TV

Fran, neefje Thijs en ik komen vanavond op de Hollandse tv.

Mijn Pa is fanatiek video-filmer en maakt overal filmpjes van. Vanavond zenden ze een stukje van hem uit in 'Man bijt hond' (19.00 uur) in 'het minuutje van..'

Ons tv debuut dus...en nu maar hopen dat we er een beetje voordelig op staan..

Kroon

Koud vandaag, maar natuurlijk geen regen zoals wel voorspeld. Fran is weer naar de crêche geweest vandaag. Ik was van plan lekker de hele middag binnen te blijven met Fran tot ik er om 6 uur achter kwam dat ik om 6 uur bij de tandarts had moeten zitten...

Dus op een holletje er naar toe, geen tijd meer om nog iets voor Fran te regelen, die is dus mee geweest. En hij heeft zich keurig gedragen. En de tandarts mocht zelfs ook in zijn mond kijken. Nu nog één sessie te goed. 15 dec. gaat de kroon er eindelijk op.

Blij

                                   Het gezicht van Fran bij het uitpakken van de dozen.

Goed

Een huishoudelijke mededeling voor Opa en Oma:

De dozen zijn net binnengebracht!

Heerlijk, zo'n piropo als ik vanmorgen kreeg om even over achten, da's een goed begin van de dag.. 

Het jochie heeft een goede nacht gehad. (en ik dus ook)(de vader merkt er zo ie zo niets van dus die ook). Vandaag nog thuis maar morgen denk ik weer naar de crêche. Nog maar even een weekje niet zwemmen ivm de hoest en snotters.

Kaal

Meneertje is iets beter vandaag. De koorstpieken liggen beduidend verder van elkaar en hij heeft praatjes voor tien. Morgen in ieder geval nog maar wel thuishouden van de crêche en het zwemmen.

We waren vanmorgen toch even een rondje maken met de auto, naar Enix. Daar een klein rondje gelopen door het dorp en toen weer naar huis. Het is stralend windstil weer, een graad of 20 denk ik. Voor morgen hebben ze regen voorspeld, het zal wel (niet).

Ziek

Fran heeft nog steeds hoge koorts. Naar de dokter geweest vanmiddag. Ben nog nooit zo snel geholpen zonder afspraak..We kregen meteen een thermometer onder de arm. Nou ja, Fran dus..39.6...direct een shot Dalsy en toen in een lauw bad geploempt (had ik thuis ook al gedaan maar goed). Alles beklopt, bevoeld, beluisterd en bekeken. Na het bad was de koorts terug naar 37.9. Maar 20 min later was het weer 38.9. Toen ook nog een zetpilletje gekregen en weer naar huis gestuurd. Koorts drukken en lijdzaam afwachten tot het overgaat..

Vanmiddag heb ik ook Fran en Babacar helemaal kortgewiekt. Alle krullen eraf...Zal morgen wel eens een foto maken.

Zo eerst maar eens vroeg naar bed, kijken of we vannacht wat slaap in kunnen halen.

King

De Sint komt hier in Spanje geen cadeautjes brengen maar Fran komt niets tekort hoor. Hier in Spanje brengen de drie koningen op 6 januari cadeautjes aan alle kinderen. En met een beetje geluk de kerstman ook nog wat..

Op de crêche gaan ze een levende kerststal maken op het kerstfeest. Fran wordt Koning Baltazar. Er werd vandaag uitdrukkelijk toestemming aan ons gevraagd of hij dat mocht zijn. Maar natuurlijk, een grote eer, toch, om koning Baltazar te zijn!

edit: Koning Baltazar is net met 39,8 graden koorts in zijn bed gestopt. Hoop maar dat het gauw zakt, heb hem Dalsy gegeven (ibuprofeno voor kinderen) en een tijdje in een lauw bad gezet. Het is een tijd geleden dat hij ziek is geweest. Hij begon gisteravond te hoesten en vandaag ook erbij te snotteren. Hoop maar dat het meevalt, dat het morgen beter gaat.

Sint

De Sint, welke Sint dan? Hij laat ons mooi in de steek hier. Nou ok dan, eerst nog wat Sint..

Het is per ongeluk toch best leuk geworden zo..nu nog een sneeuwfoto erboven

Zat even foto's te kijken/zoeken, en deze twee móet ik hier even showen. Heeft mijn zusje gemaakt, in Artis, van de zomer. Lief he!

