Mini Hollywood

Vanmorgen met onze snotterhoofden richting woestijn gereden om een stukje te lopen. Het is hier namelijk de dag van Andalucia en die hebben we vrij. We kwamen dicht bij Mini Hollywood en toen zijn we er maar in gegaan. Het is een westerndorp met een dierentuin. We hebben genoten voor tien. In het westerndorp lopen cowboys met paarden en er wordt een show gehouden waarbij ze op elkaar schieten en er een schurk van een balkon valt en daarna aan de galg gehangen wordt. Fran vond het prachtig.

Maar de dierentuin vond ie zo mogenlijk nog mooier. Het is middenin de woestijn van Almeria en de dieren leven er vrij natuurlijk. Er is bijvoorbeeld een bergwand die gebruikt is om de moeflons en steenbokken te behuizen, die lopen daar gewoon op de rotsen. De nijlpaarden hebben een enorme kooi met een vijver en een boel grond eromheen en daar lopen en badderen ze. Het is enorm groot maar niet volgestouwd. Er is een apenhuis met allemaal heel kleine aapjes, een reptielenhuis, een giraffe, neushoorns, nijlpaarden, herten en gazelles, kamelen en nog veel meer: Mooi! 

t is nix

Er ws helemaal geen carnaval, het stortte uit de lucht gisteren! En vandaag moeten we werken dus is het stralend weer. Volgende week zondag kunnen we in de herkansing, dan is er (weer?) een carnavalsoptocht en het begraven van de Sardien (!!??).

Het is koud, Fran is verkouden en ik ben het ook aan het worden, niets leuks te melden, het voelt of ik met watten in mijn hoofd loop en de rest ontgaat me allemaal een beetje.

bambi

We hebben een hondje te logeren. Jessy's bazinnetje is naar Zwitserland naar Jessy's ex-bazinnetje. Maar Jessy mocht niet mee..we zijn met haar op het strand wezen lopen en toen heeft ze in de auto geplast, letterlijk stank voor dank hahaha. Ze raakt altijd spontaan incontinent als ze mij ziet, zijn we blij mee (NOT), maar verder is ze lief hoor.

Verder hebben we Bambi gekeken op DVD, die kreeg Fran van een buurjongen vanmiddag. En toen we Opa aan de telefoon hadden moest Opa door de telefoon er ook even naar kijken, "Opa Bambi, mooi!!" Maar de kabel van de telefoon was niet lang genoeg dus het kon niet (!?!) Grappig is dat, dat Fran dingen door de telefoon wil laten zien, doet ie wel vaker dat ie even de hoorn van zijn hoofd haalt om er iets voor te houden zodat ze dat aan de andere kant kunnen zien, tenminste dat is wat hij er bij denkt.

Nix te liegen verder. Morgen naar de carnavalsoptocht in Almeria, Fran gaat als lieveheersbeest, als het niet regent tenminste. Er is slecht weer voorspeld, en het is net begonnen met regenen..

Sprookje

Er was eens een bos met een heleboel vogeltjes en vosjes en andere wilde dieren. In dat bos woonden ook de zeven dwergen. En op een dag kwam doornroosje bij hen. Maar eigenlijk waren er vier doornroosjes. En toen kwamen er ook vier heksen met giftige appels. Alle doornroosjes vielen in een diepe slaap en daar kwamen de vier prinsen. Zij gaven de doornroosjes een kus en ze leefden nog lang en gelukkig!!!

Bovendien woonden er aan de rand van het bos ook vier roodkapjes en die wilden graag bij hun vijf Oma's op bezoek aan de andere kant van het bos

Maar in het bos waren ook vier enge gemene wolven en die wilden mals oma- en roodkapjevlees opeten. 

Er waren ook een heleboel jagers maar roodkapje is tegenwoordig heel wat mans en vloert de wolf gewoon even zelf!

Ze sloten allemaal vrede en dansten nog lang en gelukkig!!!

