zon

Maandag. Zonnig. Maar wel koud. Pa heeft Babacar geholpen in het locutorio; computertafels maken. En Ma heeft 'mijn werk' in huis gedaan. Verder was er zon, en daar zaten ze in.

Ik had niet zo veel te doen op het werk maar kon niet weg natuurlijk, kon alleen door het raam naar de zon kijken..'s Middags moest de kat voor een herhalings-enting maar wie er thuiskwam, geen kat. Ja, pas toen ze dicht waren bij de dierenarts. Of hij het ruikt hè!! Kijken of we vandaag meer geluk hebben.

's Avonds heeft pa zijn gourchette/aardappel/kipfilet/pesto-ovenschotel gemaakt en dat was weer errug lekker!

Wit

Als het hier beneden regent, dan sneeuwt het in de bergen, tenminste, 's winters wel. Dus we besloten niet hier in de regen te blijven maar omhoog te rijden. En dat was een heel goede keus. Het werd zelfs nog zonnig ook! En het was heerlijk in de sneeuw. We waren naar laujar, heel erg mooi en heel erg wit vandaag.

Na een een tijd door de sneeuw gelopen te hebben en gespeeld, hebben we lekker gegeten in 'La Fabriquilla', een restaurantje daar op die berg. Het was er lekker druk en errug lekker. Fran vermaakte zich met de andere kinderen.

Toen we weer huiswaards gingen was de meeste sneeuw al weer weg. Het dooide erg hard zo met het zonnetje er op.

Ei

Het heeft hier geregend, dat het zeek. De hele dag gisteren. We hebben binnen gezeten en de hele dag gegeten. Pannekoeken gebakken en 's middags zijn we naar het circus geweest hier een dorp verderop. Heel klein maar voor Fran toch wel erg leuk.

Hij heeft Mickey Mouse en Goofy een hand gegeven en een slang aangeraakt. Echte krokodillen gezien en er was een clown die een ei op zijn hoofds kapot liet vallen, dat had wel erg indruk gemaakt.

Vandaag ziet het weer donker maar nog wel droog. We gaan op stap.

Boef

Tag

Ben ook getagged:

Vier baantjes die je in je leven hebt gehad:

Produktiemedewerkster (emmertjes beugelen, ja echt!, en bedbank-overtrekken naaien)Autoverhuur
Loonadministratie
Administratief medewerkster, heftruckrijdster, koffiejuf, telefoniste, schoonmaakster

Vier films die je niet vaak genoeg kan zien:
Dirty Dancing
Pretty Woman
The color Purple
Out of Africa

Vier plaatsen waar je gewoond hebt:
Loenen a/d Vecht
Wageningen
Enkhuizen
Aguadulce

Vier televisieprogramma’s waar je graag naar kijkt:
Films
Natuur-documentaires


Vier plaatsen waar je op vakantie ging:
Florida-4 mnd gewoond en toen twee mnd gereisd, heel the States overgestoken naar California in een héél oud autootje
Ermelo-paardenkamp
Heel Europa---kamperen/bergen vooral Frankrijk en Italie 
Spanje-bijna helemaal rond


Vier websites die je dagelijks bezoekt:
b-cool
20six
Blogger
Brinkman.com

Vier dingen die je graag eet:
Chipirones
Biefstuk
(Gebakken) kaas
(kaneel)snoepjes

Vier plaatsen waar je liever bent dan nu: (ik zit op mijn werk)
Thuis
Bij de paarden
Op een berg
Ergens onder dit wolkendek vandaan

En vier mensen die nog niet getagged zijn..oef, ik hou het maar even bij twee; nietpluis wil graag las ik ergens, en ggk als ze er zin in heeft.

Wit

Mijn Pa heeft ons huis gewit gisteren, onder toezicht en supervisie van Ma (zegt ze). MOOI geworden! 

Gisteren was het koud en vandaag nog kouder. En grijs. Hoop dat de zon gauw weer eens komt, maar het zit er niet in. Regen tot aan woensdag zegt het weerbericht!

Zou er sjacherijnig van worden

ezel

Er belde een mevrouw van Telefonica, of ík de persoon was 'die over onze ADSL-lijn ging'. 'Ja hoor, zegt u het maar'. En daar stak zij van wal: 'Ratel de ratel.... Megabites... negenentachtig Euro..ratelderatel. 'Ho stop, zou u even opnieuw willen beginnen maar dan gewoon to the point zodat ik het meteen begrijp? Wilt u mij soms sneller internet verkopen, voor meer geld?'

