Jessy

Vanmorgen 30 oliebollen gebakken, gewoon met appel en rozijnen erdoor, (de helft weggegeven)  en vanmiddag nog eens 30 met appel, banaan en rozijnen (gaan we ook nog wat van weggeven).

We hebben de hond van Annemieke op bezoek want zij moet werken, tot 2 januari zonder thuis te komen tussendoor. Nou, dat is bal. Eerst met Fran want die is dol op dieren dus die liep er l maar achteraan. Daar kregen ik n de hond allebei de zenuwen van, dus maar even duidelijk aan Fran uitgelegd dat dt niet de bedoeling was zo.

En toen de jongst-binnen-gekomene thuis kwam, verpopte hij zich tot de grootste verdediger van zjn huis. De kat Manu ging haar eerst achterna en nu ligt hij pontificaal op de bank uitdagend naar Jessy te kijken. 'Als je ook maar in de buurt durft te komen dan grijp ik je' zegt zijn blik. Jessy houdt mij tussen haar en de kat, en dat is misschien wl zo slim...

Vanavond biefstuk met champignonnetjes eten, lekkelllllll

bolle

Het beslag is gerezen, de olie staat op te warmen...toch oliebollen vanavond.. 

Ik wens iedereen een heel gezellige jaarwisseling en het allerbeste voor 2006 !!

olie

The question is : To bake oliebollen or not to bake oliebollen?

echt!

Het pootje gaat goed, het is niet zo erg blauw geworden en ik kan er weer gewoon op huppelen. Vandaag weer paardgereden. Op Canastero deze keer, hij was weer beter. En hij ging lekker. Ga volgend jaar pas weer paardrijden.. 

Verder drie-koningen-cadeautjes voor Fran gekocht. Fran hoeft volgend jaar pas weer neer school... En vanmiddag naar de winkel gelopen met Fran om nog het een en ander aan etenswaar te halen wat ik vergeten was. Moet waarschijnlijk dit jaar nog wel een keer naar de winkel..

En volgend jaar ga ik vijf kilo afvallen, echt!

Voet

Voor dag en dauw foto's op schijf wezen zetten op het werk, want thuis kan ik geen CD's branden op mijn antieke laptoppie. Daarna Fran naar de crche gebracht en bij Annemiek en Hannie ontbeten.

Toen op het paard. Canastero had last van zijn buik dus ik heb op een andere gereden, een witte hengst, genaamd 'Enamorado' (verliefd'). Een leuk paard, niet zo groot maar wel pittig. En dat bleek ook wel toen we klaar waren. Hij was gedouched en stond in het zonnetje suffig op te drogen toen ik hem naar stal zou leiden. Opeens nam hij een spurt, zette daarbij fijn af met een van zijn achterbenen op mijn voet, ik moest hem laten gaan want de doorgang was krap en hij zou me beslist meer gehavend hebben als ik vastgehouden had.

We vingen hem weer en een van de jongens leidde hem naar stal, en hij deed weer een poging maar hij was net even sterker dan ik. Juan heeft hij ook al eens het hele terrein over gesleept vertelden ze later. Hadden ze beter vooraf kunnen zeggen, dan was ik er misschien beter op bedacht geweest. Heb een beetje een blauwe voet maar het valt gelukkig mee, dacht eerst dat het erger was omdat hij bovenop mijn voet afzette maar het vooral nder mijn hak erg zeer deed. Raar maar waar.

Vanmiddag met z'n drieen de kerstboom opgeruimd. Wat een naalden, de boom staat bijna kaal aan de weg. Wat een ruimte weer in huis! En vanavond hebben we iets gegeten wat hier niet alle dagen voorkomt omdat ze het hier niet verkopen. Boerenkool met worst, heerlijk, weliswaar uit een pot maar toch errug lekkerrrrr!

vrij

Vanmorgen het jochie naar de crche gebracht. Ik was vrij vandaag, en de rest vd week ook, maar ik breng hem wel naar de crche, even wat tijd om wat voor mezelf te doen en op te schieten met klusjes die nog liggen te wachten. Paardgereden (Canastero, morgen weer), doos uit Holland opgehaald in Sta Maria, kat laten chippen, enten en ontwormen (eindelijk). Auto gewassen en om half 4 Fran weer uit de crche gehaald.

