bos

Toen ik Fran uit school haalde zei hij; 'Mama, gaan we naar het bos?' Duss toen zei ik dat als hij dan in de auto een tukje zou doen dat ik dan wel naar het bos zou rijden. Dus dat hebben we gedaan. Ik reed, hij sliep, en toen hij wakker werd zat ik onder een denneboom een boekje te lezen in het bos.

We gingen een stukje lopen. Hoorden bellen klingklongen en zagen even later ook de geiten lopen. Het was heel zonnig en warm na een mistige ochtend. Het was even eruit, het was lekkerrr!

Thuis

We zijn weer thuis. T shirtje en korte broek weer aan. Met Miek en Jessy over het strand gelopen.

We hebben een mooie week gehad. Lekker door het bos gelopen, een mooi feest gehad, de familie weer gezien, ingeslagen, gefietst, en nog al zowat meer. We waren bij Hermadix, onze grootste leverancier kun je wel zeggen, en daar hebben we een rondleiding gehad. Leuk de collega's ook eens in levende lijve te ontmoeten ipv aan de telefoon!!

Fran heeft de dag voor de bruiloft een blauw oog opgelopen in bad. Hij viel met zijn gezicht middenop de badrand. Het deed hem flink zeer toen hij erop viel, maar daarna heb ik hem er niet meer over gehoord. Het resultaat is nog steeds te zien.

Op de bruiloft zelf deed hij ook nog een leuk kunstje. We aten in t Amsterdammertje in Loenen, erg leuk, een aanrader! Daar hebben ze muren met schappen vol met wijnflessen opgestapeld. De kinderen zaten aan een tafel naast de wijnflessen en kregen papier en potloden om te tekenen. Maar dat werd vliegtuigjes vouwen, en tussen de wijnflessen mikken, wie het hoogste kon won... De kinderen waren allemaal wat ouder dan Fran, en gingen na het eten buiten spelen. Maar Fran mocht nog niet alleen met hen naar buiten, dus hij keutelde daar wat rond in het restaurant, zag een vliegtuigje hangen tussen de wijnflessen, klom omhoog om het te pakken en .....trok daarbij een hele lading wijnflessen naar beneden. Grote schrik, hij hing daar tegen de wijnflessen aan en dreigde op de grond te vallen tussen de scherven en grote plas wijn, nog meer flessen met hem meetrekkende..maar dat konden we gelukkig voorkomen..

Er werd gedweild en geveegd, Fran kreeg een koude doek tegen zijn hoofd vanwege de wijnflessen die hij tegen zijn hoofd had gekregen (geen bult) en het feest ging weer verder...

Oma van bijna 93 was erg emotioneel bij het trouwen. Iedereen trouwens, er werd een doos kleenex aangesleept voor de bruid en bruidegom haha.

Oma was ook erg optimistisch dit keer, ze zegt altijd bij het afscheid nemen als we weer naar Spanje gaan, dat het misschien wel de laatste keer is en dan plinkt ze een traantje. Deze keer heeft ze afgesproken dat ze er de volgende keer gewoon nog is! En daar houden we haar aan..!!

Mooi

Getrouwd! Het was een mooi feest, veel emoties, veel blijdschap, wij hebben van jullie genoten. Van harte gefeliciteerd Erica en Sander.

50 cent

Vandaag waren we naar een rommelmarkt voor kinderen in Maarssenbroek. Dus Fran is weer schandelijk verwend met allemaal nieuwe oude dingen (clownspak, 'piano op batterijen', dvd's en video's met Disneyfilms alles voor 75 cent per stuk en zo, da's leuk kopen). Verder liepen we vanmiddag nog even in het bos en waren we bij de oude Oma.  

Fran geniet van alle aandacht, dat wordt straks weer 'afkicken'...

Morgen is de bruiloft van mijn zus. We zijn er klaar voor..

wiejoe wiejoe

...en toen durfde Babacar niet meer naar buiten. 'Ik schaam me dood' zei hij. Ja ja. Dus ik zette hem voor de voordeur gna gna (want binnen was het niet om te harden met die herrie) en schoot zelf de auto weer in op zoek naar mijn ouders voor de code van het alarm.

Binnen vijf minuten was ik terug met code, maar toen was de politie inmiddels ter plaatse en Babacar in de boeien geslagen..