'Eh, ja'. 'Mevrouw, hartelijk dank, maar mijn laptop kan dat allemaal niet aan, die brengt nog met de ezel alle nullen en enen van achteren naar voren en van voren naar achteren ...'

Boos

Vanmorgen naar Enix geweest water halen en een koffie drinken in een barretje. Het was een beetje raar weer, veel lage bewolking en af en toe een beetje zon. We gingen nog wat omhoog de bergen in. Net boven Enix is een mooi stukje berg waar veel wilde zwijnen zijn (niet gezien natuurlijk, alleen de sporen) en zelfs paddestoelen. En ik maar denken dat die hier niet waren!

Het is een mooi plekje. Het plan was eigenlijk om sardientjes te bakken op de schotelbraai, en daar tussen de middag eens lekker te picknicken, maar het was veel te koud en nat (dauw en mist) boven. Dus toen we een stuk gelopen hadden zijn we naar beneden gereden richting strand waar de zon wel een beetje scheen.

Daar op het strand stond aardig wind maar met de schotelbraai achter het wiel van de auto ging het best.

Alleen wilde Fran zand op de vis gooien dus moesten we boos op hem worden..en daar natuurlijk even een foto van maken (slécht hè, grin) maar het was zo weer over hoor...

Nijar

Onder het genot van een Ambrosia (dank!), (een kruidenwijn) even een stukje op het log over vanmorgen.

We gingen naar Nijar, Valle el Huebro. Een heel mooi stukje Almeria. We hebben er gewandeld, er loopt daar een wandelroute en aan die route woont een Zwitserse mevrouw met twee paarden, een ezel en een grote dog. Fran en ik waren er samen al eerder.

Ze liet een van de paarden los voor Fran. Candela (het paard) rolde voor zijn voeten heen en weer en hij gaf haar stro uit de hand. De ezel stond uit zijn stalletje naar het paard te balken en Candela zette er een galopje in.

De mevrouw zaagde een mooie bamboe-wandelstok voor Fran en op www.taha.nl (aanklikken: huizenaanbod-Cabo de Gata-El Grillo) kun je vinden hoe je bij haar op vakantie kan, ze verhuurt twee huizen daarboven op die berg.

Ze heeft een heel mooi volle sinasappelboom en amandelbomen die al in bloei staan.

Het weer was prachtig en de route ook. We hebben maar een klein stukje gelopen want voor Fran was het anders veel te ver maar het is zeker de moeite waard om die route later eens helemaal uit te gaan lopen.

Erg

'Carola, het is verschrikkelijk'

¿¿ Wat is er verschrikkelijk??

'die klus waar wij hier mee bezig zijn'

(pa en ma maken vandaag mijn huis schoon want dat is nodig, vinden ze)(normaal maak ik een extra ronde (a fondo) door het huis voordat ze komen, maar nu zitten ze in hun eigen huisje, dus ik dacht.....maar ja, het is niet denken.... maar doen....) 

'Ga dan in de zon zitten met een kop koffie en vergeet dat waar je mee bezig bent............................, dat doe ik ook altijd.....!!!!!'

Zomer

Het is weer zomer vandaag. Gisteren had ik een mindag maar vandaag gaat ie weer zonnig, net als het weer.

Gisterenochtend kreeg ik een hele kist sinasappelen, lekker hè! Pa en Ma waren de bergen in geweest en hadden daar genoten. En zij brachten óók nog eens een hele kist sinasappelen mee....we kunnen dus even vooruit!

's Avonds ook nog een klein uurtje paardgereden, ik was al moe en toen was ik echt hélemáál MOE! Heb Canastero gereden en die liep tegen zijn gewoonte in aan het bit te trekken en omhoog te turen. Een paar keer gekeken of er iets fout zat met het hoofdstel of zo, nix gevonden. Weet niet wat er was.

Moe

Het weer is opgeknapt. Hopelijk blijft het zo.

Ik word wel zo moe van Hacienda. Dat is de belastingdienst hier in Spanje. Vanwege de loonbelastingverklaring moesten ze mij een boel geld terug geven. Maar zij vonden dat het 100 Euro minder moest zijn dan ik had gedeclareerd (precies 100 Euro, 1 maand van de toeslag die werkende moeders hier krijgen tot hun kind 3 jaar is). Met allerlei papieren en bewijzen hebben we aan weten te tonen dat het echt die 100 Euro meer moet zijn.