Op 6 januari moeten er eigenlijk nog cadeautjes onder de kerstboom maar ik denk dat alleen het stammetje er dan nog staat, het regent naalden (en ballen!) uit de boom. Misschien toch maar weg doen vandaag of morgen...

Stal

Naar de stal in Dalias geweest omdat Annemiek zei dat die de moeite waard was. En inderdaad, erg mooi! De drie koningen zijn inmiddels onderweg zo te zien..

En je kunt hier na de mis het kindje Jesus kussen. Dan haalt de pastoor na iedere kus een doekje erover, heel hygienisch allemaal hahaha. Hij ligt dus in de stal, maar ook voor aan het altaar. Toen wij er waren was er geen mis maar Fran heeft hem ook gekust, wel twee keer....Geen foto, ik was bang dat ie hem van zijn 'pilaartje/tafeltje' af zou donderen...

BBQ

Terwijl heel Nld aan de kerstdis zit, hebben wij het kerstdiner maar even uitgesteld tot morgen. We hadden vanmiddag een kerst-barbeknoei en dat was erg gezellig en erg lekker. Het zou een beetje teveel van het goede zijn om nu ook nog eens uitgebreid te gaan zitten dineren.

Babacar is naar het locutorio en Fran ligt op bed. Babacar heeft niet zo veel met kerst want hij is Moslim, maar de kerstboom vindt hij mooi, de cadeautjes leuk en ook en het eten wel erg lekker..en fin, een beetje hetzelfde als wat ik heb met 'zijn suikerfeest' bijvoorbeeld. Voor hem erg belangrijk, en voor mij lekkere hapjes maar verder zegt het me niet zo veel.

We waren vanmiddag in Gergal en we hebben genoten. Van het gezelschap, van het weer, van het eten, van de sfeer en van het buiten zijn.

Kerst

Kerstavond is al weer voorbij. We hebben gegourmet, en de kerstman heeft wat cadeautjes gebracht. Het was allemaal erg leuk. Fran vond die mooi gedekte tafel prachtig en kon er niet vanaf blijven. Toen de voorgerechtjes al op tafel stonden en papa er nog niet was heeft hij de helft al eraf 'gestolen', iedere keer dat ik naar de keuken liep om weer wat anders te halen om nog op tafel te zetten. En dan maar onschuldig kijken...

En dan de cadeautjes onder de kerstboom, ik had z vaak gezegd dat hij er niet aan mocht komen totdat Papa er ook was dat hij ze uiteindelijk helemaal niet meer drfde te pakken.

Vanmorgen had ik de tafel ook mooi gemaakt voor het kerstontbijt. En Fran zei 'Alwr?' Maar hij vond het maar wat leuk om uit het kerstmannen glas te drinken en zelf een eitje te pellen en zo. En kerstbrood hadden we ook, lekkerrr!

Nu ligt hij op de grond met zijn nieuwe ridder en paard te spelen, een soort playmobil. Van het verhaal van Merlijn en Koning Arthur. Met drie koningen krijgt hij daar ook wat figuurtjes van. Hij vindt het prachtig.

En over twee uur vertrekken we richting Gergal om daar nog even door te vieren..

EEN HEEL FIJNE DAG IEDEREEN!

Euri

Een boel Euri uitgegeven vanmiddag. Fran en ik hebben kerstinkopen gedaan. Wij hebben zo'n fijne supermarktketen hier tegenwoordig! Echt. Alle karretjes waren in de winkel vanmiddag, ik pakte de laatste, en toch kon je er gewoon doorlopen, en bij de kassa was ik meteen aan de beurt. Dat is toch best service. Als het daar druk is, en ze hebben 10 kassa's dan zijn ook alle 10 de kassa's open en staan er geen rijen. Bjna een genot om te winkelen..Bovendien kun je hier nu ook zomaar rosbief kopen (omdat het kerst is, anders nit, en echte biefstuk, het hele stuk..).