O nee, toen ik terug kwam stond Babacar een sigaretje te roken drie huizen verderop hi hi

Dinsdag hebben we Utrecht onveilig gemaakt en veul gekocht. Zus was mee, gezellig!

tik tik tik

Wij waren naar vriendinnetje M. leuk!!! Fran bleef thuis bij Opa en Oma. Wij hebben zelfs nog even op het paard Nappie gereden. Een draver, leuk paardje! Toen we naar huis gingen kwam M. mee op het eten, maar Opa en Oma waren met Fran aan de wandel.

Ik stap de deur in en hoor het alarm tikken...

' O nee he, daar heb ik de code niet van...' 

We konden het niet meer tegenhouden.....wat een LAWAAI!!!

Herfst

Vanmorgen waren we in het bos, het is echt echt herfst. Maar de zon scheen en het was erg lekker. Veel, heel veel paddestoelen gezien. Inktzwammen zoals deze, porseleinzwammen, berkenzwammen en nog veel meer van dat moois. En gekleurde bladeren natuurlijk, en het ruikt er zo lekker!!!

 

We hebben ook kikkers gevangen die daar rondsprongen naast een brede sloot, een hele grote en een kleintje. Ze hebben natuurlijk allebei hun vrijheid weer herkregen.

Vanmiddag hebben we een speech geschreven voor het bruidspaar van donderdag, en bij de openhaard wijntjes gedronken en geknabbeld. Het miezerde. We aten boerenkool met worst! Lekkerrr

Holanda

Vrijdagmiddag na het werk haalde ik Babacar thuis en Fran op school op en reden we naar Alicante van waar het vliegtuig naar Amsterdam vertrok. Om half twaalf 's nachts werden we door Opa en Oma daar opgehaald. Fran heeft de hele weg in de auto geslapen maar de hele weg in het vliegtuig was hij wakker. Wel een leuke film in het vliegtuig, geen idee hoe ie heette, met Reeves die twee jaar eerder leefde dan zijn vriendin..

De volgende ochtend eerst naar Omaatje van bijna 93 geweest. Ik vind dat ze er goed uitziet en goed te spreken is op het moment. Ze komt ook naar de bruiloft donderdag.

 

                                           Fran in t shirt want Oma stookt altijd flink de kachel

Verder zijn de mannen het bos in geweest 's middags, herfstkleuren en geuren opsnuiven en de dames naar H'sum voor kleren voor mij voor de bruiloft. Niet gelukt, ik vind alles stom..haha, ik ben een ramp met kleren zoeken, heb ik een hekel aan. Wel een heerlijke tompoes gegeten en een boek gekocht, blij mee!

Nu is Fran bij Opa beneden, Babacar ligt nog op bed, en Oma is aan het opstaan. Ik ga ook maar eens naar beneden, eitje op brood eten en een vers geperst sinasappeltje drinken, want het is zondag en dan doen we dat in huize Opa en Oma...

PRIVE

Stiekem gluren? KLIK!

herfst

Nog twee nachtjes slapen dan komen we paddestoelen kijken en bladeren schoppen in Los Paises Bajos. Dan gaan we mijn zus naar het stadhuis brengen en afspreken met mensen die we veel te weinig zien. Bovendien gaan we ook de krijtfabriek zien waar ik het krijt van verkoop in Spanje. We gaan nieuwe kleren kopen en brinta. Rookworsten en dropjes. O ja en pepernoten!!!!!

We zijn er klaar voor. De cavia moet nog even verschoond en naar zijn logeeradres gebracht worden, er moet nog wat eten gehaald voor onderweg en voor als we terugkomen wat makkelijks in de vriezer. De kleren zitten al in de koffer, en de cadeautjes ook. En meer hebben we niet nodig toch..

Eerst nog even drie dagen werken, daar de boel afronden, goed achterlaten....en dan de herfst in

Ziek

t Arme jochie. Vier keer zijn bed vol gekotst vannacht.

Toen had ik geen onderlakens meer.

Toen zei ik: 'FRAN WIL JE NOU POTVERDORIE EENS OPHOUDEN MET DAT GEKOTS ANDERS MOET JE OP JE BLOTE BED SLAPEN'.

En dat hielp.

 

(red.: de derde regel is natuurlijk pura ficción!)

Oer

Spiderman wou op de schommel STAAN, nét als Pippi Langkous. En oerkreten slaken, stoer!

mooi

Ben snipverkouden, zó dat de 'snotdruk' zeer doet aan je tanden. Zo dat de tranen de hele dag in je ooghoeken hangen. Maar we waren wel op het strand vandaag. En ik heb toch zo'n leuk plaatje gezien, dat ik het wel moest schieten. En ik zou het graag plaatsen maar dat kan ik beter niet doen. Het betreft een naakte mensch die ik geheel ongevraagd en ongemerkt op de kiek heb gezet.