Kreeg ik een brief vorige week, U heeft dit en dit bedrag gedeclareerd en dat is de 12e januari door ons verwerkt, als u het binnen 10 dagen niet ontvangt dan gaarne contact opnemen etc etc. Ontvang ik een leuk bedrag, maar TOCH UITEINDELIJK WEER die 100 Euro te weinig. Je zou ze toch. Weer een brief en een getekend en gestempeld afschrift van de bank daar naar toe sturen en er maar weer het beste van hopen. In April is de volgende loonbelastingverklaring al weer aan de beurt. Zal het dan geregeld zijn?

Out

Hier weer even een berichtje. We zitten tijdelijk even zonder internet thuis, (foutje papiertjesman..grrrr) dus nu even vanaf het werk....

Wij maken het goed met Opa en Oma, het is hier koud (zie hoeveelheid jassen op de foto..)!!! Er valt (gelukkig) niet zo veel regen als voorspeld was. Vrijdag is Fran thuis gebleven van de crêche, hij was niet zo lekker en toen mocht hij bij Opa en Oma blijven. 's Middags nog een stukje door de bergen gelopen met z'n allen. We gaan Oma geen grote hoge opstappen meer laten nemen en dan laten lachen tegelijk...(of toch wel?.. ghe ghe)

Zaterdag naar Celin geweest, lekker gewandeld. Eendjes gekeken, lammetjes gekeken. Zondag naar de markt in Vicar en 's middags nog over het strand gewandeld. Verder thuis bij de open haard gezeten....Als het goed is wordt het woensdag weer echt mooi weer. Vandaag zou het regenen de hele morgen, tot nu toe is het echter wel donker maar ook droog. De vakantiegangers zijn de Eroski leegkopen..

KOUD!

De twee 'overwinterende bejaarden' (niet míjn woorden) zijn helemaal over het strand naar Roquetas gelopen en weer terug, een kilometer of 10 / 12. Het was fris, er waaide en vies koude wind maar het was wel lekker zonnig vandaag. Toen ik thuis kwam van het werk zaten ze wél op het terras in het zonnetje!

Fran had weer een mijlpaal vandaag, zijn eerste uitnodiging op een verjaarspartijtje bij een klasgenootje..We hebben hier een soort binnenspeeltuin met springkussens en ballenbakken etc. Daar gingen ze eerst een hele tijd spelen en toen daar ook eten, tosti's en pizza en chips en taart etc etc. Vanmorgen heeft hij overgegeven na 4 danoontjes. Maar tegen al die junkfood van vanavond is zijn maag kennelijk beter bestand. Vanavond 'no problem'..

Ik ben in die tijd gaan paardrijden. Ma ging bij de kachel zitten lezen (en uitpuffen) en pa ging mee naar de paarden. Canastero gereden, ging lekker. Ik zat te zweten en pa stond te bibberen en klappertanden langs de kant, en foto's te maken, maar die zijn dus allemaal bewogen....hahaha. Nee hoor, valt wel mee.

talk

Het heeft geplenst gisteren. Vrijwel de hele dag. 's Middags om half zes zijn we er even uit geweest om te luchten, toen was er zon en regen tegelijk en een mooie regenboog. 'Vlieg met me mee naar de regenboog en ik denk alleen alleen aan jou, vlieg met me mee..'

Verder hebben we bij de open haard gezeten, en weer een boel calorien tot ons genomen en met Fran geconverseerd.

'Fran was het leuk op school?'

'Ja'

'Heb je veel gespeeld?'

'Ja, met Marta'

'Is Marta je vriendin?'

'Ja'

'Wat heb je gegeten?'

'Macarones'

'met tonijn?'

'Si'

'en vis?'

'si. Y pollo'

Hij had de hele middag met Opa en Oma gespeeld en toen lag hij in bed, zei hij: 'más Opa en Oma' (meer Opa en Oma). Oftewel, hij wou nog meer spelen met Opa en Oma.

Ik zat een keer bij de tandarts en Fran was mee. Hij kroop zowat in mijn mond om alles goed te kunnen zien. Hij informeerde of het pijn deed en hield mijn hand vast. Toen vroeg de tandarts 'jij houdt zeker veel van je moeder he?'

'no' zei Fran. Toma!!!

Hij herhaalt nu de woorden die hij hoort. Moet dus goed opletten wat ik zeg. In de auto wil ik nogal eens foeteren op de medeweggebruikers. En dan heb ik het meestal over gilipollas (stomkoppen). Dus we reden laatst op een rotonde en ik zat weer wat te mopperen, zegt Fran opeens: 'gilipollas mama?' 'eh, ja..'

Vandaag is hij uitgenodigd op de verjaardag van een vriendje uit de klas, Manu. Ze gaan naar een soort van binnenspeeltuin (ballenbak en zo) hier in Aguadulce. Ben benieuwd.

