weten?

Canastero gereden vanmiddag. We hebben allebei ons best gedaan en peentjes gezweten. 25º gaf de thermometer dan ook aan toen ik er om half 6 naar toe reed. Vroeger had ik leren laarzen, maar daar past mijn kuit niet meer in, die heb ik weggeven nadat ik er eerst bijna 20 jaar (!!) plezier van heb gehad. Nu heb ik rubber laarzen en met deze warmte kun je mijn sokken letterlijk uitwringen als ik van het paard kom. Ik heb er geen last van hoor, als ik rijd merk ik niets anders dan wat het paard doet en hoe hij reageert. En voor de rest de gedachten op nul.

Verder ben ik weer helemaal verkouden, het was net ongeveer over. Fijn. En dan slaap ik superberoerd omdat ik slecht kan ademen. Ben dus OP en ga zo lekker vroeg naar bed. Om vervolgens te gaan liggen draaien en snotteren en benauwd liggen zijn. Dat willen jullie weten. Toch?!

Zo, en ik wil een sleutel voor de Polo bij laten maken want ik heb er maar 1 sinds dat ik 'm heb. Maar ja, voor het geval, you never know. Dus eerst een sleutel kopen bij Volkswagen 23 Euri, dan in de goede vorm laten slijpen, 15.50 Euri. En nu moet ie nog weer gecodeerd worden door Volkwagen....KASSA zo'n sleuteltje zeg! Ze lijken wel niet wijs. Of eigenlijk IK lijk wel niet wijs dat ik het nog voor neerleg ook.

Verder heb ik nog een telefoonprobleem. Movistar naait mij een oor aan dus ik ga naar de competentie. Ik had een contract dat ik minimaal 9 Euro in de maand moet factureren, anders berekenen ze me dat evengoed. Nou heb ik de afgelopen maand die negen Euri niet gehaald zegt movistar, dus moet ik gewoon die negen Euro betalen. Tot zo ver geen probleem, ware het niet dat ik wél tot die negen Euro heb gebeld maar zij bij Movistar een aantal telefoontjes van de laatste dag van de maand op de rekening van de volgende maand zetten. Die betaal je dus twee keer dan!! Het gaat maar om twee Euro of zo, maar het gaat mij om het principe, geen naaierij, dan ben ik weg. Dus ik vier keer aan de telefoon gehangen met steeds minder geduld met die domme dames (of juist slim?) en ben nu overgestapt naar Vodafone. Alleen doen ze moeilijk bij Movistar om het contract over te dragen aan Vodafone terwijl ik een vrij contract heb en ieder moment op kan stappen. Ben al drie keer terug naar de winkel gemoeten. Nog meer reden om NOOIT meer terug te gaan naar Movistar. Zo dat moest er ook even uit. En bij Vodafone kan ik lekker 60 minuten bellen voor de prijs van 1 minuut (0,40 Euro) voor elke nationele bestemming (vast of mobiel) dan ook. Nou, en ik bel maar 1 of hooguit twee keer per dag mobiel, en altijd wat langere gesprekken dus dat komt helemaal goed uit! Dat wilden jullie ook weten he..

Verder ben ik gewoon overwegend gelukkig hoor hahaha doeiiiiiii

opruiming

Wat is dat internet toch leuk. Heb gisteren met mijn nichtje op MSN gekletst. Zij zit in Venezuela nu en wil graag met man en kindje in Spanje komen wonen, ik ken haar alleen nog als meisje van een jaar of 10 (ik zit al 12,5 jaar hier, jubileum!) en daarna hebben we elkaar nooit meer gezien! En toch voelt het meteen als 'eigen'. Mooi.

Ana en Frede waren hier ook gisteren op de verjaardag van Fran. Alle kleren van Fran waar hij uitgegroeid is, (en die we nog hadden, want we hebben al veel weggegeven), hebben ze meegekregen. In hun familie hebben ze alleen chochos (tutjes), zoals Ana dat zegt en geen jongens dus Fran zijn kleren hebben weer een goed doel gevonden. Gek is dat, aan bijna alle kleertjes zit een herinnering. 'Dat hebben we van die en die gekregen', of 'o, dat stond hem zo leuk'..en eigenlijk wil je dat bewaren maar je kijkt er nooit naar, het ligt maar kasten te vullen. Maar nu gaat er weer iemand plezier van hebben en dat is eigenlijk een veel beter gevoel.