Wij gaan op kerstavond gourmetten en de 25ste gaan we naar Gergal om daar kerst te vieren op het stuk land van Annemiek en Olivia, waar we een paar mnd geleden ook amandelen hebben helpen oogsten. Hoop maar dat het mooi weer is en niet al te koud. Het lijkt me in ieder geval gezellig! Ik geloof dat het BBQ wordt daar. En dan hebben we voor 's avonds thuis nog een gevulde runderrollade (met rozijnen, pruimen, prei, vlees, pijnboompitten en nog zowat), als we daar tenminste dan nog aan toe komen.

Winkelen met Fran is eigenlijk altijd leuk want zelfs de grootste sjacherijnige kop krijgt een lach en een zwaai van hem, en zo maakt hij iedereen aan het (glim-)lachen.

En verder moet ik ook nog even kwijt dat ik vandaag helemaal happy ben voor Ana en Frede omdat ze 8 weken zwanger is! Ik ga de volgende 7 mnd heel hard duimen dat het nu goed afloopt..vast wel!

Een domper was weer dat ik ook Vanesa tegen kwam, die is net 4 mnd getrouwd en nu al ongelukkig...misschien trekt het een beetje bij met de kerst..

Ik wens bij deze iedereen hele fijne kerstdagen toe!

galop

Nog een dagje werken en dan heb ik kerstvakantie, tot 9 januari zijn we dicht, maar in de eerste week van januari moeten we wel de inventaris opmaken. Fran heeft morgen al vrij, dan blijft hij thuis bij papa.

Vanmiddag op de manege geweest, Fran heeft een kleine zwarte shetlander geborsteld en geknuffeld en erop gezeten uiteraard. 'galop galop' zegt hij als ie erop zit...Juan vroeg nogmaals hoe oud Fran nu is, want hij lijkt groter dan hij is. Maar hij moet nog even wachten met rijden...

En nu moet ik heeeel nodig....

                                            mijn boek uitlezen, want het is spannennnnnd!!!!

Mooi

Vanmorgen was de kerstuitvoering op de crche en ik vond het helemaal geweldig! Heb heel veel foto's gemaakt en ik zie steeds weer nieuwe details waar ik om moet lachen. Ze deden het helemaal top.  

                              Schuif eens een stukkie op Maria, kerstengel Carola wil ook zitten.

De herderinnetjes (met speen! hahaha), wat herdertjes en de drie koningen op de achtergrond, de ene helemaal verdwenen in zijn pruik..

               Zo'n engeltje is toch om op te vreten! En de herdertjes hieronder trouwens ook.

                                                      De kerstman was ook weer van de partij

                                           En last but not least, koning Baltasar in volle ornaat

eng!

santa

Vandaag kwam de kerstman bij Fran op school en die riep HO HO HOOO en hij had een zak bij zich met heel veel snoepjes. En hij had wanten aan en een muts op tegen de kou. En Fran heeft hem gn kusje gegeven. Een verontwaardigd 'NO' op mijn vraag, zo van hoe kun je dat nou denken...

Papa Noel was heel groot en ze hadden 'adios Papa Noel' geroepen toen hij weg ging en er waren heel veel snoepjes en hij had wanten aan. HO HO HOOOO en een muts. 'Ik wil een snoepje.'..En toen Fran uitverteld was, zette hij zijn kerstmannen-muts op en zei 'ik ben Papa Noel HO HO HOOO'

Celn

Het werd Celn vanmorgen. We hebben al het brood aan de eendjes gevoerd en daarna hebben we een flink eind gelopen. Toen we aankwamen was het nog erg koud maar toen we terug gingen was het echt warm, maar goed dat we veel laagjes kleren aan hadden zodat we veel uit konden doen onderweg.

Hier zitten we even uit te puffen en iets te drinken. We waren op weg naar de lammetjes die we vorige keer gezien hadden.

Toen hadden we er vier gezien. Nu waren er wel 500 volgens deze meneer! Hij ging ze net voeren. Een van zijn zes zoons, de jongste was met de (moeder)schapen de berg op.

Hij vond het erg leuk dat we bij zijn beesten kwamen kijken en dat we ze zelfs op de foto wilden zetten. We hebben er wel een uur rondgekeken.  Fran mocht de lammetjes aaien.