En we hebben mooi weer besteld vandaag voor Opa en Oma, (Laat het 's nachts maar regenen want dat is hier ook wel heel hard nodig) ze willen naar Roquetas lopen over het strand vandaag..

Halt!

Terwijl Opa en Oma in het zonnetje in de haven van Aguadulce rondstruinden, was Fran op de crêche en werkte ik me drie keer in de rondte. De maand dec. en het jaar 2005 moeten 'afgesloten'. Lekker wel, ik ben wel graag een beetje druk.

Opa en Oma waren aan de relax want ze waren nog een beetje in shock, vooral Oma. Toen ze hier naar toe gereden waren met 't campertje was er iets gebeurd waar ze wel van geschrokken waren. Er was op de rondweg om Madrid een auto naast hen komen rijden, die had een soort van papier tegen tegen het raam gehouden en hen toen van de weg af geleid/gesneden en halt laten houden. Drie mannen in burger. Eentje was er uitgestapt en Ma had haar raampje een klein stukje omlaag gedraaid om te horen wat hij wou. Ze vroeg om legitimatie maar dat werd niet gegeven.

Hij wou documenten/paspoorten en rukte de deur open die ze niet op slot gedaan had. Pa gaf de passen en hij keek er niet eens in, hij pakte wat van het dashboard en rookh er aan, toen wilde hij in het dashboard kastje kijken. Dat vond Ma niet goed maar hij  deed het toch. Bij de passen zat ook geld in, daar keek hij even naar en stopte het toen weer terug. Waarschijnlijk toch een of andere contrôle van de politie maar de manier waarop, belachelijk! Ze kregen het gevoel alsof ze overvallen werden. Behalve dan dat er niets meegenomen werd...

Als je zo van de snelweg af gedrukt wordt kun je geen kant op, de auto's zoeven langs je heen en de 'overvaller' kan zo een ruitje induwen als je niet open wilt doen of zo..We hebben ons beklag gedaan bij de Guardia Civil hier, niet dat je daar iets mee opschiet, stelletje oetlullen! Zonder de nummerplaat van die auto kom je zo ie zo nergens, anders hadden we het aan kunnen geven of zo..Oma was er bibberig van en had de hele nacht liggen hanewaken in de camper onderweg...

Oeps

Het weer was iets beter als gisteren vandaag. We zijn op het strand wezen lopen toen het zonnetje er even was.

Er zat een (duitse) man trompet te spelen op het strand. Oefenen, duidelijk oefenen. Hij zat onder een boom in de schaduw met zijn muziekbladen achterop zijn bagagedrager van zijn fiets. Hij zat op een fijn plekje leek het van een afstandje, en het klonk ook best leuk. Nu wordt hier 's avonds op het strand nogal wat geflikflooid, en toen we dichterbij kwamen zagen we dat meneer duidelijk op een heel 'favoriet plekje' zat. Hij was omringd door papieren zakdoekjes, wc papier en condooms in alle kleuren van de regenboog, en zat daar vrolijk tussen te trompetteren... 

Aan het eind van de middag was het weer koud en hebben we hij de open haard gezeten. Met een wijntje, chips en nootjes, en 's avonds aten we chili con carne. Dus morgen.., morgen trompetteren wij ook.....

Jaa

Opa en Oma hebben een voorspoedige (maar lange) reis gehad en zijn goed aangekomen. Fran lag op bed toen ze aankwamen en moest weer even aan hen wennen toen hij wakker werd, maar na vijf minuten was dat opgelost.

Opa en Oma hebben een 'eigen' huis in onze straat deze maand. Met alles erop, eraan, en erin. Dat is erg naar de zin. Fran is ook helemaal blij. Toen Oma even nog in haar huis was, en Opa bij ons in de keuken stond zei hij blij tegen mij; 'Opa en Oma zijn hier!'. En ik vroeg;'en vind je dat leuk?' en toen zei hij helemaal verheugd; 'Jaa'

Soep

Over drie uurtjes ongeveer zijn Opa en Oma hier. Ik ga NU een pan soep maken!

                                           En Fran bouwt ondertussen een kasteel.

Reyes

De intocht van de 3 koningen was magisch! Het was heel erg druk maar we vonden een heel mooi plaatsje vooraan en we konden alles prima zien. De optocht begon met heel grote rode giraffen (de enige niet-echte dieren). Dat was heel erg mooi gedaan, het was moeilijk foto's te maken, maar toch eentje om een idee te geven.