3 jaar

Fran was heel erg ontzettend jarig vandaag! Hij ging met een grote taart naar school om uit te delen en dat vonden ze allemaal heel erg leuk en lekker. Ze hebben op school een mooie kroon voor hem gemaakt en die is de hele dag niet meer afgegaan, hij wou hem zelfs met de siesta ophouden maar daar hebben ze op school een stokje voor gestoken.

Thuisgekomen lagen alle cadeautjes op hem te wachten, en weer een taart! Hij ging vol overgave aan het uitpakken en vond het allemaal erg mooi. We zijn ook weer allemaal erg verwend door opa en Oma met de verrassingsdoos. Er zat zelfs een paasbrood in, jammie!!! (O ja, ik ging morgen op dieet..) Fran heeft alle kaarsjes uitgeblazen, en zelf de taart aangesneden..

Later moest er natuurlijk ook ontzettend gespeeld worden met alle nieuwe dingen en alles moest even goed bestudeerd.

En al die verjaardagstelefoontjes he, die moesten ook 'afgewerkt'. Hij had weinig oor voor de telefoon toen hij nog aan het uitpakken was, veel te druk! Later ging dat beter..

dank voor alle lieve felicitaties!

hoogzwanger

De kamer hangt vol met  vlaggetjes, de ballonnen hangen overal en de stoel van Fran is versierd. In de koelkast staan maar liefst TWEE taarten. Eentje voor in de klas om uit te delen en eentje voor thuis. In het 'schuurtje' staat een grote doos van Opa en Oma, ook nog een zak met cadeautjes van ons, en vandaag kwam er met de post een postpakketje van Erica, precies op tijd.

Want morgen is FRAN jarig en dan wordt hij DRIE! Drie jaar alweer. 'Gisteren' had ik nog zó'n dikke buik, liep ik negen dagen overtijd te zijn, waren Opa en Oma al een dikke week hier om de nieuwe baby welkom te heten en lagen er allemaal kleine friemelkleertjes in de kast op de komst van Fran te wachten. En die kwam...en dussss is het morgen feest!

                                                                       10 minuutjes uit het ei..

Almerimar

Iedere dag een ander rijdier...vandaag waren we in Almerimar, helemaal achteraan, waar wat vennetjes zijn met heel veel kikkers en nog heel veel meer muggen, en op de manege waar veel scharminkels staan maar je kunt er erg leuk buiten rijden, zo het strand op en de ruigte door. Niet gedaan vandaag, Fran heeft wel even op de pony gezeten en een ezel op de neus gekust...

En omdat het zulk mooi weer was, en we daar lek geprikt werden door de muggen zijn we naar het strand erachter gegaan en dat was erg lekker. Er stond een frisse wind, maar plat tegen de 'duintjes' was het heerlijk. Eerst met kleren aan neergezogen, maar er ging steeds meer uit, Fran liep al gauw helemaal in bolas. En ik ben verbrand... uiteraard.

Mooi daar, vanaf het strand zie je de bergen van de Sierra Nevada met sneeuw erop. Er kwamen twee paarden over het strand, en er stond een heel oud klein kampeerbussie waar twee meisjes met 'in de war haren' uitkwamen en een heel grote hond. Ze gingen hand in hand het strand over.

Er kwamen zeilbootjes langs, er stond een visser met zijn dochter aan de waterkant de hele tijd nix te vangen en toen we weer naar huis reden zijn we gestopt voor een happy meal voor Fran, die daar vervolgens alleen de patatjes van op at en ik weet niet hoe ik al die vetjes op mijn buik weg moet krijgen als ik steeds al die restjes op moet eten....  

Buiten

We hadden het weer zo naar vandaag! Het was stralend weer en we waren naar Dalias/Celin. We hebben gewandeld en Fran heeft op de ezel gezeten en we zagen een heleboel geiten en schapen. We zaten in het zonnetje en aten tapas in de plaatselijke bar en de rest van de dag hebben we daar allemaal ontzettend van uit zitten rusten... (lees: met de luie kont op de bank en er niet meer af geweest)...

afgesproken!

Ik heb hier wel zo'n supersonisch-snelle laptop onder mijn vingers vandaag. Mijn oude laptop ligt in de kast, Babacar heeft een andere gekocht en ik hoop dat ie hier in huis mag blijven, haha, ik zou zo denken dat hij in het locutorio genoeg computers heeft, maar het echte doel van de nieuwe laptop heb ik nog niet gehoord, dus ik maak er voorlopig maar gebruik van. Moet wel even wennen aan het toetsenbordje, is net even anders. En de muis vind ik ook nog drie keer nix, dat is zo'n vlakje waar je met je vinger over gaat. Ik had nog een knopje, iedereen vervloekte dat ding maar ik, haha, ik heb wel wat met knopjes. 

