Rollebollen


Vanmiddag een teennagel tot bloedens ingescheurd door een k**winkelwagentje in de supermarkt. Heb even hartgrondig gevloekt. En vanavond ging er op dezelfde voet een paard staan. Die halve zool wilde zich op de grond gooien toen ik de singel aan wou halen. De Jaca. Hij is echt gestoord! Dat is al de tweede keer dat ie dat probeert. De eerste keer dacht ik dat ik de singel te strak aanhaalde of zo, ik dacht, 'ááá, hij valt er bij neer, paard gedood, kreeg geen lucht meer, singel te hard aangehaald, hahahaha'. Alleen de singel zát nog helemaal niet strak, dus het is gewoon klierderij. Net als dat schrikken van hem. Maar vandaag lag ie dus echt bijna op de grond, hij was al door de knieen en toen ik hem een por en een schreeuw gaf krabbelde hij weer overeind en ging die oet daarbij op mijn toch al zere tenen staan!!!

Vandaag had ie nog wat anders. Er liep een pony (Sole) met een heel klein grietje erop, vandaag mocht ze voor het eerst galoperen.  Ze reed achter mij, en kwam steeds dichter erop en Juan kwam van de andere kant ons tegemoet op een paard. Ik kon dus niet afwenden alleen harder gaan. En ik zag de Jaca al lopen sjacherijnen en ik riep al dat ie zou gaan meppen en nog geen twee tellen later had de pony een dreun te pakken. Gelukkig was het meisje niet geraakt en had de pony verder ook niets. Maar de Jaca had wel zó de pik op Sole gekregen dat ie een run op haar nam met de oren in de nek zo gauw hij hem ergens voor of achter hem ontwaarde.  

Het was me het lesje weer wel. Toch wel lekker gereden. Op het eind reden we nog een tijdje alleen en toen ie daar aan gewend was (dan gaat ie eerst nog even uitgebreid alles eng vinden) ging het goed. Ik was helemaal moe en bezweet en relaxed en rozig en voldaan. Als na een (half) uurtje rollebollen zeg maar hahaha...   

DOEIIIII, zo kan ie wel weer voor vandaag

Oma

Mijn Omaatje, ik heb er nog maar 1, is inmiddels 91 jaar. Heb haar net een brief geschreven, nou ja, geschreven, getyped met lettergrootte 22, dikke letters, anders ziet ze het niet meer. En wat foto's erbij uitgeprint, uitvergroot, om dezelfde reden. Ze heeft afgelopen zomer een TIA gehad en daardoor ziet ze niet veel meer.

Maar ze is een taaie. Ze heeft al jaren een kunstbeen, ze kreeg een vervelende ontsteking door de suikerziekte die ze heeft, en toen moest haar been afgezet worden anders zou ze het niet overleven. En toch woont ze nog steeds alleen in haar huisje in Loenersloot. Dat wil ze graag. Er heeft een tijdje een dochter (vrijgezel en zonder andere verplichtingen) bij haar ingewoond toen ze net uit het ziekenhuis kwam, maar die heeft ze gauw weggestuurd, ze kon het wel weer alleen.

Nou ja, alleen. Met 10 kinderen (waarvan 1 overleden), 17 kleinkinderen en 12 achterkleinkinderen heeft ze iedere dag wel aanloop.

Hoe anders is het nu met de families. Ze worden steeds kleiner. Mijn moeder heeft maar 2 dochters en 1 kleinzoon en 1 sub-kleinzoon... zullen we hierdoor met z'n allen ook niet een stuk eenzamer worden naarmate we ouder worden?

Nat ponnetje

2.28 uur, tjonge. Lag ik lekker te slapen, al een hele tijd, komt Babacar thuis, ben ik weer wakker... Hele pon (wat klinkt dat 'pantoffel/krulspelderig') was nat gezweten, misschien dat eindelijk die laatste blafhoest ook weggezweten is nu. Heb gedouched, fris ponnetje aan getrokken en een glas warme melk met honing gedronken (BAH zoete kledder) en dan ga ik het nu maar weer eens proberen..leuke dingen dromen

Dit wilden jullie weten, echt wel...truste

Amandelen

Gisteren zijn Fran en ik wezen helpen met het oogsten van amandelen.