Verder waren er acrobaten, tussendoor verschillende fanfarekorpsen, heel veel echte dieren

Er liepen ezels bepakt met de cadeautjes voor de kinderen, er waren echte olifanten waar Fran heel erg bang voor was. Wij zaten op de stoeprand en alles kwam vlak voor onze voeten voorbij dus die vond hij wel een beetje heel erg groot..

Als de kinderen lief geweest zijn krijgen ze snoepjes vanaf de praalwagens toegegooid, voor de stoute kinderen is er carbon (houtskool). Dit hierboven is de carbonwagen. Verder was er nog een post wagen, met alle brieven van de kinderen aan de drie koningen en natuurlijk de koningen zelf!

En de kamelen liepen ook mee, en een herder met een kudde schapen, een beer, echte tijgers en hier en daar een pony. Heel heel veel mensen. Toen we de hele optocht voor onze voeten voorbij hadden zien gaan zijn we nog naar een ander plekje gelopen en hebben we hem nog een keer helemaal gezien, maar toen konden we inmiddels over de hoofden lopen en was het niet zo heel goed meer te zien. Maar we konden wel leuk snoepjes grabbelen als die gestrooid werden! Het is moeilijk er een beeld van te geven, maar het was écht prachtig!

Thuisgekomen lagen er allemaal cadeautjes van de drie koningen, vandaag heeft Fran dus genoeg te spelen!! Straks gaan we een Roscón (=krans) de Reyes halen voor bij de koffie! Fijne dag allemaal

vrij

Vanavond worden de drie koningen binnengehaald in Almeria. Het wordt een hele optocht, met kamelen en olifanten, en ze delen snoepjes uit aan de kinderen. En als we dan weer thuis komen zijn ze ook al bij ons thuis geweest en hebben ze cadeautjes achtergelaten..is dat leuk, of is dat leuk?!

Verder is het morgen dus driekoningen en heeft iedereen vrij (nou ja bijna iedereen) en 'moeten' we 'Roscón de Reyes' eten, dat is een soort zoet brood, helemaal rond en kan gevuld zijn met slagroom, of creme, of gewoon zonder vulling met er bovenop wat versuikerde vruchtjes. Ook al zo vervelend..

yés!

Uitgeteld en morgen vrij!!!

Toch?

Het hondje is weer naar haar eigen huis, we hebben haar gisterenmiddag terug gebracht. En Fran is vanmorgen weer voor het eerst dit jaar naar 'school' gegaan. Hij vond het helemaal NIET leuk. Hij wou kastelen en boerderijen bouwen met mama en naar de ponies en de Lunis kijken op de televisie. Bijna drie en nu al veel te druk om te gaan 'werken'..

Zijn mama is wel 'bij de ponies' geweest vandaag, gemeen hè, dat ie niet mee mocht...Heb op Canastero gereden, was fijn. Juan was er niet, ze hebben vannacht zijn auto gejat zo bij hem voor de deur! Dus hij zat bij de politie voor aangifte en poogde ergens een auto te ritselen om te kunnen komen. Ik denk altijd dat ik het wel hoor als ze hier voor de deur wat proberen, ik hoor Babacar ook altijd aan komen rijden als hij thuis komt, maar ja, en dan... snel eruit en in 'nachtgewaad' de straat op rennen anders zijn ze al weg...of zo?!?! Kun je misschien nog een klap voor je kop toe krijgen ook..En voor de politie hier is zitten ze al lang en breed in Marokko.... OOOOO, wat een foute opmerking! Nou, dat is de dichtstbijzijnde grens hier, dus dat is helemaal niet zo'n gekke gedachte hoor!

Op het werk moet er inventaris gedaan worden deze week, we hebben het grootste deel klaar. Kijken of het morgen af komt, misschien hebben we dan de 5e nog vrij?? (de 6e in ieder geval, dan is het driekoningen) Morgen de big boss maar eens bellen, die is zelf nog op vakantie, is 'm mooi gesmeerd dit jaar met de inventaris..Mocht ie meelezen: Erik, als we alles geteld hebben morgen, dan hebben we de 5e toch wel vrij??? toch toch toch?

Opa en Oma komen morgen deze kant op rijden, dus die zijn vrijdag of zaterdag hier, LEUK!

hond

Het jochie en de hond zijn dikke maatjes. Vanmorgen waren we naar het strand. Fran en hond waren beide door het dolle, Fran liep tot aan zijn knieen het water in, en dat is echt wel koud nu!

De vissers vingen een grote pulpo terwijl wij stonden te kijken. 

Olé

                                               Voor iedereen een vrolijk 2006

                                      wij zijn naar buiten het nieuwe jaar opsnuiven