Er stonden nu weer een aantal lammetjes met een pootje vastgebonden. Dat zijn de allerkleinsten, die zet hij vast zodat ze bij de moeder kunnen drinken, zei hij. Nu liepen de moeders bovenop de berg (dusss ??)...maar hij vertelde dat hij de moeders ook daar bij hen vastbindt. Anders schijnt dat niet goed te gaan en laten de moeders of de andere lammeren de kleintjes niet drinken of zo.

Meneer is al 15 jaar weduwe en hij mist zijn vrouw nog erg. Hij heeft een groot stuk grond met wat heel oude huisjes erop en de schaapskooien. Maar hij woont zelf in het dorp. De lammeren worden verkocht aan een slager in El Ejido. Hij kletste maar door en was zelf zo doof als een kwartel maar met een beetje kunst en vliegwerk kwamen we er wel uit.

Toen we weggingen zei hij dat hij het jammer vond dat we al weggingen, dat hij het liefst wilde dat we de hele dag bleven. Lief h. Als we niet bleven dan ging hij straks als hij klaar was met voeren thuis televisie kijken, zei hij. Maar we moesten vooral nog eens langskomen en dan moeten we langer blijven. En natuurlijk komen wij graag nog eens terug, heel graag zelfs.

We wilden via een andere weg terug maar we verdwaalden een beetje. Het rondje werd wat langer dan verwacht maar we hebben het weer gered. Onderweg even dorst lessen bij een bron, en op het eind- en begin-punt bij de eenden in het barretje nog even wat gedronken met een tapaatje erbij. Fran was op de terugweg in de auto na vijf minuten al vertrokken.

Al op

Het is nog stekedonker, de rest van de familie slaapt nog, al zal het niet lang duren voor Fran wakker wordt. Buiten blaft een hond. De lichtjes in de kerstboom zijn aan, de cavia zit aan een vers blaatje sla te knagen en de kat ligt achter mij op de stoel mijn billen warm te houden.

Gisteren had ik geen puf meer om nog iets te schrijven. 's Morgens waren Fran en ik boodschappen wezen doen en even naar het postkantoor geweest om een aangetekende brief op te halen (De sleutels, Opa en Oma!!). Daarna wat gedronken en gegeten thuis en toen lekker even naar buiten, de bergen in. Of beter gezegd heuvels, zo hoog is het hier in de buurt niet. Het was heerlijk in het zonnetje. We hebben ons op wat groen neergezet (gras kun je het niet noemen) en ik heb een beetje van de zon en Fran zitten genieten. Fran die superman en zijn monsters meegenomen had, was daar helemaal druk mee. De een achter de ander aan en het ene monster na het andere monster stortte van de berg (lees; grote steen).

Het is koud, maar in het zonnetje is het heerlijk. Het is van dat 'droge ruwe handen met kloofjes-weer'. Met etenstijd zijn we weer richting huis gegaan (even voor twee), lekker gegeten en Fran in bed gekieperd. Daarna kwam Babacar thuis en die kreeg gelijk huisarrest voor twee uurtjes want ik wilde graag paardrijden. Heb Canastero gereden en dat was weer erg lekker. Ik vind het een heerlijk paard. Al is ie immens groot, daar zou je Fran ook rustig alleen op kunnen zetten, doet geen stap verkeerd. En nog een echte hengst ook.

Toen ik thuiskwam was Fran wakker en zijn we samen Annemieke op gaan zoeken die aan het werk was, maar zich verveelde in de receptie van een bijna leeg hotel. En toen was het best laat voordat we weer thuis waren. Fran laat naar bed en ik ben bijna gelijk maar mee gegaan. 

Voor vandaag nog geen plannen, maar we zullen zo wel lekker naar buiten gaan, misschien naar Celin. Heb een berg oud brood voor de eenden..

truste

Gewerkt, alle kerstkaarten geschreven, 'zwem gelest', patatten gegeten en nu is mijn batterijtje leeg. Nog even met mijn neus in een Stephen King en dan de ogen dicht

Welterusten voor straks!

Stok

'Stok, het is mjn stok' huilde Fran vanmorgen om zes uur, 'Mam, het is mijn stok'. Hij had liggen dromen. Ben er even bij gaan liggen en hij is weer ingeslapen. Hij wel.