Hij (man jaar of 35, beetje dik) zat op zijn knieen, zijn vrij witte billen tussen zijn voeten, verder zwart behaard op rug en armen. Een wit petje achtersevoren op zijn kale hoofd. Een heel grote kijker voor zijn snufferd op een standaard, zijn handen naast zijn gezicht om het zonlicht af te weren, ik kan het niet goed schetsen. Maar het was bijna aandoenlijk, het was net een giga peuter met een mooi speeltje.

Wij zagen een stipje aan de horizon, hij zag een boot, en misschien wel de piraten die het dek aan het zwabberen waren. Hij zat in ieder geval te genieten.

En ik had zijn e mail adres moeten vragen om hem 'zijn beeld' toe te sturen..

Modern

Vanmorgen onderweg naar Roquetas zag ik in de rambla (droge rivierbedding) een herder met een stuk of dertig schapen en geiten. Tussen de rommel zat hij op een steen, oude vieze kleren, een paar tanden uit zijn mond, verweerd gezicht. Grote stok en een hond aan zijn voeten. Mooi plaatje. Had 100 jaar terug kunnen zijn.

Ware het niet dat hij druk gebarend door zijn gsm zat te praten.

rommelig

23 muziek-cdtjes gekopieerd voor Rosi want haar grote vriend Björn gaat naat Thailand en neemt al zijn mooie muziek mee...

Hier de weblog-omgeving een beetje aangepast maar het werd zo blauw dat ik het er koud van kreeg. Toen maar wat zonnetjes erbij gezet.

Morgen vrij, gaan we wat leuks doen, weet nog niet wat. Jawel, Spaanse nationale vrije dag, vraag me niet waarom. Virgen del Pilar..

'Mamá kijk, ik heb een appel in een mandje', zo kwam Fran net de trap op strompelen met een emmer met een strandbal erin.

Vanmiddag op cadeautjesjacht geweest want we gaan al bijna naar Nld (volgende week vrijdag!) en afgelopen zat. was alles dicht vanwege feest en morgen dus ook en het schiet niet op..

Extra kattenvoer kopen, extra caviavoer kopen, en tomaatjes en sla. Kleding uitzoeken om mee te nemen, want we gaan al bijna weg. Eerst drie uur met de auto naar Alicante en daar op t vliegtuig. Vreetwerk voor onderweg halen NOU RUSTIG van Dijk, het duurt nog een week! O ja. Wassen, moet die hele berg kleren nog wassen en vouwen en strijken anders hébben we niet eens iets om mee te nemen..

schrik

Morgen gaat ons logeerhondje Jessy weer naar huis. En de vis-zonder-naam ook. Dan komt het baasje weer thuis van vakantie.

Vanmiddag kwam ik uit 't werk, haalde Fran van school, reed ik heel niet opvoedkundig verantwoord een blokje om zodat hij al in slaap was voor we thuis waren, dan hoeft hij niet te 'vechten' met mij dat ie niet naar bed wil om te slapen, en kieperde ik hem thuis zo zijn bed in. Babacar lag ook in bed, mooi want ik wou boodschappen gaan doen, kon dus best even weg. 'Maar wat is het hier stil' waar zit dat hondebeest?' 'JÉSSY, we gaan even naar buiten' Geen sjoege. Dat kan wel, als ze ergens zit waar de kat 'voor haar uitweg' zit, dan verroert ze geen vin en geeft geen kik. Dus ik op zoek. Onder het bed, nee, onder de tafel, nee, kat ook niet in beeld dus ze zou te voorschijn gekomen moeten zijn. SCHRIK!!!! Hond weg!!

Babacar, waar is Jessy? Heb je de deur open laten staan? Nee. Raam stond open maar de patio-deur was gewoon dicht, en geen uitbreek-sporen..SUJÍT!!!! Waar zit die hond. Buiten gekeken, nogmaals geroepen, per ongeluk in een kast opgesloten (je vraagt je vreemde dingen af in zo'n geval) maar echt geen hond. Babacar weet je zeker dat je de buitendeur niet open hebt laten staan? Ja. Hij was dicht toen ik thuiskwam. Babacar weet niet meer of hij dicht was toen hij thuis kwam maar wel dat hij hem dichtgedaan heeft toen hij wegging. Zal ook wel want dat doet ie altijd wel.