Fran ligt weer op bed. Hij had geen zin om al te slapen. Na het voorlezen van zijn verhaaltje deed ik het licht uit, dan blijft ik er altijd nog een paar minuten bijliggen. Daarna zei ik; 'Fran, Mama gaat nog even wat schoonmaken boven, ga maar lekker slapen'. En toen zei Fran 'No, Fran schoonmaken, mama slapen'. Eigenlijk een heel goed plan vinden we allebei, dus toen hebben we afgesproken, als hij wat groter is dan gaat mama slapen en Fran schoonmaken. Goed geregeld hè!

Wind

Wat een wind vandaag! 'De auto zwieberde alle kanten op vandaag op de autoweg' zei mijn collega Jesús. 'Ik heb 24.000 kilo achter in de wagen maar hij waaide bijna van de weg' zei de vrachtwagenchauffeur die bij ons kwam lossen. Dus vanmiddag maar alle rotklusjes doen die thuis nog moeten gebeuren en dan hopen we (is ook voorspeld) dat het morgen lekker weer is en dat we naar buiten kunnen..

Vandaag een verrassingsdoos van Opa en Oma ontvangen, mogen we niet open maken tot dinsdag.... dan wordt Fran 3 jaar. DRIE jaar, tjeeeee wat gaat dat snel!!!

En over een maand gaan we een weekje weg, naar Zuid Frankrijk, vlak bij S.Tropez, leukleukleuk!

Rijk

Over rijk gesproken, ik voel me rijk als ik naar Fran kijk. Hij ging in bad vanavond, kieperde een stelletje bootjes over de rand van het bad, trok zelf zijn trui uit. Ging op de mat zitten en deed zelf zijn schoenen uit, en zijn sokken en broek. Dat duurt allemaal even maar toch! Zat in zijn onderbroek met zijn bruine spillepootjes half op de mat half op de grond: 'Koud mama'

Trok ook zijn onderbroek zelf uit en ik tilde hem over de rand het warme bad in. Wat kan hij al veel. En wat haalt hij de talen leuk door elkaar. Vanavond zei hij dat hij iets had gezocht. 'zoeken' kent hij, en spaanse voltooid deelwoorden eindigen vaak op -ado (gezocht=buscado). Hij maakte er 'zoekado' van...hartstikke ingewikkeld ook toch, die werkwoorden!!!

tjakka

De rijkste is niet degene die het meeste heeft, maar hij die het minste nodig heeft...

kleuren

Het log in een nieuw jasje, een eendenjasje. Zomerkleuren, dus laat de zon nu maar komen. Voorlopig ziet het grijs hier, bah.

Fran werd vanmorgen huilend wakker. Ik wil niet naar schoohooool....hij wou met mama en Miek naar de bergen, HÁ, dat willen mama en Miek ook wel, maar ja....Net had ik hem even aan de telefoon voordat hij weggebracht werd door zijn vader en toen was ie al weer helemaal blij dat hij naar Belen ging (de juf), gelukkig maar.

update 11.5 uur; Het zonnetje is inmiddels gaan schijnen, Ana gaf net een berichtje, 'het is een jongetje en alles is goed', én we zitten aan een lekker gebakje hier op het werk, helemaal goed dus (die vetrolletjes moet je verwennen!)

Even ter verduidelijking; Ana is nog niet bevallen, ze had vandaag een echo en daarop hadden ze gezien dat het een jongetje was en dat alles goed was voor zover ze dat daarop kunnen zien...ze is eind juli uitgerekend.

vaderdag

Het waaide heel hard vanmorgen, en vanmiddag regende het weer. Bah, en ik heb nog steeds last van mijn verkoudheid, van de voorhoofdsholtes. Het is hier vaderdag vandaag. Fran had een mooi pennenbakje gemaakt op de crêche, voor op het bureau. En toen we laatst in Mini Hollywood waren hebben we een foto van Fran laten maken als cowboy, en daar hebben we een mooi houten lijstje om gekocht.

Verder heb ik mijn log zo ingesteld dat er alleen nog maar op het laatste bericht gereageert kan worden dit ivm spam. Dus als je iets te reageren hebt op een oud bericht dan kan dat, maar alleen bij het laatste bericht.