Een vriendin heeft vd zomer een stuk grond gekocht zo'n 60 km het binnenland in, in Gergal, samen met een vriendin/ex collegaatje van haar. Ze willen daar de ruine die erop staat weer tot huis verbouwen en ze willen er wat kleine vakantiehuisjes opzetten. Er staan amandelbomen, wat olijfbomen, een granaatappelenboom. Er is een schuur, een ruine en een basin met water. En nu waren de amandelen zover dat er geoogst moest worden.

Vorige week zondag waren ze er al geweest met een groep mensen en deze week dus weer om de klus te klaren. Ik ging 's middags pas met vriendin en Fran want vriendin moest 's morgens eerst nog werken. We vielen met onze neus in de boter toen we aankwamen want er was net op de barbeknoei een paella bereid met grote gambas en al zo wat meer.

Fran was eerst wat onwennig, maar dat is natuurlijk normaal met zoveel onbekende mensen. Het was gauw over. Ik ben zelf niet zo'n groepsmens, maar dit was ongedwongen en leuk. Er werd gevroten, en gedronken, de hond van de buren kreeg ook wat, ik moest Fran bij het basin vandaan plukken die was in zijn eentje een smalle plank op gekropen omhoog naar het water. Na het eten verspreidde iedereen zich weer om aan het werk te gaan. Of om de auto te wassen, of om met Fran te spelen, of om de hond van de buren achterna te gaan, of gewoon om in het zonnetje de roes van de wijn bij het eten uit te zitten.

We sloegen met cańas (dikke suikerrietstokken) tegen de takken en dan regende het amandelen die we dan van de grond opraapten. Vandaag was het droog weer, de amandelen waren open en droog en we konden ze meteen gepeld van de grond oprapen, maar vorige week waren er veel nat en dicht dus in de schuur lag een grote berg amandelen die nog gepeld moesten worden. Daar hebben we ons ook nog op gestort.

Er was bier en tinto de verano, stokbrood en sobrasada, zon en op het eind zelfs ook wat regen. Fran liep met rietstokken te meppen en hij viel met zijn mond open in een berg zand/grind. Het mocht niet deren, hij was helemaal in zijn hum en genoot van alle aandacht en het buiten zijn, het lieveheersbeestjes vangen en het prutten op de grond. 

En toen we om een uur of half negen toen het donker werd weg gingen was hij nog heel niet moe (wij wel!!). Ik dacht dat hij meteen in slaap zou vallen in de auto maar er werd poesje mauw gezongen en gekletst en geklierd. Thuis na het badderen viel hij in slaap toen zijn hoofd het kussen raakte..

Struisvogel

Vanmorgen kwamen we wel een heel rare vogel tegen hier in de bergen...

FTP account

FTP account, templates, file mappings...

Het moet even bezinken, laat ik eerst maar eens wat voor de baas gaan werken, daar zit ik hier nl voor aan dit buro.....

Al heb ik meer zin om even verder te puzzelen dan om klanten te bellen die ons nog geld schuldig zijn...

Eerst maar een senseo.....

update: 14.34 uur

Kon het toch niet laten om wat verder te prutsen, om te kijken of het lukt. En JA, ik heb wat weten te veranderen. Hahaha, het is nog niet helemaal duidelijk of dat nu ten goede is maar dat terzijde..

Snot

 

                                                                 Zo eentje kan ik nu wel gebruiken....

Puzzelen

Zo, zo maar een nieuw weblog. Heb eens zitten freubelen en begin er een beetje iets van te snappen.

Heb alleen nu mijn _aux_about.html template helemaal leeg gemaakt (per ongeluk, oops, blond) en ik heb geen idee wat er stond, hoe ik dat weer goed krijg. Merlíjn.....????

En ik heb nog tig vragen maar ik zal eerst zelf nog wel eens puzzelen. Heb om te beginnen zelf al wat linkjes erbij kunnen zetten. Dat vind ik al weer heel wat voor vandaag. Morgen verder..

update; Eh, dat is snel, het staat er al weer...Tnx!!!

Welkom

Welkom op de weblog van Franoticias.