Dus ik op zoek. Als ze ergens heen is dan is het naar huis. Maar daar moet ze een héél drukke straat voor oversteken, en nog een boel niet zo heel maar ook drukke straten, ik zag in gedachten al ergens een klein zwart tapijtje op straat liggen in een grote bloedvlek...Dus ik gauw in de auto naar haar huis gereden, geen hondje voor de deur. Uitgestapt en geroepen. Hoor ik geblaf van binnen uit het huis. Jessy! pfjiew......

Naar de buren toe want die hebben ook een sleutel dus die zullen haar gevonden en in huis gestopt hebben. Inderdaad, ze vertelde dat Jessy aan het eind vd ochtend voor het hek had lopen draaien en verschillende mensen hadden haar gezien en gewaarschuwd, toen was ze gaan kijken en had haar gevonden, in huis gedaan en te eten en drinken gegeven. Wat een opluchting!!! Wat een schrik had ik in de benen. Kenonne!!! Stel je voor komt vriendin morgen thuis en moet je haar vertellen dat t hondje weg/plat is, moet er niet aan denken!

Later dacht ik 'misschien was het de post met een aangetekende brief of zo, die het hek open hebben gelaten'. Dus ik naar de brievenbus. Geen briefje van de post, wel bijbelfoldertjes, zal het een jehova-getuige geweest zijn of zo aan de deur? Ik ben ook nog buiten het hek gaan staan en heb haar geroepen om te kijken of ze ergens een uitweg wist of zo. Niets hoor, ze ging gewoon staan blaffen en springen dat ik het hek open moest maken. We zullen wel nooit weten hoe het gegaan is maar ik weet wel dat voortaan alle ramen ook dicht gaan als ze alleen thuis is, dat poes dan maar buiten moet blijven zolang we er niet zijn.

Nu ligt ze in haar mand heel onschuldig naar me te kijken BICHO!!!

eieren?

Ben nog nooit zoveel op het strand geweest als dit jaar geloof ik. Heb dus ook best een lekker kleurtje. Laat ik nou toch op 8 oktober gewoon weer hartstikke verbrand thuiskomen..

We waren er al vroeg vanmorgen. Om kwart over 7 kwam Fran mij wakker maken. Ik zei: 'Als je nu eens met papa ging spelen vandaag, dan blijf ik tot tien uur slapen'. Toen zei Fran: 'zullen we papa maar laten slapen?'..Ben je klaar mee, zo'n zoon..

Dusss na het douchen en ontbijten togen wij weer richting San Jose, Cala el Barronal en daar waren wij om een uur of kwart over tien. Nog he-le-maal niemand! Dan waan je je dus echt in het paradijs!

Het was stralend weer, het werd steeds warmer, we zijn tig keer het water in geweest. Je kan daar zo mooi vissen zien, zelfs zonder snorkel, het is er zo helder. Veel witte vissen met zwarte strepen en ook wel witte met een zwarte stip op hun buik. En ook anderen, maar díe zie je veel. En mosseltjes, krabbetjes en zeeslakjes.

We hadden eten en een brandertje mee dus tussen de middag lekker wat te eten gemaakt op het strand. En ik ben aan de sudoku puzzels...verslavend! Op 'ons plekje' liggen 's morgens de hagedissen te zonnen dus steeds als we het water in gingen en terug kwamen dan hadden ze zich weer in het zonnetje geinstalleerd, wel een stuk of drie van die roodstaart hagedisjes. Leuk. Op een gegeven moment waren er twee die elkaar achterna zaten, díe gaan hard!!!

En er zitten daar ook grote sprinkhanen. Ik heb al een paar keer een spoor gezien van een streep en dan pootjes erlangs, dat leidt dan naar een kuiltje en daar zit dan zo'n grote springer in met zijn kont in het zand. En die springt dan ook niet weg als je hem aanraakt. Leggen sprinkhanen eieren of zo? In het zand. ik zal het www er eens op nalopen....

Score

De score vandaag; Schone vloeren, de planten water, afgestoft en wat boodschappen gedaan. Verder twee steenuiltjes gezien en ook een vos die langs de kant van de weg scharrelde. O ja, en een blauwe plek op mijn bil, gestoten tegen de punt van een kastje au!