Grijs

Gisteren aan het freubelen geweest om mijn blog in kerstsfeer te brengen..ja nu al, had ik zin in..en er kwamen gisteren kerstpakketten uit Nederland...ze liggen hier op het bureau te koekeloeren....maar we maken ze nog niet open hoor....

Verder regende het, en wij hebben ons nog even in het zwembad ondergedompeld ook..

Vandaag schijnt de zon weer...en ik heb net een extra gaatje in mijn riem bijgemaakt...

en het is hier berekoud, en ok, het is veel te rood geworden, ik zal morgen nog wel eens verder freubelen.

Ei ei

Fran heeft een vriendin gemaakt vanmiddag in het bergdorpje Felix. We waren bij wat muildieren aan het kijken toen er een vrouwtje bij kwam staan die Fran er wel op wilde zetten, alleen hij was te zwaar voor haar. Dat ging dus niet door. Het muildier vond het zo te zien ook niet erg geslaagd dus misschien was het niet zo erg.

Toen ontdekte Fran haar katten en moest daar ook even achteraan natuurlijk. Het vrouwtje scharrelde ondertussen naar binnen en kwam even later met een half dozijn eieren voor Fran. Daar moest zijn mama maar een lekkere tortilla van maken voor hem. 'En ze zijn niet oud hoor, ze zijn gisteren pas gelegd!' Lief hè.

Mooi

Ik had een mooie dag, ik hoop jullie ook allemaal. Die van mij was 'prettig gestresst', zeg maar. Dat schijnt gezond te zijn, en zo voelt het ook.

Pony

Wat ik gedaan heb vanmorgen? Nou, de halve morgen naast het paard gestaan en Fran erop. Er zou dressuurconcours zijn, dat ging echter niet door. Maar we hebben ons toch wel vermaakt.

Ze geven daar in Almeria aan kindjes les vanaf vier jaar. Voor 25 euro per per maand, een half uur per week. Dat klinkt best goed, en we hebben even staan kijken, ze doen het erg leuk. Fran mocht ook een stukje stappen van de stal naar de bak op de pony.

Lam

Wij liepen in Celin vanmorgen en daar waren lammetjes geboren. We zagen er vier maar we hoorden er veel meer. Deze twee stonden met een poot aan een touwtje vast, heel hard naar hun moeder te roepen. De andere twee waren nét geboren en helemaal viezig nog, de nageboorte werd nog 'geboren' toen wij stonden te kijken. Eind november, lammetjes!?!

Sip

Het is een beetje sip weer.

En de kat heeft in ons bed gepiest én gepoept. Matrashoes gewassen met de tuinslang, past niet in de machine...Moet ie niet te vaak doen, dan mag ie net zo hard weer wieberen, echt wel!...BÁÁÁÁHH

En hacienda (de belastingdienst) heeft mij nog steeds niets terug gegeven van de declaratie over 2004. En dat komt omdat ze zeggen dat ik 200 Euro teveel terugvraag. Ze zeggen dat ze die al eens betaald hebben. Niet dus. Bij de bank langs geweest voor uittreksels vd rekeningen met oficiele stempels er op en zo. Als je moet betalen zitten ze je achter de broek, maar als je terugkrijgt.....tjonge

Ik heb het koud ook...

en ik heb trek, in chocola, en kersenyoghurt..

Hmmm

Het komt niet vaak voor, dat we hier spruitjesstamppot met rookworst eten. Maar gisteren wel. Ten eerste verkopen ze hier geen rookworsten en ten tweede ook maar zelden spruitjes. Maar nu had ik ze allebei en dusssss....

Schilde ik wat aardappeltjes, maakte de spruitjes schoon, ploempte alles samen in een pan met water en liet dat een tijdje gezellig koken en nog een tijdje met de rookworst erbij, tot alle ramen beslagen waren overal, toen goot ik de boel af en prakte het vakkundig (zonder stamper, want die verkopen ze hier ook niet) door elkaar, mengde er grote hoeveelheden peper en een klontje boter doorheen. Ik schepte het in een ovenschaal, bracht bovenop een laagje paneermeel gemengd met geraspte kaas aan. Worst erbovenop en toen nog even in de oven...

Heb nog net de ovenschaal er niet bij op gevroten....

Sex

Een collega van mij zei me vanmorgen dat hij graag gepassioneerde sex wilde, bovenop mijn bureau.