Luchtje

We hebben al een week rioolwater door de straat naar beneden lopen, er zit ergens iets verstopt, en dat wordt dan maana wel bekeken, of volgende week.... Dat is ook Spanje. Maar vandaag zijn ze er mee aan de gang gegaan, en blijkbaar is het ernstig. De hele straat boven de onze is opengebroken, overal dikke blauwe slangen van put naar put. En een 'kelereherrie' nu nog om 21 uur, van allerlei machines. Hoewel, dat zeg ik nu wel. Het is opeens stil! Mischien houden ze er precies om 21 uur mee op?!

In ieder geval kunnen de ramen al weer gewoon open aan de achterkant van huis zonder dat we weg stinken...we gaan de goeie kant op!

Vanalles

Vandaag is eindelijk de deur van de loods gerepareerd, en daar waren ze maar liefst met twee man zes uur mee bezig! Met maar een half uur koffiepauze. Maar hij doet het weer, en beter als tevoren, hij kan nu weer helemaal omhoog!

Gisteren paardgereden en vandaag spierpijn. Canastero ging goed, maar na een half uur gaat ie op slow motion en ik ook hahaha, we zijn in topvorm maar niet heus.

Babacar heeft een schotelantenne laten plaatsen, nou, eigenlijk stond die er al maar we hadden niet meer 'zo'n machien' om er ook gebruik van te maken, zijn we klaar mee, iedere dag voetbalherrie en een uitgezakte man op de bank...

Vanmiddag bij een vriendinnetje trouwfoto's en video wezen kijken, erg mooi. Dat werd tijd ook, ze trouwde toen wij in Aug. in Nld waren.. Was leuk en gezellig en Fran was erg lief. V. is een beetje dom en naief, maar ook lief en grappig. Moet altijd erg met haar lachen want ze gooit de meest intieme dingen zonder schroom over tafel en vraagt mij (de expert, hahaha), dan om advies of een mening.  

Nog 1 dagje en dan weekend! Heb vrijdag vrij genomen om naar het carnavalsfeest van Fran te kunnen. Lekkerrrrr

65

                                      Gaan jullie HEM ook even feliciteren , hij is vandaag jarig!

                                                                   Van harte gefeliciteerd Pa!

carnaval

Vandaag met twee verschillende sokken, morgen met een sjaaltje, woensdag met een pet of hoed en donderdag het gezicht gesminckt.... maar vrijdag eindelijk als wolf naar school!

(Ik stond zonder benzine vanmorgen...., dat is me nog nooit gebeurd. Gewoon helemaal niet op gelet, en het lampje ging niet branden. Gelukkig was het op de oprit van het benzinestation en kon ik met een gieter even wat vullen om tot de pomp te komen...o o o wat ben ik blond)

Dalias

Het was heel mooi weer (om 7 uur 's avonds nog 17 graden), we waren in Dalias en gingen richting Celin. Opeens zaten we middenin een kudde geiten en schapen.

Bovendien zagen we ook heel mooie bloemen, koeien en grote vette varkens in de modder. Kippen en lammetjes. En natuurlijk voerden we ook de eenden in Celin. Fran heeft heel goed gelopen en was dan ook behoorlijk afgepeigerd daarna, maar we hebben er weer van genoten!

Boem

13.45 uur; 'Hola amiga, ik ben de chauffeur van Aldenor, hoe laat gaan jullie open vanmiddag?' 'Hallo, nou om vier uur, maar ik ben er tot drie uur dus als je nu wilt komen lossen dan kan dat ook hoor.' 'OK, ik kom er aan'

14.15 uur; 'Hola amiga, heb je je koffer al gepakt?' (Ik 'moet' een keer met hem mee in de vrachtwagen naar Nederland..ja ja) Ik haal de eerste pallets uit de wagen en breng ze met het heftruckie helemaal naar achterin de loods. De wagen is helemaal vol. 23 pallets a 1000 kilo krijt. De eerste pallets haal ik er zo uit, voor de volgende twee pallets gebruikt hij de palletheffer en voor de rest de electrische palletheffer om ze achteraan de wagen te zetten zodat ik ze kan pakken met t truckie. Hij heeft een buik (zeg maar gerust dat het een tweeling zou kunnen zijn) (en ik zeg nix over bilnaad). De electrische palletheffer is nogal een onhandelbaar ding als je nog maar weinig vrije ruimte in de wagen hebt. Hij staat wat te stuntelen en ik grinnek, vooral omdat ie voor mij niet wil weten dat ie staat te stuntelen.