Caca

In Almeria over de boulevard gewandeld met Ana en Frede gisterenmiddag. Ana heeft weer een mooie bolle buik, dit keer gaat het vast helemaal goedkomen! Ze is er rustig onder ondanks wat er een klein jaar geleden gebeurd is. Fran heeft zich ook heel netjes gedragen en heeft lief gespeeld toen wij lekker een tijd op een terrasje gingen zitten. Ana moest even naar het toilet en Fran wou mee. En het duurde en het duurde maar. Frede werd al helemaal onrustig, 'Ana zal toch niet onwel geworden zijn op de wc en Fran kan zelf de deur niet open maken'. We zouden net 'de deur neerhalen' toen ze er aankwamen. Fran moest 'caca', hahaha, Ana was wel bijna onwel geworden van de lucht in dat kleine hok, want het duurt, en duurt, en duurt altijd even....maar het was net goed gegaan hahahaha 

Vanmorgen was het weer helemaal omgeslagen, het regende en het ging steeds harder. We hebben de weekboodschappen gedaan en even de vissen gevoerd in de haven van Aguadulce onder de paraplu. Verder in huis gehangen. Na het eten een tukkie gedaan, net wakker geworden, (ik dan, Fran slaapt nog) en nu schijnt het zonnetje weer. Dusss we gaan zo lekker nog even naar buiten. Lekkere frisse na-de-regen-lucht snuiven

caballo

Gisteren waren we op de manege, Fran en ik, en Fran mocht helemaal zelf op een pony rijden. Nou, dat is best stoer voor een jochie van 2 jaar en dat vond hij ook. Hij zat helemaal te glunderen. We hebben alleen gestapt maar eigenlijk moest hij 'rennen' zei Fran. Nee, hij heeft er geen schrik van, integendeel. We hebben wat oefeningetjes gedaan, met de armen omhoog en armen opzij. En oefenen met de teugels en zo. Hij houdt ze mooi stevig vast, ook als de pony er aan trekt en zijn hoofd naar beneden doet.
 
Hij huilt niet gauw, maar vandaag huilde hij tranen met tuiten toen we weer weg gingen. 'Caballo, caballo' haalde hij uit..Dusss dit moeten we maar eens wat vaker doen, zo een beetje stappen en over een half jaar ongeveer dan mag hij langzaam aan met lessen beginnen.

Lente

De mimosa staat in bloei en we eten kilo's aardbeien..de trui kan uit en de deuren en ramen tot begin van de avond open. Het is lente, echt wel!!

De mannelijke helft van de bevolking verdraaid zijn nek als er iemand van de tegenovergestelde sexe voorbij komt en de katers geven 's nachts een concert. Het is lente!

Het is nog licht en het is toch al kwart over 7 geweest, en 's morgens naar het werk hoeven de autolichten niet meer aan. Herrie in de steeg van spelende kinderen, het is weer lente!

Dikke polartruien in de kast en op t shirtjes jacht in de winkel. En nóg meer aardbeien eten, want het is LENTE!

ijzer

Dinsdag reed ik op Canastero en toen verloor hij een hoefijzer. Dat hebben ze er vrijdag onder gezet. Zaterdag heb ik hem ook gereden en vandaag was hij weer hetzelfde ijzer kwijt. Gaat lekker. Morgen komen ze het er weer onder zetten. Wel lekker gereden overigens.

Verder niet veel te liegen, heb het huis schoongemaakt want het weekend heb ik nix gedaan en het was een grote zwijnestal. Het was dus nodig zogezegd. Nu ligt er nog een grote strijk. nog vrijwilligers?

Fiñana

Vandaag waren we in Fiñana, een uur met de auto bij ons vandaan. Alle amandelbomen staan daar nu in bloei, het was stralend weer en we zijn dan ook aardig verbrand.

We hebben er lekker gewandeld, geprutst en rondgehangen. En prima plek om dat allemaal te doen!

En we hebben er lekker gebarbeknoeid ook. Al met al een heel lekker dagje!

bloemen

Vanmorgen al vroeg een stukje de bergen in gelopen. Het staat er opeens vol met wilde narcisjes, leuk!  En ook de orchideeën staan nu mooi in de bloei.

Het is warm, prachtig weer, hemdjes weer! Dit is de mooiste tijd van het jaar! Vanmiddag stuur ik Babacar met Fran naar het circus, dat staat hier een straat verderop, en ik ga lekker paardrijden. (Heb even geen zin in circus, we zijn twee keer geweest in vrij korte tijd, maar hij staat hier een straat verderop dus Fran heeft het gezien en dan kunnen we er niet onderuit he..)