Gisteren hebben we stokken gezocht, voor de openhaard, en denneappels. Aanmaakhout. Maar daar heeft hij vast niet over gedroomd, want die stokken heeft ie allemaal vrijwillig afgegeven en in de kofferbak van de auto gegooid.

En verder heb ik gistermiddag ein-de-lijk de kroon op mijn kies gekregen (nou ja, gekregen, oef..). Het voelt nog wat onwennig maar het ziet er weer mooi uit. Nu nog die kerstkaarten schrijven, ze liggen daar maar te liggen, alle enveloppen al geschreven, postzegels al geplakt..heeft er niet iemand een mooi kerstgedichtje voor me, waar je een beetje van gaat denken? 

Oooo ja, en ik heb gisteren Fran z'n 'Koning Baltasar pak' gemaakt, en het is heel erg leuk geworden al zeg ik het zelf. Volgende week woensdag zal ik foto's maken of course! Fran loopt al een paar dagen zijn stukje te oefenen. Hij neemt grote stappen en vooral het buigen na afloop is favoriet. En wij hard klappen natuurlijk! Heb even getest of zijn kroon niet van zijn bol gaat rollen met het buigen (want dat zou niet koninklijk zijn h) maar dat gaat helemaal goed!

fout

Heb iets gedaan wat niet zo netjes is, op het werk. Een tussenpersoon gepasseerd, iemand die ons transport regelde. Maar het liep niet zo lekker. En toen heb ik een van zjn transporteurs benaderd (toen mijn chef in Mexico zat en tegen mij zei 'REGEL IETS we hebben NU wagens nodig'). Dat was op zich niet z raar omdat zij voor ons ook wel vrachten de andere kant op deden die onze tussenpersoon niet wilde regelen, voor transport de andere kant op moesten we altijd zelf zorgen.

En die mensen waren erg bereid om direct voor ons te rijden. Alleen door een misverstand kreeg die tussenpersoon als er een directe vracht voor ons weg ging een bevestiging van de administratie van onze leverancier dat er een vracht geladen was met die en die wagen met dat en dat nummer. FOUTJE bedankt. hahaha

Dus die tussenschakelmeneer werd erg boos. Hij en mijn chef, die dus eerst helemaal niet wist dat ik een van zjn transporteurs had gebeld, maar het daar gelukkig wel helemaal mee eens was, hebben een paar keer de telefoon neergesmeten en elkaar per mail voor het een en ander uitgemaakt en nu is de werkrelatie beeindigd. Door mijn grote schuld. Wij werken nu direct met die transporteur, naar ieders volle tevredenheid mag ik wel zeggen.

En toch knaagt het wel. Ik vond het namelijk een erg aardige tussenschakelmeneer, over de telefoon dan, want verder ken ik hem niet. En het was niet netjes, maar misschien wel een beetje logisch gezien zijn werkmethode en onze relatie die we toch al hadden met zijn transporteur. OK, ik heb het maar even opgeschreven, dan is het er maar uit....

brrr

Fran ligt op bed, te piepen. Wil dat ik er bij kom liggen. Nou even dan..

Hij slaapt al..

We hebben weer gezwommen vanmiddag, nou ja, voor jullie is dat al 'vanavond'. En het is kud buiten! Daar krijg je echt zin van om te gaan zwemmen....Het licht viel ook nog uit in het zwembad. Wij zwemmen van 6 tot kwart voor 7, in die tijd wordt het best behoorlijk donker. Het is een zwembad met een glazen koepel erover die in de zomer helemaal open kan maar nu natuurlijk dicht is. Dus zwommen wij daar onder de sterrenhemel vanavond. Best wel bijzonder.

We waren trouwens de enige van het groepje vandaag. In december komen er niet veel mensen ivm alle feestdagen. Wij zelf hebben bedacht om in januari maar niet te gaan want dan komen Opa en Oma ons opzoeken en dan is het niet leuk als we drie middagen in de week in het zwembad liggen. Dan gaan we andere leuke dingen doen. Maar ik kreeg vandaag wel kaartjes om een keertje vrij te komen zwemmen. (dus Opa, Oma, zwembroek mee!)