Dus ik zei 'nou, dat is goed hoor, ik wacht buiten wel even, het is toch mooi weer'

Dinsdag, bloody dinsdag

Er lag een dode rat onder de deur van de loods vastgeklemd vanmorgen..gister had een collega afgeloten en precies een rat tussen de deur geklemd, maar hij durfde hem niet dood te maken. Vanmorgen had de bakker (de loods naast ons) de rat horen piepen en had hem dood gemaakt. Zo vond ik hem vanmorgen, brrr

En nu zit ik weer met een gevoelloze mond van de tweede sessie bij de tandarts voor mijn kroon. Het bleef maar zeer doen, dus de zenuw moest er toch uit. Weer anderhalf uur in de stoel. Ze is niet echt vlot geloof ik, maar het zal ook wel aan mij liggen, ik had weer twee verdovingen nodig om echt verdoofd te zijn. Nog twee sessies te gaan voor er eindelijk een kroon op zit. Duur kiesje dit, zo!

rozig

Als het koud is buiten

en je warme rode wangen hebt

als je alles hebt wat je maar wilt 

en je jochie ligt te slapen

als je zomaar geniet

en rozig bent....

als je dan VERDORIE EEN UUR LATER WEER DAT NATTE KOUDE WATER IN MOET VOOR EEN ZWEMLES 

maar dan toch wel heel erg trots bent als 'de juf' Fran de grootste kanjer van de klas vindt..

dan heb je een goeie maandag gehad, of niet soms

Concours

Wij waren vandaag kijken bij het springconcours. Er deden vijf kinderen mee van Cortijo La Paloma waar ik rijd. Het was leuk, en mooi weer, wel wat fris maar heerlijk zonnig. Fran wou op alle paarden zitten en dan liefst ook nog lopen. De kinderen waren nerveus, de moeders nog meer. Maar het ging best goed zo voor de eerste keer!

wisselend bewolkt

Wat regen vandaag, maar ook wat zon. Letterlijk en figuurlijk.

Heb op de Jaca gereden. Hij wilde zich weer op de grond storten toen ik het zadel vast had gemaakt. Nu zag Juan het ook (die was zo ongelovig..). Verder ging het redelijk. Rechtsom loopt ie mooi na een tijdje losrijden, linksom loopt ie almaar met zijn hoofd omhoog te koekeloeren of ie niet ergens van kan schrikken of zo. Niet erg goed voor mijn zelfvertrouwen dit paard. Schiet voor geen meter op met hem. Hij reageert alleen goed als je een paar keer flink de zweep erover haalt, en daar heb ik een hekel aan, maar anders neemt ie echt de hele tijd een loopje met je. En hij kan zo mooi lopen, de oet.

Fran heeft met het toetsen bord geklooid, nu zijn de lettertekens op een andere plaats en ik weet nog niet hoe ik dat weer goed moet zetten, ik zoek me een ongeluk iedere keer..

Vanmiddag op de bank gehangen, middagfilm gekeken met Arnold Schw., en de haard gebrand.

Morgenochtend is er concours in Almeria, wil gaan kijken, maar er is veel regen voorspeld. Ik hou het er maar op dat het Almeria is en dat daar de regen van de weersberichten eigenlijk nooit zo erg aankomt.

Morgenmiddag gaan we naar Ana (is niet zwanger zoals ik dacht..) en Fredo. En verder ga ik vandaag weer vroeg naar bed want vannacht niet denderend geslapen, werd er om drie uur uitgetrommeld om de deur voor BBc open te doen die had zijn sleutel laten liggen ergens en kon daarna de slaap niet weer vatten tot een uur of 5 of zo.

Truste

8.00 AM Werken werken werken, snel op de terugweg de weekboodschappen halen en even langs Miek spullen in de bus gooien, net op tijd om Fran van de crèche te halen. Een uurtje thuis 'uitrusten', en weer óp naar het zwembad, spetter spatter, weer naar huis. Kind laven, voederen en naar bed brengen..

20.30 PM Rust! Paardrijden uitgesteld tot morgen geen puf meer. Beetje lezen nog en dan het bed in.. trusten alvast..

Haard

We zitten op een speelkleed van Fran voor de open haard, en die brand nog ook! Het is hier koud vandaag (15 graden max, 8 min.) en dus heb ik de open haard aan gemaakt. Lekker zeg. Ik had nog maar twee stukken hout en een boel eikels en denneappels die ik met Fran gezocht had, maar we hebben het er al meer dan twee uur lekker warm van in huis. En het ruikt zo lekker.