We raken op gang, hij zet de pallets achterop de wagen en ik rijd ze naar achteren de loods in en kom dan met 't lege truckie, achteruit, met een noodgang terug, vijf meter voor de deur/drempel remmen zodat we net beheerst de drempel af glijden om de nieuwe pallet op te pikken. Het is een grote loods met een ijzeren deur die naar boven 'openklapt'. Sinds er een chauffeur zijn wagen tegen geparkeerd heeft gaat ie een beetje stroef dus doen we hem niet meer helemaal omhoog.

Dat werd vandaag het noodlot. Want op een van de ritjes terug vanuit de loods heb ik de vork van de heftruck wat te hoog staan. Ik suis, achteruit, naar de uitgang van de loods, nog vijf meter, ik sta volop op de remmen en glijdt de laatste meters, KLABAAAAAM zo de deur in met de vork.....enorme herrie...de hele deur uit zijn voegen.....wit gezicht van de chauffeur om de hoek van de vrachtwagen, die dacht dat ik er geweest was of zo.

De deur weer een beetje omhoog geduwd en ..de rest van de wagen uitgeladen en toen geprobeerd de deur dicht te doen. Niet dus. Met geen mogenlijkheid..ik zag me vannacht al in mijn slaapzakkie de wacht houden bij de loods. Collega Jesus was er nog om 'de crisis te bespreken' en de chauffeur ging naar huis, om van zijn weekend van wel 24 uur te gaan genieten, want ja, morgenmiddag moet hij al weer richting Tarragona.

Monteur gebeld, hij dcht dat ie vanmiddag wel kon komen...uiteindelijk heeft vanmiddag mijn collega Jacinto de deur gesloten. Met de heftruck wat geduwd en gesjord tot ie letterlijk naar beneden viel. Geen monteur gezien, maar in ieder geval is ie nu dicht.

En maandag komt er weer een wagen met krijt, en zullen er ook wel bestellingen gedaan worden die eruit moeten, maar de deur kan dus niet meer open....mea culpa....shit...hoop maar dat er dan wel snel een monteur komt...

Masker

Fran had weer een verjaarsfeestje gisteren. In het Croco-park, een binnenspeeltuin. Toen ik kwam om hem op te halen stonden ze net te dansen, een hele grote krokodil deed het voor en al die kleine guppies stonden met de billen te draaien, leuk!

Een van de moeders zei me dat ze een leuk wolvenmasker gezien had in een winkel die 'confetti' heet. Er schijnt een hele kudden wolven te zijn met het toneelstukje van carnaval,  haar zoontje is ook wolf. Dus Fran en ik naar die winkel vanmiddag, eens kijken of ik er gemakkelijk vanaf zou komen. Bijna 14 Euri!!! Een wolvenmasker. En ik vond het niet eens mooi. Maar wel ideetje opgedaan. Heb een oude pet genomen en daar de wolvenkop op gemaakt. Hij is nog niet klaar want de ogen, neus en tanden zijn hier nog van papier maar dit is het idee. Moet nog even een andere vorm ogen proberen want dit zijn wel erg lieve trouwe honden-ogen en geen gemene wolven-ogen...

Piepende remmennnn

Ik rijd op een grote voorrangsweg. Er komt mij een auto tegemoet die stil gaat staan met zijn knipper uit, hij wil afslaan en moet daarbij mijn baan oversteken en moet dus even wachten tot ik voorbij ben.

Uit het straatje waar hij in wil komt een grote terreinwagen die de voorrangsweg op wil, ziet de auto stoppen die mij tegemoetkomt en denkt daar even voor de weg op de gaan. Zonder ook maar een moment naar links te kijken (waar ik aan kom met 80 km per uur op een afstandje van inmiddels een meter of 25 of zo) trekt hij op, draait het stuur naar links de weg op en....  ziet n hoort mij...