Nu ga ik even drie rondjes om de tafel trimmen om warm te worden. Het hout is op. Heb de airco op heet (29 graden) maar dat werkt niet echt lekker

pen

Kan geen pen meer vasthouden, heb 180 kerstkaarten geschreven op het werk. Morgen de enveloppen. Alles met het handje. En ik moet er thuis ook nog 20, maar dat is moeilijker, daar moet ik ook nog bij bedenken wat ik er op schrijf...

Stal

Onze kerststal heeft een heel nieuwe dimensie, zo met Superman erbij in.

Sole

                                                     Jongste combinatie, Fran en Sole

                                                         Chocolate in aktie met Israel

                                                       Ik ben moe, maar ik wil er NIET af!

Het was weer een leuk concours. Voor 'onze kinders' wat medailles, wat persoonlijke overwinningen en ook wat tranen..maar die waren gauw genoeg weer opgedroogd. Een duwtje van een warme paardeneus in de nek doet wonderen..

Boom

Vanmorgen de kerstboom gezet. Hij staat normaal op de kast boven de trap, maar ik heb me een beetje verkeken, we hebben een vrij grote gekocht. Dus nu staat ie in een hoek van de kamer, en lekker dat het ruikt! Nu nog aan dat jongetje van bijna drie wijs proberen te maken dat je er alleen naar mag kijken. En dat je de engelen niet uit de boom mag trekken. En de klokken ook niet.

Heb vanmiddag paardgereden, op Canastero. Heel fijn gereden. Hij was me toch opgewekt en aktief. We zijn (weer) helemaal vriendjes! En morgen is er een (spring-)concours in Almeria. Gaan we kijken, leuk!

Sssst

                                                                             Sssssst hij slaapt

63

           Waar zonnestralen de grond nog niet konden kussen was door de rijp nog alles wit

                          op 800 m. hoog, weer zo'n mooi plekje. Helemaal met z'n tweetjes

tot er een auto het pad op gereden kwam. Hij stopte vlak bij maar had ons nog niet gezien. Er stapte een man uit en ik zei goedemorgen. Hij ook. We zochten verder naar een stok voor Fran.

De man raapte eikels van de grond en at ze op! Nu zien de eikenbomen er hier niet hetzelfde uit als bij ons maar de eikels wel. Leek me niet echt lekker en ik vroeg hem 'kun je die eten?' (ja, dat zie je toch blondy). Ja, zei hij, sommige zijn een beetje bitter maar de goeien zijn zoet en hij liet me er een proeven die hij zelf eerst vakkundig doormidden gebeten en afgepeld had. Lekker wel, vond Fran ook.

'Wat is hij bruin' wijzend op Fran. 'Ja, dat heeft ie van zijn vader''Wat is het mooi hier' zei ik. 'Ja, het is hier prachtig, en zijn vader, is die niet mee, houdt die niet van de bergen?' En daar begon zijn relaas. Hij was een man alleen, en hij was 40 jaar getrouwd geweest met een vrouw die er niet van hield om buiten te zijn, ze kon (volgens hem) 40 jaar alleen maar klagen en schreeuwen. Toen alle kinderen getrouwd waren, had hij haar verlaten. Hij had een hoop geld want hij werkte nu al 16 jaar bij een grote multinationaal. Het was al weer 9 jaar geleden dat hij zijn vrouw verlaten had, maar het viel nog heel niet mee om een vrouw te vinden die dezelfde affiniteiten had als hij (hoopvolle blik mijn kant op). En ja, nu was hij 63 en eigenlijk hoefde het bijna niet meer..hij verzonk in gepeins

Ergens heeft hij zich een aantal jaar vergist anders is hij wel hl jong getrouwd...Maar zo lieten wij hem achter, met zijn eigen gedachten. Hij nam nog wat eikels van de grond, nam plots een loopje tussen de struiken door de berg af, en wij vervolgden onze weg naar boven....

Meer

                                                   Juan en Isaak; paard toiletteren..

