magisch!

 

plat

Fran heeft middenoorontsteking, en is aan de antibiotica. Het gaat al een stuk beter en we gaan vanmiddag wel naar de optocht van de drie koningen, want daar verheugt hij zich al een maand op. Ben maar niet gaan paardrijden gisteren. We hebben samen Bambi gekeken op de bank onder een dekentje.

De inventaris is klaar op het werk, het was een hele klus dit jaar. Volgende week weer 'gewoon werken'. Verder niets te liegen, ben moe van de gebroken nachten en ga nu even plat op de bank!

agenda

woensdag 3 januari 2007

22ºC

Fran heeft een zeer oor. Morgen even langs de dokter.

Vrijdag gaan we de 3 koningen inhalen met een grote optocht.

En dan mag zaterdag, ná de cadeautjes die de drie koningen brengen, eindelijk de kerstboom eruit.

Woensdag komen Opa en Oma hier!

Ga 8 kilo afvallen, de oliebollen zijn nu toch op. Maar we hebben nog wel een 'Roscon de Reyes' klaarstaan. En een pannetoni oid, die moesten we maar doorgeven..en nix meer inkopen

2007

De beste wensen voor het nieuwe jaar allemaal.

Gisteren 65 oliebollen gebakken, er is niet veel meer van over...We vierden de jaarwisseling gewoon thuis met z'n drietjes, Fran was 's middags laat in bed geweest en kon daardoor wel tot elf uur opblijven, en dat was gezellig.

Vandaag waren we niet zo vroeg op en daarna zijn we de bergen in gegaan met Miek. Heerlijk gewandeld op een plek die ik al heel lang 'kwijt' was. Een jaar of elf/twaalf geleden ben ik daar ooit eens geweest, en ik ben er stomweg verschillende keren voorbij gereden omdat ik het niet kon vinden/het me niet goed kon herinneren. Maar vandaag kwam het goed. Heel mooi daar, tamme kastanjebomen, riviertje, alles groen, lekker zonnetje, helemaal goed.

Daarna in Bayarcal gegeten, een klein dorpje met een stampvol restaurant, en we weten waarom; het was heerlijk, de mensen erg vriendelijk en het was nog heel goedkoop ook.

Een heel goed begin van het nieuwe jaar!