Want ik ga vol in de remmen, maar zie dat het never nooit en te nimmer meer gaat lukken. Hij stopt (gelukkig), de halve auto al op de weg. Ik laat de remmen los, ontwijk hem, via de andere weghelft waar de tegemoetkomende auto stilstaat om af te slaan, heb net genoeg ruimte om weer terug te draaien naar mijn eigen weghelft. Zie de verschrikte uitdrukking van de man van de tegemoetkomende auto. Blaas mijn adem weer uit en vervolg mijn weg. We hebben het weer gehaald tot de avond, kijken wat vandaag ons brengt...

Carnaval

Begint het al een beetje op een wolf te lijken? Het kan zo nog vanalles worden he, een hond of een paard of een poes of een vos... Nu het hoofd nog, en dat is het moeilijkst, capuchon met oren en een grote neus en tanden.....maar ik ben al best een beetje trots op mezelf eigenlijk!!!

Wolf

Goedemorgen deze morgen

Vrijdagmiddag heb ik de nieuwe modem toch geinstalleerd gekregen op mijn laptoppie (hij mag weer even blijven!) en het stopcontact gerepareerd (jawel, ik zelf!). Alleen hebben we nog geen adsl. Dt zou nog max. 48 uur duren, zeiden ze me door de telefoon. En mcht er dan nog geen internetverbinding zijn, of ik dan maar weer even wilde bellen. Waarom gaf die laatste toevoeging me nu toch zo'n ongemakkelijk gevoel...??? En fin, geen internet dus het afgelopen weekend en ng niet, thuis dan. Dus zo maar weer eens even bellen...

Het was een grijs weekend, (niet omdat we zonder internet zaten), het weer zat niet echt mee. De weekboodschappen gedaan, naar de kapper geweest, naar de markt geweest, boek uitgelezen 'De jungle' van Linda Davies. Mooi! Mijn kapotte video-recorder weggegooid, die stond al een half jaar alleen ter decoratie in de kast. En naar een wolven-pak gezocht voor Fran want die moet wolf zijn met carnaval. Ze gaan weer een toneelstukje doen op de crche. Fran leeft zich erg in in zijn rol, zegt de juf. Hij loopt de hele dag lelijk te grommen hahaha. Maar nergens een wolvenpak, dus dat wordt zelf iets in elkaar zetten. Ik heb nog een bruine polar-deken die er dan maar aan moet geloven...

update 16 uur; YES, we hebben thuis ook weer ADSL!

Switch

We hebben een nieuwe telefoonlijn-en adsl-leverancier of hoe dat ook mag heten. Daar kregen we ook netjes een nieuw modem bij cadeau. Toen ik vannacht om vier uur wakker werd, dacht ik, dt is mijn moment, de kleine jongen slaapt, de grote jongen slaapt, niemand die me komt storen, ik ga die modem even installeren en kijken of alles naar behoren werkt. Ondertussen drink ik een mok warme chocolade melk en dan duik ik het bed weer in.

Ds ik gepantoffeld naar boven, haren recht overeind (want met natte haren gaan slapen), zet een pannetje melk op, haal de oude 'telefonica-modem' van de computer. Steek de stekker van de nieuwe modem in het stopcontact en.... knetter de knetter flits..... stopcontact 'dood'. Grrmmbl. Dat is het enige stopcontact vlak bij de tafel. Verlengsnoertje gezocht, ander stopcontact gebruikt. ssssssssssppprtssssss melk overgekookt.....Computer aan, nieuw modem aan, CD rommetje in de pjoeter om de drivers voor de modem te installeren........loopt de hele boel vast..... ....Ik heb nu al spijt van mijn provider-switch...

Dit weekend zullen we wel zonder internet zitten, misschien moet mijn nog-met-de-ezel-aangedreven laptop maar eens vervangen, dat stopcontact wl in ieder geval. Dus mochten jullie mij niet treffen op internet dit weekend, dan tot maandag, same time same place!

sine appel

Vannacht om 4 uur riep Fran; 'Mama, sine appel!!'. Pffff, zal hij hiervan gedroomd hebben?

tringggg

Kom om 8 uur op het werk, staat er al een vrachtwagen voor de deur om te lossen. Is een chauffeur die nooit meehelpt met lossen. Papieren getekend, vrachtwagen doorgestuurd, direct naar klant, daar kwam ik mooi onderuit, ben helemaal alleen!