We krijgen het hele weekend slecht weer volgens de berichten. Met regen en kou dus we gaan morgen nog maar even wat meer hout halen, want dit is wel errug lekker zo. Pacharannetje er bij en gebakken, nog net een beetje knapperige gourchette in repen...laat het maar regenen en koud worden!

zwemmen

Wat wordt een mens moe van drie kwartier peuterzwemmen!! (De mama's en papa's moeten namelijk mee het water in). De papa's met hun kinderen vindt ik errug leuk om te zien! Vooral als ze helemaal uitleven met hun kind. Er zijn er twee op zwemles. De ene was vandaag voor het eerst, met een zoontje van twee. Vader en zoon zijn allebei nog niet helemaal 'los', komt wel.

De tweede heeft een zoontje Dani en die is de jongste van de groep, 1 jaar! Een heel leuk jochie die 'GROOT' geniet in het water en zijn vader niet minder. Dani heeft een badmuts (dat moeten we allemaal), maar omdat hij nog maar zo klein is zakt die helemaal over zijn oren en meestal ook over zijn ogen en dan komt er alleen nog dat pretgezicht onderuit, prachtig. De rest zijn allemaal moeders met zoons en dochters, ook leuk daar niet van, maar ik zie liever vaders (....)

Onze boekhouder (ook een Fran) zei eens; 'Mag ik Fran een middagje van je lenen, want ze zeggen dat mannen met kleine kinderen altijd veel sjans hebben'..ik denk dat ie wel gelijk heeft

Heeee ik hoor het borrelen in de waterleiding, we hebben weer water (denk ik)...

edit 02.39 uur; Het stormt hier (wind, mucho viento!!!) en ik kan niet slapen, die 'Ernie' hier in huis heeft mij wakker gemaakt. 'het waait' 'Ja het waait, dat hoor ik nu ook, fijn bedankt.' Soms voel ik me net Bert van Sesamstraat...

grrrrr

Soms zou ik de computer zo uit het raam willen mikken, liefst van de 10e verdieping of zo. Ik heb dat ding om te doen wat IK wil, maar hij verdomt t! GRRRRRRRRR

Leuk, maandag!

We kregen een kaart uit Brugge, en eentje hier uit Almeria. Met een piepklein truitje op de voorkant en foto's erin van deze zomer in San Jose..zou Ana misschien zwanger zijn?...(ze verloor haar eerste kindje in mei, na 9 mnd zwangerschap). Ik hoop het zo voor hen. En aankomend weekend gaan we hen zien dusss dan horen we vast meer..

Op weg naar zwemles een belletje; 'waar ben je, heb een kist met groente voor je', vrrrrroem omweggetje, lief! lekker! En nu zit ik met rode chloor-ogen en helemaal moe naar de kat te kijken die vakkundig het kussen op de bank aan het slopen is. Is zo gek als een deur, heeft race-uurtje, sjeest over de bank heen en weer, valt het kussen aan, race-t de hele kamer door, op de bank in het rond achter zijn staart aan, valt met kussen en al op de grond....De cavia knaagt onverstoorbaar door aan zijn blaadje sla als de kat opeens een run in zijn richting neemt. Hij beweegt een oortje en de kat springt verschrikt naar de andere kant van de kamer..ik neem er een wijntje bij..en dan lekker naar bed

Beetje veel zon dag

Dit is wat wij zo'n beetje gedaan hebben vandaag. Beetje bankhangen, beetje wandelen en een beetje paarden aaien. (De Jaca is OK gelukkig)

Kipjes

Een week of zo geleden schreef ik over verkouden kippen. Nou, die kipjes zijn nog niet zo lang bij die familie. In de zomervakantie heeft de paps van de familie een kippenhok getimmerd (kwam hem tegen met een bloederige wond bovenop zijn hoofd..'wat heb jij dan gedaan?' 'kippenhok gebouwd..$%&&R$·"$&') en daar hebben ze wat kipjes en kalkoenen in gekocht (voor de kerst). Wie gaat die dan om zeep helpen paps? De bij hen inwonende Oma (van 87) gaat dat doen, en paps gaat ze vasthouden (de kip, niet oma)(ik hoop dat ze goed kan richten..)