Een jongeman die op het strand naar ons toekwam met de vage vraag of we hier ook drie mensen alleen gezien hadden. Dus ik stelde de wedervraag of dat mannen of vrouwen waren. Daar moest hij even over denken en zei toen 'twee vrouwen en een man'. Toen zei ik dat ik niemand gezien had alleen met zijn drieen hahaha..

Een heel mooie zonsondergang weer, het wordt echt al vroeg donker zeg en wat fris 's avonds. Had voor allebei een sweater mee en die hadden we nodig toen we naar huis gingen. Maar we hebben nog wel heerlijk in zee gezommen vanmiddag, dat ging nog best...

En dan ga ik nu maar even wat slaap scoren da's nodig, en best lekker!!!....

Sebastian

Fran meets Sebastian, Sebastian meets Fran. We waren nog niet half gearriveerd in de baai el Barronal of daar kwam Sebastian aan gerend. Mooi! Superman en Spiderman vermaakten zich uitstekend samen. Ze gooiden elkaar zand in de ogen en renden elkaar achterna. We zochten wat zeeslakken en lieten die in de emmer kruipen. Sebastian bracht twee scheppen en Fran leverde de emmer.

Samen zwemmen en samen bichos zoeken. Allebei drie en een half jaar. Rennen over het strand. En het is zo fijn dat je ze gewoon kunt laten lopen, ze kunnen nergens heen, er zaten maar een stuk of tien mensen in de hele baai, geen gevaar van auto's in de buurt, lekker vrij.

Leuk twee van die doerakken, twee van die stoere jongetjes die aan elkaar gewaagd zijn. Sebastian is een engels jongetje maar woont ook hier in Spanje. Hij sprak Engels en Spaans door elkaar, en Fran Nederlands en Spaans, kleine jongetjes hebben nooit een taalprobleem samen, die begrijpen elkaar gewoon.

Zo even de foto's doormailen naar papa Jack en mama Stacey. Die zaten daar ook te genieten van de mooie nazomer avond met babygirl van 1 maand jong in de maxicosi in het zonnetje.

bezoek

We hebben bezoek. Jessy de hond en een bordeau-rode vis-zonder-naam. Fran is dikke maatjes met Jessy. Manu heeft zich inmiddels een beetje bij het feit neergelegd dat die indringster hier weer een tijdje is.

                                                                  Rennen op het strand

                                                   Fran in de mand en Jes op de bank!!?? 

                                                                               aai..

groot

Heb Fran eerst even bespied toen ik hem uit school kwam halen. Hij had goed gegeten zei de 'matrona' van de eetzaal. Na het eten mogen ze buiten spelen op het schoolplein. Alle rugzakken lagen op een grote hoop bij het hek. Fran stond eerst bij de kindertjes te kijken die al op werden gehaald en daarna rende hij naar het doel waar de grotere kinderen aan het voetballen waren.

Helemaal uitgelaten was hij. Normaal slaapt hij nog een middagdutje, hij was wel heel moe maar over zijn slaap heen en wilde natuurlijk helemaal niet meteen slapen toen hij thuis kwam. Toch volgehouden en uiteindelijk sliep hij wel in na een dik half uur. Anders is ie de hele middag in een slecht humeur, zitten we ook niet op te wachten...Maar even in dit nieuwe ritme groeien dus..

Zal morgen eens kijken of ik een foto van hem kan schieten op het schoolplein zonder dat hij het merkt als ik hem op ga halen..

op relax

Vanmorgen een poosje naar Celin, beetje gewandeld en de eenden brood gevoerd. Het was warm, eigenlijk een beetje te warm om te wandelen daar. De eerste granaatappeltjes van de boom gejat...

De rest van de dag thuis gerommeld. Fran was aan de tekenfilms en ik heb wat strijk weggewerkt en schoongemaakt. We krijgen morgen weer hond Jessy van Miek te logeren voor een week. En Fran gaat morgen voor het eerst een volledige dag op school draaien, en ook blijven eten..ben benieuwd, hij zal wel moe zijn dan!

Ik zou ook nog kunnen vertellen van die meneer (van een jaar of 40) op het (naakt)strand op San Jose die wel heel erg blij was met zijn piemel. Hij ging joggen met speciale heupbeweging voor optimaal effect, en daarna deed hij ook nog een dans waarbij zijn piem enthousiast in het rond geslingerd werd hahaha. Hij deed het niet om de clown uit te hangen geloof ik, de rest van zijn groepje, en ook zijn vriend waren helemaal 'not impressed', hij had het gewoon enorm naar zijn zin. hahaha ik ook wel hihi