Belt een klant om technische details van een installatie die we bij hem hebben uitgevoerd. Geen idee, en E. zit in Mexico. Factuur veranderen, belt een collega, hij is verkeerd om, het ene produkt 14 en het andere product 9 pallets. OK OK. Foto-cd-tje branden voor zus tussen de bedrijven door. Belletje, 6 pallets voor Albuol. Transporteur bellen, pakbon maken. Klant belt bestelling af omdat ie 'er nu al 2 mnd op wacht'..e-mail checken, trrrrrriiinnnng.... 'waar moet ik heen om dat en dat af te leveren?' 'Ik ga voor je bellen, bel je zo terug'

Negen uur. Radio aan, senseo maken...

boon

Vier kilo bonen gekregen laatst. VIER kilo; vandaag twee kilo gekookt en ingevroren, de rest doorgegeven en opgegeten. Gezond! En ik moet nu echt wat gaan afvallen. Bonen is weinig calorieen toch.....maar ik had er een heel bakje spekkies doorheen gedaan..ahum..

gamba

Vandaag naar Almeria geweest, geflaneerd op de rambla in het zonnetje. En daarna bij de manege in Almeria gegeten. Daar is een restaurant waar ze lopend buffet hebben en dat is lekker en uitgebreid. Vooral de grote gambas, errug lekkerrrr!

Het zat hartstikke vol. Fran kreeg een bal van iemand en er was een meisje met ook zo'n bal en die waren de hele tijd druk samen. Hier is dat heel gewoon, dat de kinderen mee gaan naar het restaurant en dat ze gewoon een beetje rondlopen als ze gegeten hebben. In Nederland zou men dat waarschijnlijk storend vinden.

Morgen vertrekken Opa en Oma voor dag en dauw richting Nederland. Het zal wel stil zijn, en voor Fran ook heel raar dat ze ineens weer weg zijn. Maar als het goed is zien we elkaar weer op 29 April, en dan in Zuid Frankrijk. Best wel weer gauw dus!

weg

Laatste weekend dat Opa en oma hier zijn. We zullen ze erg missen. Vandaag gingen we naar de bergen, namen de schotelbraai mee. We waren naar Rio de Aguas, is mooi daar. 

Prik

Ja hoor, gelukt, de kat heeft twee spuiten gehad en kan er weer een jaar tegen. Als hij zolang blijft.... Er zijn hier namelijk inmiddels al vier katten spoorloos verdwenen in de twaalf jaar dat ik hier woon..en niet omdat ze het zo slecht hadden bij ons....

Gisteren paardgereden. Canastero. Leuk! Vorige week ook, toen waaide het heel hard en toen heeft die grote zwarte lobbes zelfs een paar keer gebokt!! Had ik nog nooit met hem meegemaakt, hij schrok ergens van of zo, de wind in zijn oren en hoppa hahaha. Maar het was goed uit te zitten. Gisteren was er een klein meisje op een pony die er wel 5 keer afgeknikkerd werd.. Er stond een plas in de bak en daar nam hij steeds een sprongetje overheen, langs of hij ging er pal voor stilstaan. En zij zat er steeds naast. Ze heeft zich geen pijn gedaan maar het was wel sneu.

Pa en Ma zijn de hort op geweest. Gisteren naar Roquetas, flamingo's kijken en slobeenden en dodaars en meer van dat soort . Er zijn zoutmeren die niet meer in gebruik zijn en daar wemelt het van de watervogels. Vandaag waren ze naar Cabo de Gata. Een natuurgebied, ook met flamingo's en een vuurtoren. Heel mooie stille stranden. Een mooie plek om te wandelen. Misschien gaan we er zondag nog eens met z'n allen heen.

Vanmiddag met ma wezen shoppen, voor allebei een paar schoenen gescoord, elk 10 Euri, nog leer ook, in de uitverkoop! En in mjn maat, dat is al helemaal bijzonder hier!!

Ga nu een mok chocolademelk maken, duik nog even mijn boek in en dan lekker slapen. 'Truste' voor zo.