                      Abel op zijn eerste concours; 'ik bbbbben helemaal niet zenuwachtig'

                             Fran op Simon; 'deze is van mij h mama, deze is van mij'

Het concours was leuk, de cavia is verschoond, het sprokkelhout om de haard mee aan te maken is verzameld, er is beneden geveegd en de rest zal moeten wachten..

Vrij

We hebben vrij vandaag. Het is de dag van de Spaanse constitutie. En we gaan naar een dressuurconcours in Almeria. Foto's maken van de kinders die voor onze stal gaan uitkomen. En 'paard snuiven'.

En ik wil aan mijn kerstkaarten verder, in mijn boek (Stephen King) lezen, en de cavia verschonen, al mijn foto's van de laatste vier maanden uitzoeken, en kijken welke ik op papier wil hebben, de benedenverdieping poetsen, en gevulde paprika's maken, de auto wassen en aanmaak hout zoeken in de rambla. Het is maar goed dat we donderdag weer vrij hebben!

Top

Een topmorgen gehad. We zijn naar Laujar gegaan, dat ligt aardig wat hoger dan Aguadulce. Het was er berekoud toen we aankwamen. Dus we hebben eerst hard gelopen om warm te worden en met stokken gezwaaid en stenen in de rivier gegooid...

Na een half uurtje kwam de zon boven een berg uit het dal in en werd het gerieflijker. We hebben een heel eind gelopen, over het pad omhoog en door het bos naar beneden. Er lagen wat bomen over het bospad en het was wel wat ruig klimmen maar Fran is een echte steenbok dus dat ging allemaal goed. Veel wilde zwijnen gewroet gezien maar geen levend wezen...

Toen we weer beneden waren, was 'el fabriquillo' open. Dat is een oud electriciteitshuis in het dal waar ze een restaurant van gemaakt hebben waar je heel lekker kunt eten. Ze schuiven het vlees zo boven het vuur (binnen) en het ruikt er altijd heerlijk.

Wij hebben er alleen een tapaatje gegeten en wat gedronken bij de open haard en daarna weer op huis aan. De jagers kwamen ook net van de berg af, die waren wl drie wilde zwijnen tegengekomen en die hadden dat niet overleefd..

Zon

En de zon schijnt weer. Vanmorgen de weekboodschappen gedaan met Fran en daarna even een stukje gelopen, brief posten, lag er opeens om een hoek, een uit elkaar gereden poes in een enorm bloedbad voor onze voeten. 'Poes au' zei Fran. Ja, behoorlijk au, ja. Hij was gelukkig inmiddels wel hartstikke dood. Gauw Fran mee de andere kant uit genomen. Met hem beter geen stukken bij elkaar rapen. Brrr

Met 'onze' kat naar de dierenarts geweest om te kijken of hij misschien een chip heeft (gezien dat hier verplicht is). Niet dus. Hij draagt nu wel een vlooienband met de vraag of ie bij iemand hoort, of ik 'm kan adopteren. We wachten het nog even af en dan moeten we er maar aan geloven; 75 Euri voor alle entingen en de chip. En dan is ie officieel van ons. Of beter gezegd dan heeft meneer ons officieel in dienst voor al wat hij maar wenst, en als sponsor...

Vandaag geen open haard, vandaag loop ik in een hempje...Straks paardrijden. Ben vorige week niet geweest. Hoop dat de Jaca geen 14 dagen op stal heeft gestaan, daar zijn ze toe in staat. Dan weet ik niet of ik het wel overleef strakjes...

edit; Ik leef nog. Jaca had inderdaad al die tijd stil gestaan. Maar ik mocht op Canastero, ys! Dat was lang geleden. En ook wel weer even wennen. De Jaca is erg voorwaarts en Canastero is veel 'opporren'. Heb vast spierpijn morgen, dat kan niet anders..

Nat

Het hoost, radio 10 gold, senseo, airco op 27 graden. O ja, en werken..

choco

Vanmiddag uitgewaaid aan het strand, letterlijk want het waaide behoorlijk. Wel even lekker. En toen we thuis kwamen de open haard aan gemaakt.

Het jochie ligt inmiddels op bed en ik ben melk aan het warm maken voor een warme chocolademelk met speculaasbrok(ken)!

Verder niets te liegen vandaag, fijne avond