Nu ontdekte de mams van de familie laatst dat de kipjes verkouden waren en is de hele familie ingeent ivm 'de kippengriep'. Mams wilde graag kipjes, maar paps is van de kippenrenschoonmakerij (op zijn enige vrije dag). Van de week dacht mams dat het wel weer aardig ging met de verkoudheid maar dat de kipjes wat depressief werden in het kippenhok en heeft ze toen maar losgelaten over de hele patio. Dus nu is de hele patio voor pa op zondag hahaha leuk kipjes...

Jaca

Vanmiddag de Jaca gereden. Juan was er niet maar ik kon gewoon gaan rijden zei hij over de telefoon. OK. Paard gepoetst, hoeven gekrabt, zadel erop, singel los laten hangen, hoofdstel om, halster om de nek. Zadel half half gesingeld, heeft ie een bloedhekel aan. Paard klaar om te gaan rijden, alleen nog nasingelen, loop eerst even naar de zadelkamer voor een zweepje. Gaat die oet liggen! Hij wil zich wel vaker op de grond gooien met het singelen, dan geef je een schreeuw en een por en dan komt ie overeind, maar ik was helemaal niet meer bij de singel in de buurt deze keer..Hoofd naar beneden, teugels over de hals naar beneden, tegendruk van het halster maakt dat ie gaat hangen, weer overeind krabbelt, in de teugels zit, weer gaat liggen en hangen teugel kapot, halster over de hals eraf, paard los. Na de schrik laat hij zich gemakkelijk pakken. Achterbeen een schaafplek op het gewricht. Pffff wat een schrik!

Paard weer schoongeborsteld en toen voorzichtig gaan rijden. Hij leek goed te lopen, is zelfs niet geschrokken van een of ander, maar in draf liep hij volgens mij niet lekker en hij wílde ook niet draven. Juan was er nog steeds niet. Maar vooral gestapt en wat wenden en wijken gedaan. Na drie kwartier maar gestopt, paard gedouched en op stal gezet, Juan gebeld, die zou er naar kijken. Ik ga morgen maar even kijken hoe het er mee is. Balen!

Thuis

Als Fran in bad gaat houdt de kat de wacht naast de deur

Als Fran thuiskomt uit de crêche (hij heeft zijn schoolschort nog aan) gaat hij eerst de kat en de cavia begroeten. We moeten nog een naam verzinnen..

Vanmiddag naar zwemmen geweest met Fran. Er waren nu wel een boel kinderen, een stuk of 10. Was leuk, wel chaotisch met zoveel. Fran vindt het heel erg leuk, hij wil iedere dag wel. Hij heeft het er steeds over, op zijn manier dan..

Het paardrijden ging niet door (gelukkig; was een beetje veel allemaal. Morgen of overmorgen wel). En dan nu weekend, ik ben er wel aan toe..

druk

Ga, denk ik, een vlooienbandje kopen voor de kat en daar ga ik de vraag opschrijven of de kat bij iemand hoort of niet (vast wel want hij ziet er zo goed uit). Wil hem adopteren.. (of beter gezegd; hij heeft ons al geadopteerd)...

Wish me luck, vanmiddag naar de tandarts, zij heeft een uur voor me uitgetrokken.. een UUR! Om mijn kies klaar te maken zodat er een kroon op kan...

En als ik op tijd klaar ben hebben we daarna peuterzwemmen..

edit: Een uur en drie kwartier had ze nodig voor mijn kies!!! De verdoving werkte niet moest ze drie keer inspuiten en nu 2,5 uur later loop ik dus nog met een heel gevoelloze mond..en voor Fran helaas geen zwemmen. Maar het is een kunstwerkje en dit is nog maar een noodkies, over 13 dagen de echte..

eolische route

Niet zo ver bij ons vandaan staan er op een heuvel een stuk of 30 windmolens. In het wijdse landschap lijken ze klein, maar hoe dichterbij je komt, hoe indrukwekkender ze worden.

Wij hadden een dagje vrij vandaag ivm allerheiligen. 's morgens al heel vroeg op pad, een stuk gelopen. Weer veel jagers tegengekomen, deze jaagden op rode patrijzen.

's Middags naar de feria de muestras de Almeria, een soort huishoudbeurs. Was ook leuk. Was gelukkig niet heel heel druk.

De kat zal wel blijven...hij was gisterochtend meteen hier toen wij opstonden en vanmorgen weer. In ieder geval heeft ie van mij een lading anti-parasietenspray over hem heen gespoten gekregen voor het geval..en een parkietje is nu niet zo'n goed idee..