Morgen met Fran en Annemiek naar Fiñana wandelen en barbeknoeien, goed plan he! Dat vinden wij wel in ieder geval!

zwaar leven

Dinsdagmiddag zat ik op het paard, woensdagmiddag zaten we op een berg in het zonnetje en gisterenmiddag zat ik in korte broek en hempje op het terras (met boek of course.... bijna uit!)....

Da Vinci

Ben 'De Da Vinci Code' aan het lezen, een aanraderrrr....en dus hélemaal geen tijd om te loggen

oor

Fran z'n oor is weer iets geslonken. En vandaag is er nóg een jongetje gestoken, en OOK in zijn oor! Ze hebben een tuin bij de crêche, vóór met speelgoed en glijbaantjes ed en achter tuin met kipjes en struiken en planten. Tijdens het buitenspelen is het gebeurd, gisteren bij Fran waarschijnlijk ook. Er zal wel ergens iets in een struik zitten op oorhoogte..haha hoe herken je de kindjes van crèche El Rancho??? Nou, die hebben allemaal zo'n oor...

AU!

Vanmorgen om tien uur belden ze van de crêche. 'Niet schrikken hoor er is niets aan de hand, maar hebben jullie vanmorgen iets aan Fran z'n oor gemerkt?' Nou nee, dat hadden we niet. Hij had een heel dik oor gekregen en het was helemaal wijd gaan staan. Ze dachten dat ie dan misschien gestoken was door een of ander beest. Dus ik vroeg of het ernstig was, of ik even moest komen en langs de dokter met hem. Ze dachten van niet, maar als het erger werd zouden ze bellen.

Toen ik om vier uur kwam om Fran op te halen schrok ik toch wel een beetje. Het was erg dik en rood en er was ook een bult op zijn slaap bijgekomen. Hij leek er zelf weinig last van te hebben en was even vrolijk als altijd. Toch maar even langs de dokter. Fran z'n dokter is er alleen 's morgens maar we kregen zomaar meteen voorrang boven iedereen en er werd meteen even naar gekeken door een andere dokter. Die dacht dat het een insektenbeet geweest was en dat de prik was gaan ontsteken. We hebben een zalf gekregen (nou ja gekregen...) en antibiotica tegen de ontsteking. En er zaten twee gele puspuntjes op de rand van zijn oor. Die heeft de zuster opengeknepen en met betadine en zalf behandeld. En daarna kreeg hij er een echt verband om. Thuis keek hij in de spiegel, glunderde en zei 'MOOI!!'

lelie

Heb 't gevonden, het is een Androcymbium Europeum. Liliaceas; oftewel een klein lelieachtig iets..Mooi!

Mariquita

Dit is ook Almeria. Mensen aan de rand van de stad die in plastik huizen, krotten of grotten wonen. Zonder licht zonder water, maar wel een auto!

Voordat de carnaval voor de kinderen begon vanmorgen zijn wij aan de rand van de stad nog even een rondje gaan lopen. Dat was errug mooi. Er stonden daar heel leuke bloempjes, nog nooit gezien, maar daar staat het er werkelijk helemaal vol mee.

Om half twaalf begon de aller aller laatste carnavalsoptocht dit jaar. De sardien is gisteren al begraven, maar voor de kinderen was er vandaag nog een feest. Eerst een optocht en daarna een 'mooiste outfit' parade, de kinderen konden hun gezicht laten schilderen, ballonnen krijgen, op een groot springkussen spelen en vooral elkaar bewonderen en samen dansen. Fran danste dat het een lieve lust was, boven op het podium. Hij deed mee in het outfitten-desfile maar heeft niets gewonnen. Er waren ook zulke mooie bij!! Hij was als lieveheersbeest, hier staat ie helemaal links te dansen. En nu ligt ie helemaal uitgevloerd te slapen!

haast

Opzij opzij opzij

maak plaats maak plaats maak plaats

ik heb nog maar een paar minuten tijd

ik heb de vloer gedweild, en de was gestreken

de borden schoon, de was hangt aan de lijn..

we moeten rennen vliegen duiken springen vallen opstaan en weer doorgaan

we kunnen nu niet blijven, we kunnen nu niet langer blijven staan

de planten hebben water en de kat te eten

het bad gesopt, het stof weer weggepoetst

de boodschappen in huis, en de hond gelucht

de bedden schoon, de cavia verschoond

we moeten rennen vliegen duiken springen vallen opstaan en weer doorgaan

we kunnen nu niet blijven we kunnen nu niet langer blijven staan

een andere keer misschien

Kust

Ze zijn hier in Almeria de hele kust aan het volbouwen. Ze zullen toch wel zo slim zijn dat ze dit laten bestaan?